23 Aralık 2016 12:32

Asker Safter Taş'ın ailesi: İnanmak istemiyoruz

IŞİD'in yayınladığı vahşet görüntüleri tartışılıyor. Görüntülerde yer aldığı iddia edilen, Asker Safter Taş'ın ailesi ise olaya inanmak istemiyor.

Paylaş

IŞİD dün gece geç saatlerinde 1 Eylül 2015 tarihinden beri elinde esir olarak tuttuğu Iğdır nüfusuna kayıtlı  Türk askeri 23 yaşındaki Safter Taş ile yine asker olduğunu iddia ettiği Konya nüfusuna kayıtlı 26 yaşındaki Fetih Şahin'le ilgili infiale neden olacak görüntüler paylaştı. 

Sputnik'ten Hikmet Durgun’a konuşan Safter Taş'ın babası Aydın Taş, "Eşim ve çocuklarım olayı duydular, sinir krizi geçirdiler. Annesi halen baygın" dedi.

Iğdır'ın Aralık ilçesine bağlı Aşağı Eratan köyünde yaşayan ve çiftçilikle uğraşan Taş ailesi görüntülerde yer aldığı iddia edilen çocuklarının, vahşice öldürüldüğüne inanmak istemiyor. Safter Taş, Senem ve Aydın Taş çiftinin en büyük oğlu, çiftin 6 çocukları daha var. Aile şu anda acı içinde. 

‘ŞİMDİYE KADAR KİMSE BİZE RESMİ BİR HABER VERMEDİ'

IŞİD tarafından yakıldığı öne sürülen Safter Taş Görüntülerde yer aldığı iddia edilen askerlerden asker Safter Taş'ın babası Aydın Taş, güçlükle konuştu. Oğlunun öldürüldüğüne inanmak istemediklerini belirten acılı baba, şunları söyledi: 

"Videoların çıktığını duyduk ama inanmak istemedik. Birçok kişi bize söyledi fakat dedik doğru değildir. Olayı duyan Safter'in annesi ve kardeşleri sinir krizi geçirdiler. Safter'in annesi halen baygın. Çok kötüler. Perişan olduk. Hâlâ ölmemiş diye düşünüyoruz. Dua ediyoruz. Olayın doğru olup olmadığını öğrenmek için şimdi Aralık İlçe Jandarma Karakolu'na geldik. Yetkililerden bilgi alacağız. Şimdiye kadar kimse bize resmi bir haber vermedi." Baba Taş, askeri yetkililerden net bir cevap beklediklerini de söyledi.

IŞİD'e ait olduğu söylenen sosyal medya hesaplarından dün akşam 19 dakikalık bir video yayımlanmıştı. IŞİD, bu kişilerin Türk askeri olduğunu öne sürüyor. Ancak, videonun gerçekliği ve bu kişilerin kimliklerine ilişkin teyit edilmiş kesin bir bilgi bulunmuyor. 

HUDUT KARAKOLUNDAN KAÇIRILMIŞTI 

Kilis sınırındaki Şehit Mehmet Hudut Karakolu'nda görev yapan 21 yaşındaki Safter Taş, 1 Eylül 2015'te IŞİD militanları tarafından kaçırılmış, silah arkadaşı Yusuf Beylem ise IŞİD'in saldırısı sonucu yaşamını yitirmişti.

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Iğdır Milletvekili Mehmet Emin Adıyaman Safter Taş için Meclise soru önergesi vermişti. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Konya’da IŞİD’den gözaltına alınan 43 kişi serbest bırakıldı

SONRAKİ HABER

AKP, Er Sefter Taş'la ilgili soruya 1 yıldır cevap vermemiş

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...