12 Şubat 2017 08:42

Sancaktepe Belediyesi, çocuklara cihat çağrısı yapıyor

İstanbul Sancaktepe Belediyesi Bilgi Evi’nin duvarları ve Facebook sayfası cihat çağrılarıyla donatıldı. Konu Meclis gündemine taşındı.

Paylaş

İstanbul Sancaktepe Belediyesi Bilgi Evi’nin duvarları ile Facebook sayfası ‘cihat’ çağrılarıyla donatıldı. Konuyu TBMM’ye taşıyan CHP İstanbul Milletvekili Barış Yarkadaş, “AKP'li Sancaktepe Belediyesi, kendilerine emanet edilen çocukları ‘cihad’a teşvik ediyor. Kime ve neye karşı cihad çağrısı yapıyorsunuz?” diye sordu.

‘BİLGİ EVİ’NİN SAYFASINDA YAPILAN PAYLAŞIMLAR

Bilgi Evi’nin Facebook sayfasında 29 Ocak 2017 tarihinde skandal bir paylaşıma yer verildi. 5-14 yaş grubu çocukların katılım gösterdiği kurumda, çocuklara cihat övgüsü yapıldı. Çocukların cihada katılması için tarihten örnekler anlatılıyor. Sayfada “Şubat Ayının Değeri; Cihad” başlığıyla şu ifadeler kullanıldı:
“Sa’d b. Ebî Vakkas’ın insanları cihada teşvik etmesi, Hz. Ömer’in Allah yolundaki cihada olan arzusu ve ‘Cihat hacdan üstündür’ diye buyurması, Süheyl’in Allah yolunda cihada çıkması ve ölünceye kadar savaşa devam etmesi, Halid b. Velid’in cihada olan tutkusu ve Allah yolunda şehid olmayı istemesi, Ebu Hayseme’nin dünya nimetlerini terk ederek Allah yolunda savaşa katılması, sahabenin Allah yolunda cihada çıkmaya ve infak etmeye güçleri yetmediği için mahzun olmaları...”

Ayrıca bilgi evinin camları ve panolarına ise cihadı teşvik eden görseller ile “Cihad’ı onlardan öğrendik” şeklinde notlar asıldığı görüldü.

AÇIKÇA SUÇ

Sancaktepe Belediyesi’ne ait Dr. Kadir Topbaş Kültür ve Bilgi Merkezi’nin duvarları ile Facebook sayfasının ‘cihat’ çağrılarıyla donatıldığına dair fotoğrafları paylaşan CHP Milletvekili Barış Yarkadaş şöyle konuştu:
“Cihad’ı Onlardan Öğrendik, başlığıyla hazırlanan görsellerde, adeta beyinler yıkanıyor. Bu sorumsuzluğa imza atan başta belediye başkanı olmak üzere diğer yetkililerin hesap vermesi gerekiyor. Dindar nesil adı altında kindar nesil yetiştirenler; kime ve neye karşı cihat edeceklerini de açıklamalıdır. Yaptıkları açıkça suçtur.”

‘IŞİD’İ GÜÇLENDİREN KAFA’

AKP'li belediyelerin, Bilgievi ya da Eğitim Merkezi adı altında, tıpkı Sancaktepe'de olduğu gibi düzenlediği ücretsiz ‘kurslar’da gencecik beyinleri kin ve nefretle dolduruluğunu ifade eden Yarkadaş şöyle devam etti:
“IŞİD'den sözde yakınıyorlar. IŞİD'i işte bu kafa güçlendiriyor, IŞİD'e insan kaynağını bu zihniyet hazırlıyor. Çocuklara, dostluğu, barışı, kardeşliği, sevgiyi anlatmak yerine, cihadı öğütleyenler, bu ülkenin geleceğini tehlikeye atıyor.”

MECLİSE TAŞIDI

Konuyla ilgili Başbakan Binali Yıldırım’ın yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı’na önerge sunan Yarkadaş’ın soruları şöyle:

- 5-14 yaş grubu çocuklarımızın yararlandığı bilgievinde ‘Şubat Ayının Değeri; Cihad’ şeklinde paylaşımlar ile pano ve camlarına cihadı teşvik eden görseller kim ya da kimler tarafından asılmıştır?

- Belediyenin internet sitesinde “bilgievimizde, yarınlarımız olan çocuklarımızın bilgili, yüksek karakterli, sorumluluğunu bilen, özgüven sahibi ve ahlaklı bireyler olması için hizmet verilmektedir” sözleri yer almaktadır. Bu bireyler cihad çağrıları ve teşvikleriyle mi bu özelliklere sahip olacaktır?

- Görselleri asan bilgievi yöneticileri hakkında bir soruşturma açılacak mıdır? (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Türk-İş: Varlık fonu yeni özelleştirme olmasın

SONRAKİ HABER

Mersin’de ‘barış imzacısı’ akademisyenin işine son verildi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...