17 Aralık 2016 21:04

HDP binalarına saldırı

Kayseri’de yaşanan bombalı saldırı sonrası pek çok merkezde HDP binalarına saldırılar yaşandı.

Paylaş

Kayseri'de askerleri taşıyan otobüse gerçekleşen bombalı saldırıyla 14 askerin yaşamını yitirmesinden sonra birçok merkezde HDP binalarına saldırı yapıldı. Kayseri başta olmak üzere İstanbul, Çanakkale, İzmir, Ankara, Adana ve diğer pek çok yerde HDP binaları kurşunlandı, ateşe verildi.

İSTANBUL

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Bağcılar İlçe Örgütü binası önünde toplanan bir grup, tekbir getirip ırkçı slogan atmaya başladı. Grubun havai fişekle ateşe verdiği bina içinde kimsenin olmadığı öğrenildi.

Öte yandan HDP Üsküdar İlçe binası önünde toplanan bir diğer grup da ellerinde Türk bayraklarıyla ırkçı sloganlar atmaya başladı. İlçe binasının kapalı olduğu ve içeride kimsenin olmadığı öğrenilirken polisin bina önünde beklediği belirtildi.

Kartal ve Beylikdüzü ilçe binalarının da aynı şekilde saldırıya uğradığı belirtildi. Kartal ilçe binasına giren grup içerdeki eşyalara zarar verdi.

Beylikdüzü İlçe binasına da bir grup tarafından saldırı düzenlendiği sırada büyük bir patlama sesi duyuldu. Binanın bulunduğu yere çok sayıda ambulans ve itfaiye ekibi sevk edildi.

İstanbul'daki saldırıların bir diğer adresi de Beykoz ilçe binası oldu. İçeriye giren bir grubun bina içindeki eşyaları tahrip ettiği belirtildi.

Esenyurt HDP ilçe binası da kimliği belirsiz kişilerce kurşunlandı. İçeride kimsenin olmadığı binanın camları ise hasar gördü.

ERZİNCAN

Akşam saatlerinde Erzincan merkezdeki Ordu Caddesi üzerinde bulunan HDP İl binasına saldırıda bulunuldu. Saldırıyı yapanlar belirlenmezken il binasında bulunan parti tabelası parçalanarak yerine Türk bayrağı asıldı.

Olayın ardından HDP Erzincan İl Eş Başkanı ve parti yöneticileri Emniyete giderek saldırganların bulunarak cezalandırılması için suç duyurusunda bulundu.

ESKİŞEHİR 

Eskişehir'de partinin Gençlik Meclisi üyeleri, HDP binasından çıktığı esnada sopalı bir grubun saldırısına uğradı. Akşam saatlerinde gerçekleşen olayda saldırıya karşılık verilmesiyle saldırgan grup dağıldı. Saldırının ardından evlerine doğru giden HDP üyeleri Z.Y. ve E.K. isimli iki kadın, ikinci kez saldırıya uğradı. Saldırganlar bölgeden kaçarak uzaklaşırken, polisler saldırıya uğrayan kadınları gözaltına aldı.

KOCAELİ

Kocaeli'nin Darıca ilçesine bağlı Osmangazi Mahallesi'nde de HDP Darıca İlçe Örgütü binasına kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce ateş açıldı. Mermiler camlara isabet ederken, olay sırasında binada kimsenin olmadığı ifade edildi.

İhbar üzerine olay yerine sevk edilen polis ekipleri, binada inceleme yapıp, şüpheli ya da şüphelileri yakalamak için çalışma başlattı.

ÇANAKKALE

Çanakkale’de de akşam saatlerinde 4-5 kişilik bir grup, HDP Çanakkale İl binasına saldırdı. Parti binasının camlarına taş atmaya başlayan grubu gören HDP’liler ise saldırganları engellemeye çalıştı. Bu sırada olaya polis müdahale etti. Birkaç gündür polis ekiplerinin nöbet tuttuğu HDP il binası önünde meydana gelen olayda 2 HDP’linin gözaltına alındığı, sağlık kontrolünde geçirildikten sonra Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldükleri öğrenildi. HDP’liler daha sonra serbest bırakıldı. HDP il binasının ise camları ve tabelasının atılan taşlarla kırıldığı görüldü.

