17 Aralık 2016 13:41

Kayseri’deki yurtların önünde bir grup toplandı

Kayseri’deki saldırının ardında yurtların önüne ırkçı gruplar yığıldı. Bazı Kürt öğrencilerin can güvenliği nedeniyle yurtları terk ettiği öğrenildi.

Paylaş

Kayseri’deki bombalı saldırının ardından bir grup kentteki yurtların önüne yığıldı, Kürt öğrencilere yönelik saldırılar olduğu bildirildi. Bazı Kürt öğrencilerin ise can güvenliği nedeniyle yurtları terk ettiği öğrenildi.

Kayseri’de bu sabah gerçekleştirilen ve 13 askerin yaşamını yitirdiği bombalı saldırının ardından, kentteki yurtlarda Kürt öğrencilere dönük saldırılar yaşandı. Kredi Yurtlar Kurumu (KYK) Erkek Öğrenci Yurdu önünde ırkçı bir grup toplandı. Polisin ırkçı gruba hiçbir müdahalede bulunmadığı bildirildi. Bazı Kürt öğrencilerin de can güvenliği nedeniyle yurtları terk ettiği öğrenildi. Ayrıca, saldırgan gruplar sokak aralarında arabalarla dolaşıyor.

KYK'ye bağlı Kız Öğrenci Yurdu'nda da provokasyon girişimi yaşandı. Polisler HDP'li bir üniversite öğrencisini gözaltına almak üzere yurda geldi. Bu sırada dışarıda toplanan bir grup ırkçı sloganlarla provokasyon girişiminde bulundu.

Kayseri’de bir grup saldırının ardından HDP Kayseri İl binasına saldırı düzenlemiş, MHP bayrağı asarak, binayı ateşe vermişti. HDP’ye yapılan saldırının ardından, Emek Partisi ve DİSK binasına da saldırılar düzenleyen grup, CHP’li gençleri de darbetmişti. (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Avrupa Birliği: Kayseri'de gerçekleştirilen saldırıyı kınadı

SONRAKİ HABER

Kadın yazarı öldüren şüpheliye tutuklama istemi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...