26.03.2017 16:47

Kemal Kurkut’un öldürülmesine yayın yasağı getirildi

Kemal Kurkut'un Diyarbakır Newrozu'nda polisler tarafından öldürülmesine ilişkin savcılık yayın yasağı getirdi.

Kemal Kurkut’un öldürülmesine yayın yasağı getirildi

Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığı, 21 Mart günü Diyarbakır'da düzenlenen Newroz'a katılmak için Malatya'dan kente gelen üniversite öğrencisi Kemal Kurkut'un kontrol noktasındaki polisler tarafından vurularak, öldürülmesine ilişkin yayın yasağı getirdi.

Savcılık tarafından yapılan açıklama şöyle: "21.03.2017 Nevruz kutlamalarının yapılacağı alanın girişinde bulunan Nevruz park 4 Nolu arama noktasına elinde bıçakla, üzerini aratmak istemeden girmeye çalışan Kemal KURKUT isimli şahsın ateşli silahla müdahalesi sonucu hayatını kaybetmesi olayına ilişkin olarak, Diyarbakır Cunhuriyet Başsavcılığınca 5237 sayılı yas gereği soruşturma başlatıldığı, 5187 sayılı Basın Kanunun 3/2 maddesi gereğince olaya ilişkin yazılı ve görsel medya organlarında yapılan yayınlarda, olaya iştirak etme şüphesi bulunan kişilerin bulundukları şehirlerin ve kullandıkları araçların bilgilerinin yayınlanarak olayın aydınlatılmasının şüphelilerin yakalanmasının ve istihbaratlarının deşifre edilmesinin engellenmemesi için ayrıca mevcut olayda kamu düzeninin bozulma riski meydan geldiği anlaşılmakta savcılık talebinin kabulü ile 5187 sayılı yasanın 3/2 maddesi gereğince yayın yasağının konulması talebinin kabülüne..."

Cumhuriyet Başsavcılığınca yürütülen soruşturma kapsamında dün ifadesi alınan iki polisten biri serbest bırakılmış, "Olası kasıtla insan öldürme" suçlamasından tutuklama talebi ile mahkemeye sevk edilen başka bir polis ise Nöbetçi Sulh Ceza Hakimliği tarafından Adli Kontrol Şartı ile serbest bırakılmıştı.

Diyarbakır Valiliği de "Olayla ilgili Diyarbakır Cumhuriyet Başsavcılığınca çok yönlü olarak başlatılan soruşturma devam etmektedir. Olayın idari yönüyle soruşturulması için İçişleri Bakanlığı’ndan Müfettiş görevlendirilmesi Valiliğimiz tarafından talep edilmiştir" diyerek olayla ilişkili olan iki polis memurunun görevden uzaklaştırıldığını açıklamıştı. (DİHABER)

Evrensel seninle güçlü!

31 yıldır emeğin sesi olan Evrensel, gücünü sadece okurlarından alıyor. Emeğin sesinin daha gür çıkması için sen de güç ver.

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🚫
Reklamsız Deneyim Reklamlara takılmadan sadece habere odaklan.
ABONE OL Zaten abone misin? Giriş Yap

Dijital Evrensel uygulamamız güncellendi

İndir, Oku, Dinle...

📰
E-Gazete Her gün basılı gazeteyi dijital olarak oku...
🔊
Sesli Yazılar Köşe yazılarımızı sesli olarak dinle...
🔑
Şifresiz Giriş İmkanı E-posta adresinle şifresiz giriş yapabilirsin.
01.02.2026 03:26

Beşiktaş, Konyaspor'u mağlup etti

Süper Lig’in 20. haftasında Beşiktaş, Konyaspor’u sahasında 2-1 yenerek kritik bir galibiyet aldı. Orkun Kökçü’nün öne çıktığı maçta siyah-beyazlılar puanını 36’ya yükseltti, yenilmezlik serisini 9 maça çıkardı.

Beşiktaş, Konyaspor'u mağlup etti

Fotoğraf: AA

01.02.2026 22:14

Depremin üçüncü yılında Kadıköy’de adalet eylemi: 'Bu kader değil, cezasızlık'

6 Şubat depremlerinde yakınlarını kaybeden aileler, depremin üçüncü yılında Kadıköy Rıhtım'da bir araya geldi. Anmada aileler, kayıplarını, enkaz başında yaşadıklarını ve üç yıldır süren adalet mücadelesini anlattı.

Depremin üçüncü yılında Kadıköy’de adalet eylemi: “Bu kader değil, cezasızlık”

Fotoğraf: Evrensel

31.01.2026 21:30

İsrail’in Lübnan'ın güneyine düzenlediği İHA saldırısında 1 kişi öldü

İsrail ordusunun, Lübnan'ın güneyindeki Nebatiye vilayetine yer alan Rab Salasin beldesinde bir araca insansız hava aracıyla (İHA) gerçekleştirdiği saldırıda 1 kişi hayatını kaybetti.

İsrail’in Lübnan'ın güneyine düzenlediği İHA saldırısında 1 kişi öldü

Fotoğraf: AA

01.02.2026 14:50

Gazeteci ve Film Eleştirmeni Şenay Aydemir: O kadar büyük bir otosansür var ki sansüre gelemiyoruz

İktidarın baskı ve sansür politikalarını, kültür alanındaki operasyonları ve yeni çıkan "AKP'nin Kültür Savaşı: İmha ve İnkâr Kıskacında Sanat" kitabını Gazeteci ve Film Eleştirmeni Şenay Aydemir ile konuştuk.

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!