Elazığ’da basın açıklaması mitinge dönüştü

Elazığ'da Hozat Garajı Meydanı’nda yapılan 1 Mayıs basın açıklaması mitinge dönüştü.

01 Mayıs 2017 11:45
Paylaş

Elazığ’da 1 Mayıs Hozat Garajı Meydanı’nda coşkuyla kutlandı. 1 Mayıs marşı eşliğinde alanda toplanan kitle barış ve özgürlük taleplerini sıraladı. Polisle KESK’liler arasında zaman zaman tartışmalar yaşanırken EMEP’in her yıl yaptığı yürüyüşe izin verilmedi. Buna rağmen EMEP üyeleri il binaları önünden meydana yürüyerek ve slogan atarak geldi. Tüm engellemelere rağmen açıklama miting havasında geçti.

‘BÜTÇE EĞİTİME, SAĞLIĞA, EMEKÇİYE HARCANSIN’

Hozat Garajı Meydanı’nda bir açıklama yapan KESK Dönem Sözcüsü ve Yapı-Yol Sen Şube Başkanı Kenan Korkmaz, sermayenin hanesine emperyalist ve kapitalist sistem tarafından daha fazla sömürü ve kâr yazıldığına işaret ederek, emekçi sınıfların ve ezilen halkların daha çok yoksulluğa, işsizliğe, savaşa ve ölüme maruz kaldığını ifade etti. Korkmaz, “Taşeron çalıştırmaya ve kiralık işçilik başta olmak üzere her türlü esnek ve güvencesiz çalışma düzenine son verilsin. Grev erteleme ve yasaklamalara son verilsin, kıdem tazminatının gasbına yönelik her türlü hazırlığa son verilsin, kamu emekçilerinin iş güvencesinin kaldırılma amacına dönük 657 sayılı Yasa’da yapılmak istenen değişikliklere son verilsin” diyerek belirterek bütçenin eğitime, sağlığa ve emekçilere kullanılmasını talep etti. Son olarak Korkmaz; birlik, mücadele ve dayanışma mesajı vererek işçilerin bayramını kutladı.

Daha sonra söz alan EMEP Elazığ İl Başkanı Murat Zülfikar, 1 Mayıs’ta işçilerin, emekçilerin talepleri doğrultusunda meydanları doldurduklarını belirterek tüm işçilerin bayramını kutladı. İşçilerin 130 yıl boyunca sekiz saat iş günü için mücadele ettiklerini hatırlatan Zülfikar, “Günümüz koşullarında 12 saat çalışan işçiler var. Sekiz saat iş günü mücadelesi bu gün de sürüyor” dedi. Zülfikar, “Burjuva iktidarlarının, kapitalistlerin işçilere, emekçilere, insanlığa dair halklara iyilikten, güzellikten emekten yana hiç bir vaatleri kalmamıştır. Şimdi söyledikleri tek söz daha fazla savaş, daha fazla kâr, daha fazla sömürü olmuştur” diyerek tüm dünya işçilerinin ve emekçilerinin bayramını kutladı. HDP İl Eş Başkanı Baki

Yıldırım’da bir konuşma yaparak tüm işçilerin bayramını kutladı. Yıldırım, “Bu gün işçilerin emekçilerin sahip oldukları pek çok hak, patronlara karşı gerektiğinde canlarını feda ettikleri mücadeleler sonucunda kazanılmıştır. 1 Mayıs da bu mücadelelerde bir dönüm noktasıdır. Hayatlarımızı birer karabasana çevirmeye çalışanlara asla izin vermeyeceğiz. Ölüme karşı yaşamı sömürüye karşı emeği savunmaktan hiç bir zaman geri durmayacağız. Birlik ve dayanışma inancıyla emek, barış ve özgürlük mücadelesinde bütün ezilenlerin bayramını partim adına kutluyorum. Yaşasın 1 Mayıs” dedi. (Elazığ/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Dersim'de 1 Mayıs ortak ve kitlesel kutlandı

SONRAKİ HABER

Tandoğan’da işçiler başka, kürsü başka telden çaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa