Barış ve Özgürlük Seminerlerinde 'Barış' konuşuldu
Üçüncüsünü geride bırakan Kocaeli Dayanışma Akademisi Barış ve Özgürlük Seminerleri, bu hafta da devam etti.

Üçüncüsünü geride bırakan Kocaeli Dayanışma Akademisi Barış ve Özgürlük Seminerleri, bu hafta da devam etti.
672 sayılı KHK ile Kocaeli Üniversitesinden uzaklaştırılan ve sonrasında 'Kocaeli Dayanışma Akademisi'ni kuran 19 akademisyenin başlattığı "Barış ve Özgürlük Seminerleri" derslerine Eğitim Sen Kocaeli Şube binasında devam edildi.
Önceki iki hafta ders havasında ve sonrasında tartışmalarla geçen seminerde bu hafta forum yapıldı. Doç. Dr. Gül Köksal ve Dorç. Dr. Güven Bakırezer'in moderatörlüğünde "Barışı Konuşuyoruz" adlı forumda buluşan öğrenci ve yurttaşlar barışı tartıştı. Barışın temel ihtiyaç olduğunu belirten akademisyenler, barışın felsefi, sosyolojik, toplumsal ve güncel boyutlarını konuştu.
'BARIŞI GEREKÇELENDİRMEK GEREK'
İlk olarak konuşan Doç. Dr. Güven Bakırezer, barış sözcüğünün geniş kapsamlı olduğunu ve Türkiye'de barışın sadece siyasi bir sorun olarak kanıksandığını belirtti. Barışın belli ilkeler etrafında tanımlanması gerektiğini dile getiren Bakırezer, gerçek bir barış isteniyorsa bunun ahlaki ve vicdani sorumlulukla ortaya konması gerektiğini ifade ederek, "Eğer biz barış istiyorsak bu barışı gerekçelendirmemiz gerekiyor, barışın ikna edici bir biçimde savunulması gerekiyor. Barış başlıca bir ahlaki ilke olarak gerekçelendirilmeli" dedi.
Forum, Bakırezer'in konuşmasının ardından soru ve tartışmalarla devam etti. Önümüzdeki hafta yapılacak olan ders ise, 26 Ekim Çarşamba günü yine Eğitim Sen toplantı salonunda 'Mimarlığın mesleki sorumluluğu: Toplum yararına mimarlık' olacak. Dersi Doç. Dr. Gül Köksal anlatacak. (Kocaeli/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et