ADANA

Adana'nın Çukurova İlçesi Kenan Evren Bulvarı üzerinde bir araya gelen bir grup, ırkçı sloganlar atarak HDP Çukurova İlçe binasına doğru yürüyüşe geçti. Bina önüne gelen grup, taşlarla saldırırken bina önünde asılı bulunan bayrakları ise ateşe verdi. Bina önünde ateş yakan gruba olay yerine gelen polis engel olmaya çalıştı. Bir süre slogan atan grup daha sonra dağıldı. Bina önünde çıkan yangın ise polislerce söndürüldü. Polisin bina önündeki bekleyişi ise devam ediyor.

İZMİR

HDP İzmir Bornova ilçe binasına yüzleri kar maskeli yaklaşık 20 kişilik bir grup saldırdı. Sosyal medya hesaplarında yayınladıkları videoda grubun sık sık ırkçı sloganlar ve cinsiyetçi küfürler ederek taş ve sopalarla ilçe binasının kapısını zorladıkları görüldü. 

HDP Bayraklı ilçe binasına da gece geç saatlerde silahlı saldırı düzenlendi. Yamanlar'da bulunan parti binasına gece geç saatlerde kimliği belirsiz kişi veya kişilerce pompalı tüfekle ateş açıldı. Açılan ateş sonucu kurşunlar zemin katta bulunan ilçe binasına isabet etmezken, birinci katta bulunan aile evinin camları kırıldı. HDP Buca ilçe binasına taşlarla saldıran bir grup ise binanın camlarını kırdı. İlçe binasının kapısını kırarak içeri giren ve binadaki eşyaları tahrip eden saldırganlar daha sonra ırkçı sloganlar atarak dağıldı. 

BURSA

Bursa'nın Yıldırım ilçesinde bulunan HDP Yıldırım İlçe örgütü binası da bir grup tarafından ateşe verildi. Binanın büyük oranda kullanılamaz hale geldiği belirtildi.

ANKARA

HDP binalarına yönelik saldırıların yaşandığı yerlerden biri de Ankara oldu. Yenimahalle HDP ilçe binasının kapılarını kırarak içeri giren yaklaşık 30-40 kişilik grup kapı ve pencereler ile içerideki malzemeleri kırdı. Grup bina içerisindeki evrakları da dışarı çıkararak yaktı.

Partililerin olmadığı saatte içeri giren grup, saldırının ardından ırkçı sloganlarla olay yerinden dağıldı.

KIRŞEHİR

Kayseri’de askerlere dönük bombalı saldırının ardından bir kez daha hedefe konulan HDP’ye yönelik birçok yerde saldırılar gerçekleşirken, Kırşehir’de gözaltı operasyonu yapıldı. Birçok adrese eş zamanlı olarak yapılan baskınlarda İl Eş Başkanı Demet Resuloğlu Çetin, il yöneticileri Saim Özdemir ve Eşref Odabaşı’nın da aralarında olduğu 22 yönetici ve üye gözaltına alındı. Gözaltına alınanlar il emniyet müdürlüğüne götürüldü. 

ŞIRNAK

Şırnak’ın Silopi ilçesinde HDP ilçe binasına sabah saatlerinde polisler tarafından baskın düzenlendi. Düzenlenen baskında eşyalar dağıtılıp, pankartlar sökülerek yerlere atıldı. Arama sırasında parti yöneticilerine haber verilmezken, polis tarafından tutulan tutanak binaya bırakıldı. Dün akşam saatlerinde de HDP İlçe Eşbaşkanları Ali Balin ve Aycan Azma gözaltına alınmıştı. (HABER MERKEZİ)

{{300074}}
{{300081}}

ÖNCEKİ HABER

Cizre'de memurlar için zorunlu eylem

SONRAKİ HABER

‘Taçsız kraliçe’: Ayşe Şan

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...