KESK'lilerin ‘21 Aralık Emekçi Yürüyüşü’ne polis engeli

Ankara'ya yürümek için Kadıköy'de toplanan KESK'lilere polis tazyikli su ve plastik mermilerle müdahale etti.

21 Aralık 2016 09:24
Paylaş

İhraç edilen üyelerinin geri alınması talebiyle İstanbul'dan Ankara’ya "21 Aralık Emekçi Yürüyüşü" başlatmak isteyen KESK üyelerine polis, biber gazı ve plastik mermi ile saldırdı. 

İstanbul'dan Ankara'ya araçsız olarak başlatmak istedikleri yürüyüş Kadıköy İskele Meydanında toplanan Kamu emekçileri polis saldırısına "Biz öğretmeniz, sağlıkçıyız" sözleriyle tepki gösterirken, yapılan gözaltılar kamu emekçilerinin ısrarı üzerine serbest bırakıldı. 

Yaşanan saldırı sonrasında polisle görüşme yapan KESK yöneticileri yürüyüşe izin çıkmaması üzerine Kadıköy'de bulunan Eğitim Sen 2 No'lu Şube binasında toplantı kararı aldı. "Direne direne kazanacağız", "İşimi geri istiyorum", "Faşizme karşı omuz omuza" sloganları atan KESK üyelerine TMMOB ve TTB üyeleri de destek verdi. 

KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse saldırıdan önce yaptığı konuşmada “Çalışma hakkımız elimizden alınıyor. İtirazlarımız adım adım her düzeyde dile getirildi. İşimiz, keyfi hukuksuz şekilde, hiçbir insanımızın çocuklarının geleceği düşünülmeden elimizden alındı. Açığa alınan arkadaşlarımızın neredeyse tamamını geri döndürdük. İşinden edilen arkadaşlarımızın işine geri dönmeleri için mücadele ediyoruz" dedi.

'SESSİZ DURMAMIZI İSTİYORLAR'

Kamudan ihraç edilen üyeleri için "İşimizi geri istiyoruz" talebini duyurmak için toplandıklarını söyleyen Köse, "Araçsız yürümeye karar verdik. Bugün yine zapturapt ile karşı karşıyayız. Sessiz durmamızı istiyorlar. KESK olarak bunu sineye çekmeyeceğiz. İşimizi ekmeğimizi geri istiyoruz” dedi.

'BİZİ DURDURAMAYACAKLAR'

İhraç edilen ve açığa alınan kamu emekçilerinin görevlerine iade edilmesi için Ankara'ya düzenlemek istediği yürüyüşe yapılan polis saldırısını protesto eden KESK İstanbul Şubeler Platformu, yürüyüşlerine yarın Kartal Meydanı'nda başlayacaklarını duyurdu.

Açıklama yapan KESK Eş Genel Başkanı Şaziye Köse, öğlen saatlerinde Ankara'ya düzenlemek istedikleri yürüyüşlerinin engellenmesini eleştirerek şunları söyledi: "İnsanlık tarihinin karşılıklı olarak sürdürdüğü iki savaş var. Biri azınlıkların sürdürdüğü daha fazla kâr için sürdürdüğü savaştır, diğeri de milyonların ekmek kavgasıdır. Tarih boyunca da kesintisiz bir şekilde bu kavga sürmüştür." 

Haklarının fiili ve meşru olduğuna vurgu yapan Köse, yürüyüşlerine yarın saat 12.00'de Kartal Meydan'ında devam edeceklerini duyurdu. Köse, "Sayısal olarak burada az olabiliriz, bu simgeseldir bu bir kavgadır ve kavga milyonların kavgasıdır" dedi. Kendilerini susturmak isteyenlere karşı verecekleri ekmek kavgasının devam edeceğini söyleyen Köse, "Bizi durduramayacaklar direne direne kazacağız" dedi. (İstanbul/EVRENSEL)

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Ankara'da adliyeye FETÖ ayarı

SONRAKİ HABER

Çatalcaspor'dan ‘Arızalı’ açıklama

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...