06 Şubat 2017 03:13

10 Ekim’den sonra Antep’te rahat rahat faaliyet yürütmüş

10 Ekim bombacılarına malzeme temin eden IŞİD üyesi Mehmet Kadir Cebael'in, Antep'teki kına gecesi saldırısını planladığı ortaya çıktı.

Paylaş

Tamer Arda ERŞİN
Ankara

IŞİD üyesi Mehmet Kadir Cebael’in 10 Ekim bombacılarına malzeme temin ettiği bilinmesine rağmen  faaliyetlerine devam ederek, Antep’te 55 kişinin yaşamını yitirdiği kına gecesi saldırısını organize ettiği ortaya çıktı. Rahatlıkla bomba malzemesi temin eden ve depo kiralayan Cebael’in, 101 kişinin yaşamını yitirdiği 10 Ekim Ankara Katliamı sonrasında gözlerin üzerine çevrildiği konusunda Antep bombacısına “tedbirli ol” uyarısı yaptığı da tespit edildi. Antep Cumhuriyet Başsavcılığı’nın düğün saldırısına ilişkin hakkında takipsizlik kararı verdiği 4 şüpheliden biri olan Cebael’in 16 Ekim 2016 tarihinde Antep’te bir hücre evi baskınında kendisini patlattığı ileri sürülüyor.

10 EKİM’E RAĞMEN DEPO BİLE KİRALADI

Savcılık soruşturmasına göre Cebael, Antep’teki Kürt yurttaşların düğününe katliamın bombacısını da saldırıyı gerçekleştirmek için hazırladı. Dosyaya giren bilgilere göre, Antep’teki hücre evini yöneten, örgüt üyeleriyle Telegram üzerinden irtibat kuran Cebael, son olarak da IŞİD üyelerine Alevi dernekleri ve kalabalık grupların toplanacağı yerleri araştırması emrini verdi.

Saldırı yapılması düşünülen yerler için hazırlık içerisine giren Cebael, saldırılar için bomba malzemesi temin etti, örgüt üyelerine talimat vererek, malzemeleri koyacak depo buldu. Antep’teki katliam öncesinde ise örgüt üyelerinden bomba malzemelerini geri istedi.

Bir yandan da Suriye’deki üstleriyle iletişim halinde olan Cebael, Antep bombacısına kalacak yer bularak katliam gününe hazırladı. Cebael, Ankara’daki 10 Ekim katliamından dolayı gözler üzerine çevrildiği için Antep bombacısına “tedbirli olun” talimatını verdi. Hakkında bunca bilgiye rağmen Cebael, Antep’teki saldırıyı organize ederek, 10 Ekim katliamındaki 101 kişinden sonra 55 kişinin daha ölümüne daha neden oldu.

DÜĞÜNLERİN HEDEF ALINACAĞI BİLİNİYORDU

Diyarbakır, Ankara ve HDP binalarına yönelik bombalı saldırıları organize ettiği ve geçtiğimiz yıl 19 Mayıs günü gerçekleştirilen polis operasyonunda kendini patlattığı belirtilen IŞİD’in Antep emiri Yunus Durmaz’ın bilgisayarından ele geçirilen belgelerde de Antep’te çeşitli dernek ve siyasi partilerin adresleri ve Kürtlerin yoğun yaşadığı mahallelerde düğünlere yönelik saldırı planları ele geçirilmişti. Durmaz’ın evinden elde edilen bu belgeler 10 Ekim Katliamı davasının iddianamesinde de yer almış ve gazetemiz tarafından haberleştirilmişti. Ancak buna rağmen 20 Ağustos 2016 tarihinde Antep’te bir düğünde gerçekleştirilen saldırıda aralarında çocukların da olduğu 55 kişi hayatını kaybetti.

ÖNCEKİ HABER

Büyük katliamın ikinci duruşması bugün başlayacak

SONRAKİ HABER

NFL'de tarihi finali Patriots kazandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...