19 Nisan 2017 09:50

Avcı: Baskı ve tehdit altında ifade verdim

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın öldürülmesine dair davaya devam edildi. Sanık Hacı Avcı ‘Baskı ve tehdit altında ifade verdim' dedi.

Paylaş

Cansu PİŞKİN
İstanbul 

Şişli Belediye Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın öldürülmesine ilişkin davanın ikinci duruşması görüldü. Kasten öldürmeye yardım etme suçundan 25 yılla yargılanan sanık Hacı Avcı, bir önceki celse verdiği ifadeleri sanık Mithat Yılmaz'ın telkini sonucu baskı ve tehdit altında verdiğini iddia ederek değiştirdi. Hacı Avcı'nın beyanlarına ilişkin cezaevindeki görüntü kayıtlarının istenmesine karar veren mahkeme bir sonraki duruşmayı 4 Haziran'a erteledi. 

Şişli Belediyesi İmar ve Şehircilikten Sorumlu Başkan Yardımcısı Cemil Candaş'ın 18 Temmuz'da belediye binasında başından vurularak öldürülmesine ilişkin davanın ikinci duruşması Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi 12. Ağır Ceza Mahkemesi'nde görüldü.

Duruşmaya tasarlayarak kasten öldürme suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapisleri istenen tetikçi Şenol Şahin ile azmettirirci Mithat Yılmaz, kasten öldürmeye yardım etme suçundan 25 yıl hapisleri istenen diğer tutuklu sanıklar Engin Gölve, Hacı Avcı, Metin Şentürk ve tutuksuz sanık Bilal Yaman katıldı. Mahkeme, Şişli Belediyesi'nin suçtan zarar göreme ihtimalinin doğmuş olduğunu söyleyerek müdahil olma talebini kabul etti. 

SANIK AVCI İFADESİNİ DEĞİŞTİRDİ

Davanın ikinci duruşmasında ifade veren iki tanık sanık Metin Şentürk'ün olayla ilgisinin olmadığını savundu. Tanık ifadelerinin ardından savcı, geçtiğimiz celse Candaş dosyasından tahliye edilen ancak başka bir suçtan hükümlü olan Mithat Yılmaz'ın bu dosyadan da tutuklanmasını talep etti. Yılmaz'ın avukatı Şeyda Kaplan ise söz alarak, “Müvekkilimin cinayete azmettirmesine ilişkin bir delil yoktur dosyada. Müvekkilimin inşaatına ilişkin ruhsatın iptal işlemi Candaş'ın öldürülmesinden sonra olmuştur” dedi.

Duruşmada söz alan tutuklu sanık Hacı Avcı, "Baskı ve tehdit altında ifade verdim" dediği ilk duruşmadaki ifadesini değiştirmek istediğini söyledi. Avcı, "Baskı ve tehdit altındayım, 35 gündür yatamıyorum. Kendimi öldürmek istiyorum" dedi. 

Avcı, 8 Mart'ta açık görüşten koğuşuna dönerken Mithat Yılmaz ile Metin Şentürk'ün kendisini çağırdığını ve Mithat Yılmaz'ın, "Bu işi Ketenlere yıkacağız" dediğini iddia etti. 

Avcı, "Ben de can güvenliğim için bu ifadeyi vermek zorunda kaldım. Selahattin Keten benden adam dövmemi istemedi. Ketenlerle hiçbir sıkıntım olmamıştır. Yalan beyanda bulundum. Benden adam istemedi Selahattin Keten. Ketenleri daha önceden de tanımam. Satılık hayvan olmak istemiyorum. Cemil başkanım şirin bir adamdı. Ciddi tehditler aldığını söylemişti” dedi. 

DİĞER SANIKLAR AVCI'YI YALANLADI

Avcı'nın ifadelerinin ardından söz alan diğer sanıklar, Avcı'nın beyanlarını yalanladı.  Sanık Engin Gölve, "Hacı Avcı, Rıza Keten'i getirdi bana. 'İki tane tokat gerek, 15 gün rapor alması gerekiyor' dedi. Şenol Şahin geldi o sırada, 'ben yaparım' dedi. Beni kimse tehdit etmedi” dedi. Söz alan sanık Metin Şentürk de, kimseden tehdit almadığını aktararak, Rıza Keten'in belediyede olduğuna ilişkin görüntü olduğunu kaydetti. 

Mahkeme heyeti ara kararında, Hacı Avcı'nın beyanlarına ilişkin cezaevindeki görüntü kayıtlarının istenmesine karar verdi. Mithat Yılmaz'ın tutuklanması talebini reddeden heyet, sanık Metin Şentürk'ün Selahattin Keten'in dinlenilmesi talebinden vazgeçmesi nedeniyle, Keten'in dinlenilmesinden vazgeçilmesine hükmetti. Cinayete ilişkin görüntülerin önümüzdeki celse duruşma salonunda izlenmesini karar veren heyet, duruşmayı 14 Haziran'a erteledi. 
 

ÖNCEKİ HABER

Meral Akşener, yeni parti iddiasını yalanladı

SONRAKİ HABER

Mersin'de yetkililer uyarılara rağmen önlem almamış

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa