28 Şubat 2017 09:24

Cebeci Kampüsü öğrencileri: Hocalarımızı bırakmıyoruz

İhraçlar sonrası 40 dersin hocasız kaldığı Ankara Üniversitesi'nde öğrenciler, ihraç edilen akademisyenlerle okuma grupları oluşturdu.

Paylaş

Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü öğrencileri ihraç edilen hocalarıyla birlikte kendi okuma gruplarını oluşturdu. 

Öğrencilerin oluşturduğu gruplar, akademisyenlerin 'Hayır Gitmiyoruz' şiarına yanıt olarak, öğrencilerin de 'Bırakmıyoruz' sözüyle birleşti.

Son KHK'ler ile birlikte Ankara Üniversitesi'nde 40 ders hocasız kaldı. Dersleri hocaları olmadan geçen Cebeci Kampüsü öğrenciler ise yaşanan ihraçlara tepkiyi dile getirmek için ihraç edilen hocalarıyla okuma grupları oluşturdu. Okuma grupları hakkında bilgi veren Cebeci Öğrenci Temsilci Kurulu (ÖTK) üyesi Murad Karabulut, “Hocalarımızın 'Hayır Gitmiyoruz' sözüne, 'Bırakmıyoruz' sözümüzü yükseltmeyi amaçlıyoruz. Öğretmenler gidebilir, derslikler boşaltılabilir ama öğrenciler dersleri bırakmaz” dedi. İhraçlarla birlikte lisans, yüksek lisans, doktora öğrencileri ile mezunlar ve hocaların hep birlikte hareket ettiğini kaydeden Karabulut, bu sürecin Mülkiye'nin en fazla katılımla kendi öz örgütlenmelerini gerçekleştirdiğini ifade etti.

Farklı görüşlerden de birçok öğrencinin ihraçlara karşı tepki gösterdiğini dile getiren Karabulut, “Bugüne kadar yanımızda görmediğimiz arkadaşlar bizimle birlikte hareket ediyor. Hayata geçirmeye çalıştığımız bu Okuma Grupları ise forumlardan çıkan bir karardır. Mülkiye'nin topluma kattığı değerleri biliyoruz, bi değerleri topluma katmak için çalışmalara devam edeceğiz” diye belirtti. (Ankara /EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Dursun Özbek'in zor Mart'ı

SONRAKİ HABER

‘FETÖ’den sorgulanan yardımcı doçent intihar etti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...