03 Şubat 2017 16:26

CHP: Hayır diyenler teröristse referanduma ne gerek vardı?

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay, hükümetin ‘Hayır’ diyenleri terörist ilan eden açıklamalarına tepki gösterdi.

Paylaş

CHP Genel Başkan Yardımcısı Engin Altay İstanbul İl Başkanlığı'nda basın açıklaması yaparak gündeme ilişkin konuları değerlendirdi. Engin Altay “Adalet ve Kalkınma Partisi'nin sayın genel başkanı ve parti yöneticilerinin referandum süreciyle ilgili ısrarla ve inatla Türkiye'yi kamplaşma ortamına bir evetçiler-hayırcılar kutuplaşmasına çekmek için gösterdikleri gayreti, hırçınlığı anlamak mümkün değil. Bu referandumun siyasi partilerin meselesi değil artık son kararı verecek olan milletimizin takdiri çerçevesinde sonuçlandırılmasını arzu ediyoruz. Herkes biliyor ki bu anayasa sarayda yazılmıştır. Yine herkes biliyor ki düzenleme erken seçim şantajıyla TBMM'ye dayatılarak geçirildi. Şimdi de terör şantajı yapılarak milletin onayından geçirilmek isteniyor. Bunu ahlaki bulmuyoruz” dedi.

“Meclisten erken seçim şantajıyla bu anayasayı geçirmiş olabilirsiniz ama bu milletin terör şantajına boyun eğeceğini sanmıyorum” diyen Altay, “Tabi akla şu da geliyor, bu terör ne menem şeydir ki, tıpkı 7 Haziran ile 1 Kasım'da olduğu gibi birden bire hortlayan ve sonra birden kesilebilen, sonra şimdilerde yeniden hortlayan bu terör saldırılarının AKP tarafından mı kontrol edildiği sorusunu akla getiriyor. Siz milleti evet çıkmazsa terör artar, terör yaygınlaşır diye tehdide maruz bırakırsanız millet de size der ki 'Bu teröristlerin ipi sizin elinizde mi?' Bu milletimize kaba, adi, küstahça bir şantajdır. Milletimiz başkanlık eksenindeki 7 Haziran seçimlerinde nasıl sarı kart gösterdilerse bu referandumda da aynı şey olacaktır” dedi.

Altay, AKP’lilerden gelen “Hayır demek 15 Temmuz'a evet demektir” açıklamasına da tepki göstererek; “Bu referandumda hayır diyen, hayır çıksın diye uğraşan herkesi terörist ilan edecek idiyseniz bu referanduma ne gerek vardı? Bilakis hayır demek, 15 Temmuz'u elinin tersiyle püskürten milletimizin demokrasi aşkının tecellisi demek olacaktır. Tam tersine evet demek tek adam yönetiminin, temel hak ve özgürlüklerimizin anayasal güvenceye bağlı bütün haklarımızın anayasal düzenden çıkarılarak bir kişinin iki dudağının ucuna teslim edilmesi yeni 15 Temmuzların yaşatılmasına ve yaşanılmasına vesile olur” dedi.

CHP’ye dönük ‘Milliyetçi oylara göz kırpıyor’ eleştirilerine de yanıt veren Altay, “Ülkücü olmak, milliyetçi olmak kimsenin tekelinde değildir. Bu teklifin karşısında sadece Kemal Kılıçdaroğlu yok. Bu teklifin karşısında Merak Akşener de var. Sinan Oğan da var, Koray Aydın da var, Saadet Partisi'nin genel başkanı da var. Bu teklifin karşısında Türkiye'nin refahını, huzurunu düşünen güçler var. Bu teklifin arkasında ise ben iki tane şahıs görüyorum. Biri Sayın Erdoğan, birisi sayın Bahçeli” dedi.

Bir gazetecinin “CHP'li Elif Doğan Türkmen'in 1.2 milyonluk iletişim faturası ile ilgili olarak CHP Genel Başkanı, divandan istifasını istedi. Bu konuyu nasıl değerlendiriyorsunuz?” sorusuna da yanıt veren CHP Genel Başkan Yardımcısı, “Belli ki kamu vicdanı bu işten rahatsızdır. CHP kamu vicdanını rahatsız edecek hiç bir iş ve işlemin içerisinde olmaz. Sayın milletvekilinin de bu çerçevede gereğini yapacağını görüyoruz” dedi. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Cunda kurtlar sofrasında!

SONRAKİ HABER

IŞİD iddianamesi tamamlandı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...