19 Şubat 2017 03:58

Suriye ordusunun, 'Fırat Kalkanı'nı durdurma planı

Suriye ordusu Halep'in doğu kırsalındaki IŞİD bölgelerini kontrolü altına alarak Fırat Kalkanı'nın topraklarındaki ilerleyişini durdurmayı hedefliyor.

Paylaş

Halep'in doğu kırsalındaki operasyonlarını Deyr Hafer'e yoğunlaştıran Suriye ordusunun temel hedefi Fırat'ın batısında IŞİD kontrolündeki bölgeleri kontrolü altına alarak TSK öncülüğündeki 'Fırat Kalkanı'nın ilerleyişini durdurmak.

Al Masdar, ordu güçlerinin Deyr Hafer'den sonra el Hafsa'ya yöneleceğini duyurdu. Haberde, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın Suriye'deki askeri operasyonların el Bab'ın alınmasından sonra da devam edeceğine dair açıklaması hatırlatıldı ve el Hafsa'nın kontrolünün Suriye ordusuna geçmesinin bu yolu tıkayacağı bildirildi. El Hafsa'nın hemen kuzeyinde Suriye Demokratik Güçleri'nin hakimiyet alanı başlıyor.

Suriye ordusu geçtiğimiz hafta içerisinde Türkiye'ye topraklarından derhal çekilme uyarısı yapmıştı.

TSK, Ağustos 2016'dan bu yana kendisine bağlı cihatçı güçlerle Suriye'nin kuzeyinde operasyonlar düzenliyor. 'Fırat Kalkanı' adı verilen harekat, YPG'nin öncülüğündeki Suriye Demokratik Güçleri'nin IŞİD hakimiyetindeki Cerablus, er Rai ve el Bab'a yönelmesi beklenen ilerleyişini durdurmak için başlatılmıştı. 'Fırat Kalkanı' 24 Ağustos'tan bu yana Cerablus ve er Rai'yi kontrolü altına aldı. El Bab'a yönelik operasyon ise uzun süredir devam ediyor. Operasyon kapsamında 68 TSK mensubu asker ve 500'e yakın cihatçı öldü. (DIŞ HABERLER)

ÖNCEKİ HABER

NBA’de smaç şampiyonu Glenn Robinson III

SONRAKİ HABER

Barcelona halkından mültecilere: Evimiz evinizdir

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa