14 Nisan 2017 03:26

Erdoğan: OHAL'in süresi dolarsa yine uzatılır

Televizyonda soruları yanıtlayan Erdoğan: OHAL'in süresi dolarsa yine uzatılır. O noktada mani bir hal yok.

Paylaş

TGRT Haber'de soruları yanıtlayan Cumhurbaşkanı Erdoğan, OHAL'in uzatılıp uzatılmayacağı konusundaki soruyu yanıtladı: OHAL'in süresi dolarsa yine uzatılır. O noktada mani bir hal yok.

TGRT Haber'de soruları yanıtlayan Cumhurnaşkanı Recep Tayyip Erdoğan Olağanüstü Hal'in (OHAL) tekrar uzatılıp uzatılmayacağı konusundaki sorulara cevap verdi. "OHAL'in süresi dolarsa yine uzatılır. O noktada mani bir hal yok." diyen Erdoğan, şöyle devam etti: Fransa uzatıyor da kimse kıyamet koparıyor mu? Yok. Bizim buna ihtiyacımız olduğuna göre, uzatma yetkisi kimde yasal olarak, bu noktada Milli Güvenlik Kurulu teklif eder, Bakanlar Kurulu bununla ilgili kararını alır, yola devam ederiz.

Fethullah Gülen'in iadesiyle ilgili ise Preet Bharara'nın görevden alınmış olmasını olumlu bir adım olarak değerlendiren Erdoğan, Bharara'nın altının tamamen onun kendi ekibi olduğunu ifade etti. "Biz şimdi tabi bunları da aslında bekliyoruz ve orada gerek FETÖ ile ilgili atılan adımlar, gerek Rıza Zarrab'la ilgili atılan adımlar, bunları biz adil yaklaşım tarzları olarak görmüyoruz ve adaletin bir an önce tecellisi çok önemli." şeklinde konuşan Erdoğan, Halk Bankası Genel Müdür Muavini Atilla'nın tutukluluğuna ilişkin de "Mesela son zamanda Halk Bankası Genel Müdür Muavinimize yönelik yapılan işi de bizler adil bir yaklaşım olarak görmüyoruz. Yani yedi kez Amerika'ya giriş çıkış yapmış olan Halk Bankası Genel Müdür Muavininin böyle bir şeye muhatap kalmış olması gerçekten düşündürücüdür, üzücüdür." şeklinde konuştu.

'KARARSIZ KALDIĞINA İHTİMAL VERMİYORUM'

Referandumla ilgili kararsızların çok olduğu üzerine sorulan soruya ise "Ben artık kararsızların falan pek kaldığına ihtimal vermiyorum. Yani bunlar artık çok çok düşük bir seviyede olsa böyle bir durum olabilir. O da belki, siyasi partili olmak ve siyasi partisinde beklediklerini bulamamış olmak gibi, bundan dolayı bir kararsızlık olabilir. Tabii kamuoyu araştırmalarına da bakınca, artık şunu görüyoruz 'evet'de çok çok ciddi bir tırmanma söz konusu. 'Hayır'la ilgili de bir inişin burada olduğunu görüyoruz. 'Evet'e olan ilgi, alaka gayet iyi bir konumda ve tabii bir milletvekili seçimi olsa, bazı şeyleri açıklamakta fayda olur ama bir referandum öncesinde böyle bir durumu şu anda açıklamak pek de doğru olmaz. Bunu özellikle bu tür araştırmayı yapan şirketlerin açıklaması belki çok daha isabetli olur. Ama bildiğim, inandığım şey şu anda gördüğüm ve bizim de bu konuda müşterek hareket ettiğimiz bazı araştırmacı şirketler 'evet'in çok çok iyi bir konumda olduğudur. Kararsızlar 'evet' lehinde daha çok." şeklinde yanıt verdi. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli ve Erdoğan arasında 'danışman' polemiği

SONRAKİ HABER

Aliyev: Gülen ve Erdoğan arasında çok iyi ilişkiler vardı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...