18 Aralık 2016 07:14

Eskişehir’de 2 HDP’liye önce saldırı, sonra gözaltı

Eskişehir'de HDP üyesi 2 kadın, önce ırkçı bir grubun saldırısına uğradı, sonra polisler tarafından gözaltına alındı.

Paylaş

Kayseri'de askerleri taşıyan otobüse gerçekleşen bombalı saldırıyla 14 askerin yaşamını yitirmesinden sonra HDP'lilere yönelik saldırıların bir merkezi de Eskişehir oldu. Partinin Gençlik Meclisi üyeleri, HDP binasından çıktığı esnada sopalı bir grubun saldırısına maruz kaldı. Akşam saatlerinde gerçekleşen olayda HDP’lilerin saldırıyı engelleme çabaları sonucu saldırgan grup dağıldı. Saldırının ardından evlerine doğru giden HDP üyeleri Z.Y ve E.K isimli iki kadın, ikinci kez saldırıya uğradı. Saldırganlar bölgeden kaçarak uzaklaşırken, polisler saldırıya uğrayan kadınları gözaltına aldı.

SOSYAL MEDYADAN SALDIRININ ÖRGÜTLENMESİ YAPILIYOR

Saldırı öncesi sosyal paylaşım ağı olan Facebook'ta TOLUNAY isimli kullanıcı tarafından “Şiddete ihtiyacım var bu gece sokaklar tehlikeli" paylaşımı dikkat çekti. Aynı kişi saldırı sonrası ise “Eskişehir’de HDP binası basıldı. Burası Eskişehir. Bu gece Eskişehir sokakları av alanı” paylaşımında bulunuldu.

Gece saatlerinde HDP il binasının bulunduğu caddede bir grubun toplanması üzerine polisin parti binasının giriş kapısını zincirlediği bildirildi. (DİHABER)

ÖNCEKİ HABER

Bölge buz tuttu

SONRAKİ HABER

'Barış için mücadele edeceğiz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...