18 Ocak 2017 17:04

Kocaeli dayanışma akademisi derslerine devam ediyor

Kocaeli Üniversitesi’nden (KOÜ) KHK ile ihraç edilen 19 akademisyenin kurduğu Kocaeli Dayanışma Akademisi’nin (KODA) 11’inci dersinde “Bir uluslararası sivil toplum örgütüne sosyal politika aracı olarak bakabilir miyiz?” sorusuna cevap arandı. Dersi veren Prof. Dr. Kuvvet Lordoğlu, "Sendikal haklardaki gerilemeler, çalışan haklarında da gerilemelere neden oldu. Uluslararası sivil toplum örgüleri de bu açığı bir nebze olsun kapatmaya çalışıyor" dedi. 

1 Eylül 2016'da üniversiteden ihraç edilen barış imzacısı akademisyenler, 15 Ocak 2016'da evlerinden gözaltına alışmışlardı. Yaşanılanların üzerinden 1 yıl geçtiğini belirterek sözlerine başlayan Lordoğlu, ihraçlarının iyi sonuçlara neden olduğunu belirterek, "Derslerimize her alanda devam ediyoruz, edeceğiz" dedi. 

'BU KURULUŞLARI İHMAL ETMEMEMİZ GEREKİR'

Sunumuna uluslararası sivil toplum örgütlerinden örnekler vererek başlayan Lordoğlu, bu kuruluşların esnek bir denetim mekanizmasıyla çalıştığını belirterek, "Gönüllülük esasına dayanan bir mekanizma da var. Tüketici tarafından caydırıcı yönleri var. Eksiklikleri bilerek, görerek bunları yok saymamamız gerekiyor. Elbette yapılanları küçümsemeden ve yok saymadan, hala yapılacak çok şey olduğunun farkında olarak, çalışan haklarının günümüzdeki isyanını daha örgütlü hale gelmesi için küçük katkılar sağlayan kuruluşları ihmal etmememiz gerekir" ifadelerini kullandı. 

Lordoğlu'nun sunumunun ardından ders soru ve cevaplarla devam etti. Öte yandan önümüzde hafta 25 Ocak Çarşamba günü Doç. Dr. Mehmet Rauf Kesici'nin "Türkiye Emek Piyasaları ve İstihdam Politikaları" dersi vereceği duyuruldu. (Kocaeli/EVRENSEL)

  • Prof. Dr. Kuvvet Lordoğlu

 

Evrensel'i Takip Et