04 Mart 2017 04:22

Düne göre güçlüyüz, 8 Mart’ta birlikteyiz

Düne göre daha güçlü olduğumuzu görüyoruz. Bu gücü, önce referanduma yansıtmamız, sonrasında da ileriye taşımamız gerekiyor.

Paylaş

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneğinden bir kadın

Esenyalı Kadın Dayanışma Derneği’ni uzun zamandır yakından takip etmeme rağmen, okul ve iş hayatımın yoğunluğu nedeniyle çalışmalara aktif olarak katılamadım. Ancak bir süredir derneğin yürütmüş olduğu 8 Mart çalışmalarına katılıyorum.

Öncelikle dernekle nasıl tanıştığımı anlatayım. 2015 yılında abimin bana ulaştırdığı bir biletle, mahallemizde bir kadın hareketi olduğunu öğrendim. Ve bu biletle 8 Mart etkinliğinin yapıldığı salona gittim, dernek üyeleriyle tanıştım. Daha sonra birkaç kadınla derneği ziyaret ettim ve üye olmaya karar verdim. Şimdi yeniden bir 8 Mart çalışmasını, dernekteki arkadaşlarımla birlikte yürütüyorum.

Kadınlarımızı hem şölene çağırmak hem de 8 Martla ilgili bilgilendirmek amacıyla mahallelinin kapısını çalmaya başladık. Kapı önlerinde bazen keyifli bazen de keyifsiz sohbetler yaptık. Örneğin girmiş olduğumuz bir apartmanda insanlar arasında müthiş bir güvensizlik olduğunu gördük. Kapısını çalmış olduğumuz her kadın bilet alırken, karşı komşusunun bilet almayacağını söyleyip “O anlamaz zaten” dedi. Ancak çalmış olduğumuz her kapıda kadınlar şölenimizi destekleyip biletlerini aldılar.

Bu arada derneğimiz çok hareketli. Bölgemizde hiç tanımadığımız kadın kurumları derneğimizi ziyaret ederek bizleri kurumlarına davet ediyor. Biz de onları ziyaret ederek bilgi alışverişinde bulunuyoruz.

Bu dayanışma ziyaretlerinin nedeni son zamanlarda artan kadın cinayetleri, kadına uygulanan fiziki ve psikolojik şiddet, çocuk istismarı, iş cinayetleri gibi konular çerçevesinde ortak bir çalışma yürütme ihtiyacı. Biz dün de parça parça duranlara birlikte çalışmalar yapmamız gerektiğini söylüyorduk. Ancak gereken ilgiyi bugün görebildik. Bunun en önemli nedenlerinden biri referandum, bir diğeri ise saldırılara karşı artık tek başına karşı konulamayacağı gerçeği.

Peki, neden derneğimiz bu dönem bu kadar ilgi gördü? Bana göre, nedeni partiler üstü bir yol izlememiz, her koşulda faaliyetimizi aktif bir şekilde yürütmemiz. En önemli nedenlerden bir diğeri de kadınların hayatlarına dokunabiliyor ve dokunduğumuz hayatları bir araya getiriyor oluşumuz. 

Düne göre daha güçlü olduğumuzu görüyoruz. Bu gücü, önce referanduma yansıtmamız, referandum sonrasında da sorunlarımızın bitmeyeceğini bilerek ileriye taşımamız gerekiyor.

 

ÖNCEKİ HABER

Bu 8 mart sınırların ötesinde de çok renkli!

SONRAKİ HABER

Bakan Özhaseki'den hakemlere 'tehditvari' açıklamalar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...