17 Aralık 2016 18:29

Çanakkale’de HDP’ye saldıranlar değil, HDP’liler gözaltında 

Çanakkale’de 4 kişilik bir grup HDP binasına saldırdı. Saldırganlar değil engel olmaya çalışan HDP’liler gözaltına alındı. 

Paylaş

Kayseri’de yaşanan bombalı saldırısının ardından ülkenin birçok yerinde olduğu gibi, Çanakkale’de de HDP il binasına yönelik saldırı meydana geldi. Saldırgan grup ile HDP’lilerin karıştığı kavganın ardından iki HDP’linin gözaltına alındığı öğrenildi. 

Kayseri’de çarşı iznine çıkan askerlerin bulunduğu özel halk otobüsünün Talas Bulvarı Caddesi üzerinde Erciyes Üniversitesi önünden geçişi sırasında meydana gelen patlamada 14 asker yaşamını yitirmişti. Kayseri ve yurdun birçok yerinde HDP binaları başta olmak üzere demokratik kurumlara saldırılar meydana geldi. Çanakkale’de de akşam saatlerinde 4-5 kişilik bir grubun HDP il binasına saldırdığı öğrenildi. Parti binasının camlarına taş atmaya başlayan grubu gören bir grup HDP üyesi ise saldırganları engellemeye çalıştı. Bu sırada olaya polis müdahale etti. Birkaç gündür polis ekiplerinin nöbet tuttuğu HDP il binası önünde meydana gelen olayda 2 HDP’linin gözaltına alındığı, sağlık kontrolünde geçirildikten sonra Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü’ne götürüldükleri öğrenildi. HDP il binasının ise camları ve tabelasının atılan taşlarla kırıldığı görüldü. Gözaltına alınanlar ifade işlemlerinin ardından serbest bırakıldı.

14 askerin yaşamını yitirdiği 55 kişinin yaralandığı olayın ardından, yaralıların içinde iki de Çanakkaleli asker olduğu öğrenildi. Çanakkale’nin Lapseki ilçesinden Recep Coşkun ile Lapseki’ye bağlı Çardak beldesinden Mustafa Kuş’un da çarşı iznine çıkan askerler arasında oldukları ifade edildi. Çardaklı Mustafa Kuş’in sağlık durumunun iyi olduğu öğrenilirken, Lapsekili Recep Coşkun’in ise şu an Kayseri’de Özel Dünyam Hastanesinde Minör Bacak Travması nedeniyle tedavi gördüğü öğrenildi.

HDP’YE DAHA ÖNCE DE SALDIRI OLMUŞTU

6 Eylül 2015 tarihinde Hakkari’nin Dağlıca kırsalında askeri araca yönelik bombalı saldırıda yaşamını yitiren askerlerden Fatih Duru’nun cenazesinin kente getirildiği 8 Eylül tarihinde, Çanakkale Belediye Başkanı Ülgür Gökhan’ın aracı, HDP il binası ve Halkevi’ne yönelik saldırılar gerçekleşmişti. HDP il binası büyük zarar görmüştü. (HABER MERKEZİ)
 

ÖNCEKİ HABER

Erkek, beyaz, zengin: Trump’ın milyar dolarlık kabinesi

SONRAKİ HABER

Darıca'da HDP binasına ateş açıldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...