01 Nisan 2017 04:13

Cemaatlerdeki kadınlar da sorguluyor

İsmail Ağa cemaatindeki kadınlar referanduma ne diyor?

Paylaş

Cemaatler AKP’li yıllar boyunca gündemimizden hiç inmedi. AKP’nin, herkesin o ya da bu şekilde tanıdığı Gülen Cemaatiyle yollarını ayırmasından sonra, başka cemaatlerin adını daha sık duyar hale geldik. Onlardan biri de İsmail Ağa Cemati. Yıllardır AKP’ye oy veren Rukiye ve Nazlı da Kağıthane’de İsmail Ağa Cemaati’nin sohbetlerine katılan kadınlardan. Öncesinde bir şekilde Gülen cemaatiyle de temasları olan bu iki kadınla referandumu konuşuyoruz.

15 Temmuz darbe girişiminin ardından düzenlenen ‘FETÖ operasyonları’ nedeniyle Rukiye’nin öğretmen kardeşi de işinden olmuş. Darbe girişimine karşı sokağa çıkan biri olan Rukiye, “Ben de sokağa çıktım ailemle birlikte. Karşılığı bu mu olmalıydı? Masum bir sürü insan, benim kardeşimle birlikte işsiz kaldı” diyor. O dönem “Bir daha oy vermeyeceğim” demiş ama referandum fikrini değiştirmiş: “Bir keresinde sohbetimize AKP Kadın Kollarından biri gelmişti. ‘Evet dersek, dindarların yöneteceği bir Türkiye olacak, ekonomi düzelecek, dünyaya açılacağız, Amerika gibi olmak istemez miyiz?​’ diye sormuştu. Bütün kadınlar onayladı. Ben de isterim memleketimin büyümesini, gelişmesini. Bu yüzden ailecek evet diyeceğiz.”

EVDE KOCA BEKLEYECEK BİR KIZ YETİŞTİRMEYE ‘HAYIR’

Yıllardır bir çok cemaatin sohbetine katıldığını belirten Nazlı ise “Cemaatte tartıştıkları konular cumhuriyeti kötülemek, karalamak. Hemen her cemaatte bunlarla karşılaştım. Ben MHP’liyim, Atatürk’ü ve Cumhuriyeti savunuyorum. Evet inançlıyım ama Atatürk’ü karalamalarını mantığımda oturtamadım” diyor. AKP’ye oy verdiğini, ama referandumda hayır diyeceğini söylüyor. Nedenlerini de şöyle anlatıyor:  “Kızım üniversite mezunu ama okuduğu bölümde iş bulamıyor. Ben yıllardır ev temizliği yaparak oğlumu kızımı büyüttüm okullara gönderdim. Karşılığında ne gördüm? Evde koca bekleyecek bir kız çocuğu yetiştirmeye ‘hayır’ tabii ki. Çocuklarımı babasız bu yaşına getirirken hiçbir şey yapmayan AKP, şimdi onların geleceğine istediği gibi şekil verecek. İnançlarımı hep ortada yaşadım, öğrenmeye çalıştım AKP’yi, tuttum oyumu verdim. Artık böyle olmayacak, çünkü kime inansak o kandırıyor bizi. Bu yüzden ‘hayır’ diyeceğim, kim ne derse desin!” (İstanbul/EVRENSEL)  

ÖNCEKİ HABER

Geçmişte başörtüsü için verdiğimiz mücadele ne içindi?

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu'dan Akçatepe mesajı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...