Cebeci kampüsünde 'Rektör istifa' sloganları

Öğrenciler, mezunlar ve akademisyenler; KHK ile ihraç edilen akademisyenlere destek için Ankara Üniversitesi Cebeci Kampüsü'nde bir araya geldi.

08 Şubat 2017 11:06
Paylaş

Ankara Üniversite'sinde dün yayınlanan KHK ile yaşanan büyük akademisyen kıyımın ardından ihraç edilen akademisyenlere destek ve ihraçları protesto etmek için bugün Cebeci kampüsünde toplanılmaya başlandı. Öğrenciler, mezunlar, daha önceki KHK ile ihraç edilen akademisyenler ve üniversitede kalan akademisyenler de destek için Cebeci kampüsüne geldi. Kampüste “Rektör istifa”, “Bu suça ortak olmayacağız” sloganlarıyla ihraçlar protesto edildi. Orta bahçede toplanan kalabalık alkışlarla ve sloganlarla SBF'nin ön kısmına yürüdü. Öğrenciler ve akademisyenler Rektör Erkan İbiş'e büyük tepki gösterdi. CHP milletvekilleri Şenal Sarıhan, Sezgin Tanrıkulu, İlhan Cihaner, Musa Çam da akademiye destek için Cebeci kampüsüne geldi.

‘TEKRAR GERİ DÖNECEĞİZ’

Daha önceki KHK'lerde ihraç edilen SBF akademisyenlerinden Aysun Gezen “Bilimin toplumsallaşmasını ve barış talebimizi engellemeye çalışıyorlar Ankara Üniversitesi'nde.” dedi. Bilimsel üniversite istediklerini kaydeden Gezen, “Başımız dik, mücadelemiz hiçbir zaman sona ermeyecek. Buralara tekrar geri döneceğiz. Bizler sonuna kadar mücadele edecek, üniversiteyi yeniden kuracağız” dedi.

CHP Parti Meclisi Üyesi Tıp Profesörü Gaye Usluer ise “Sevgili mülkiyeliler dün gece karabasanla uyumaya çalıştık. Muhalif olan tüm sesleri susturmak üzere büyük bir ihraç yaşandı. Muhalif olan herkesi üniversitelerde susturdular. Mülkiye öğrencileriyle bu ülkenin aydınlığıdır. Korkma, inançsızlık yok. Zulüm altında yapılan bir anayasa yapmayı hedefliyorlar. Mecliste ve sokaktayız. Bu okulda okuyan öğrencilerle ve akademisyenlerle hep birlikte hayır diyeceğiz” dedi.  

‘MÜLKİYE DİRENİŞİN BEŞİĞİDİR’

Mülkiyeliler Birliği Eski Başkanı Füsun Çiçekoğlu da 1974'ten bu yana bulunduğu SBF'de karanlığın kimi zaman azaldığı kimi zaman çoğaldığını ancak hiçbir dönem bu kadar karanlığın yoğunlaşmadığını söyledi. Mülkiyenin her zaman direnişin beşiği olduğunu söyleyen Çiçekoğlu, “Mülkiyeyi bitiremezler, bundan sonra da direnişin beşiği olmaya devam edecek” dedi.
Mülkiyeliler Birliği Başkanı Erdal Eren ise şunları söyledi: “157 yıllık tarihi onurla dolu yaşanmışlıklarla doludur Mülkiyenin.

Vatan marşı olarak da bilinir Mülkiye marşı. Vatanın göz yaşlarını dindirme isyanını içerir bu marş. 157 yıldan beri öğrencileri ve hocalarıyla bu isyanın takipçisi olmuştur. Bizim tarihimizdeki en acı günlerden biri. Çok değerli hocalarımız okulumuzdan  ihraç edildi. Biz mülkiye mezunları olarak hocalarımızın ihracını grektirecek hiçbir neden yoktur. Sonuna kadar hocalarımızın yanındayız. Dayanışma halinde hocalarımızla birlikteyiz”

Bir önceki KHK ile ihraç edilen Hukuk Fakültesi Akademisyeni Dr. Cenk Yiğiter de Erkan İbiş'in İhsan Doğramacı gibi üniversite katili olarak tarih sayfasına adını yazdırdığını söyledi. Yiğiter,  Rektör İbiş'in AKP siyaset akademisindeki görevine işaret ederek, partiyle ilişki içinde ihraçların gerçekleştiğini söyledi. (Ankara/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

İhraç edilen Prof. Dr. Kaboğlu: Bu karar yanlıştır, ayıptır

SONRAKİ HABER

Yönetmen Ayşe Ersayın hayatını kaybetti

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...