Bu hafta vizyona 7 yeni film giriyor - 2 Aralık 2016

2 Aralık'ta vizyona 7 yeni film giriyor; öne çıkan film iş cinayetlerini ve inşaat işçilerinin koşullarını anlatan ‘Babamın Kanatları’.

01 Aralık 2016 11:39
Paylaş

Bu hafta vizyona 7 yeni film giriyor. Haftanın en çok dikkat çeken yapımı, ‘İş cinayetleri kader değil’ diyen Babamın Kanatları...

  • BABAMIN KANATLARI

    Yönetmen: Kıvanç Sezer
    Oyuncular: Menderes Samancılar, Musab Ekici, Kübra Kip, Tansel Öngel

    İbrahim ve yeğeni Yusuf, şantiyede çalışan inşaat işçileridir. İbrahim akciğer kanseri olduğunu öğrenir. Güvenliksiz koşullar sonucu bir işçi yüksekten düşerek hayatını kaybeder.

    Firma hukuki sorumluluğunu atmak için ölen işçinin ailesine kan parası öder. İbrahim bu olayı duyduğunda ailesini düşünmeye başlar.

    Kanser İbrahim’i sonunda ölüme götüreceği için aklında şu soru canlanır: Bir insanın hayatının değeri nedir ve bu neye mal olur?

  • MAVİ BİSİKLET

    Yönetmen: Ümit Köreken
    Oyuncular: Selim Kaya, Eray Kılıçarslan, Nursen Çetin Köreken, Fatih Koca

    Ali, annesi ve kız kardeşi ile birlikte yaşamaktadır. Boş zamanlarında bir lastikçide çalışır. Mavi bir bisiklet alabilmek için para biriktirmektedir. Ali’nin babası bir gün yaşamını yitirir.

    Ali’nin platonik aşkı Elif çocukların oyuyla seçilmiş okul başkanıdır. Kısa bir süre sonra okul müdürü Elif’in yerine okul başkanlığını Hasan’a verir.

    Elif’e haksızlık yapıldığını düşünen Ali, mavi bisiklet almak için biriktirdiği tüm parayı bu yolda feda etmeye karar verir.

  • MÜTTEFİK

    Yönetmen: Robert Zemeckis
    Oyuncular: Brad Pitt, Marion Cotillard, Jared Harris, Simon Mcburney

    2. Dünya Savaşında görev yapan gizli casusları Max Vatan ve Marianne Beausejour için hayatta kalmanın anahtarı hiçbir zaman kimse tarafından tanınmamak olmuştur.

    Aldatma, rol yapma, ne olacağını kestirmek ve suikast konusunda oldukça usta ve uzmandırlar. Çok riskli bir görevin ortasında birbirlerine aşık olduklarında tek umutları tüm bu ikiyüzlülüğü geride bırakmaktır.

    Savaş döneminde evliliklerinin merkezi şüphe ve tehlike olur.

  • KAHRAMAN ÖRDEK

    Yönetmen: Victor Lakisov
    Seslendirenler: Michael Gross, Jesse Corti, Robbie Daymond, Enn Reitel

    Bir gün bir yaban ördeği sürüsü yeşil adayı Hawai sanarak iniş yapar. Adadaki yerleşik ördek sürüsü ile anlaşmazlık oluşur.

    Efsaneye göre Güneş Ördeği, sürüyü korumakla görevlidir. Fakat kötü kalpli bir Cadı, Güneş Ördeği’nin süper güçlerini öğrenince adaya gelir ve onun peşine düşer.

    Artık birbirleriyle anlaşamayan iki farklı ördek sürüsü, adayı korumak için güçlerini birleştirmek zorundadırlar.

  • GÖRÜMCE

    Yönetmen: Kıvanç Baruönü
    Oyuncular: Gupse Özay, Eda Ece, Buğra Gülsoy, Danilo Zanna

    Yeliz erkek kardeşi Ahmet’e fazlasıyla düşkündür fakat Yeliz’i kötü bir sürpriz beklemektedir, zira Ahmet bir kıza aşık olmuştur.

    İşler hızla gelişir ve Ahmet kıza evlenme teklifi eder. Bunu duyan Yeliz’in dünyası başına yıkılır. Yeliz’in umudu, Ahmet’in şimdiye kadarki kız arkadaşlarından ayrıldığı gibi bu kızdan da ayrılmasıdır.

    Ancak işin şansa bırakmayan Yeliz, arkadaş grubuyla kafa kafaya verip kardeşiyle sevdiği kızı ayırma planları yapmaya başlarlar.

  • KARANLIKLAR ÜLKESİ: KAN SAVAŞLARI

    Yönetmen: Anna Foerster
    Oyuncular: Kate Beckinsale, Theo James, Lara Pulver, Tobias Menzies

    Dünyaca ünlü Karanlıklar Ülkesi (Underworld) serisinin yeni ve son filmi, Karanlıklar Ülkesi: Kan Savaşları’nda Selene, kendisine ihanet eden Lycan’lar ve de Vampirler’in büyük saldırısı altındadır.

    Yanında yer alan David ve babası Thomas ile birlikte, Selene, bu en büyük fedakarlığı yapmasını gerektirse de Lycan’lar ve Vampirler arasındaki savaşı mutlaka sona erdirmelidir.

  • SEVDAM GÖZLERİNDE KALDI

    Yönetmen: Ahmet Yenilmez
    Oyuncular: Ahmet Yenilmez, Burak Alp Yenilmez, Hümeyra Çetin, Mehmet Ali Tuncer

    Mahir 1970’li yılların sonunda İstanbul Üniversitesi’nde ülkücü harekete yakın bir öğrencidir. Aynı bölümde eğitim gören Belgin’le birbirlerine ilgi duyarlar ve bir pastahanede buluşurlar.

    Fakat dönemin eylemleri arasında sevdaları uzun soluklu olamaz. Üzerine bir de 1980 ihtilali gelince tüm bağları kopar.

    Hayatta kalmak için Şeyh Edebali’nin dergahına sığınan Mahir’in günlerini saf ve yarım akıllı Zafer dolduracaktır.

Reklam
ÖNCEKİ HABER

Kanlı kampları kapatın

SONRAKİ HABER

Yıldız’ı protesto edenlere açılan dava görüldü

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...