15 Kasım 2016 12:34

İstiklal Caddesi'ndeki patlama için iddianame hazırlandı

İstanbul İstiklal Caddesi’nde yaşanan patlamaya ilişkin soruşturma tamamlandı. Sanıklara 18 kez ağırlaştırılmış müebbet isteniyor.

Paylaş

İstanbul Beyoğlu İstiklal Caddesi'nde 19 Mart 2016 tarihinde canlı bomba Mehmet Öztürk'ün kendini patlatması sonucu 3'ü İsrail biri İran vatandaşı 4 turistin hayatını kaybettiği, 44 kişinin de yaralandığı katliama ilişkin soruşturma tamamlandı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı Terör ve Örgütlü Suçlar Bürosu tarafından düzenlenen iddianamede şüpheliler Ercan Ç., kardeşi Erkan Ç., Hüseyin K.'nın IŞİD terör örgütü yöneticisi oldukları diğer şüpheliler, Mehmet Mustafa Ç. ile İbrahim G.'nin ise IŞİD terör örgütü üyesi oldukları belirtildi. İddianamede Mehmet Mustafa Ç. ile İbrahim G.'nin Gaziantep'te yapılan operasyonla gözaltına alındıkları, yapılan aramalarda toprağa gömülü halde 2 adet bomba düzenekli yelek ele geçirildiği, bu yeleklerin de yine bu isimler tarafından başka saldırılarda kullanılacağı tespitine yer verildi. Savcılık, sadırıda kendini patlatan Mehmet Öztürk'ün ölümünden de 3 şüpheliyi sorumlu tuttu.

Savcılık, şüpheliler Ercan Ç., Erkan Ç. ve Hüseyin K.'nın "Anayasal düzeni ortadan kaldırmaya teşebbüs" suçundan 1'er kez, 5 kez de "Kasten öldürme" suçundan olmak üzere toplam 6'şar kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası istedi. "44 kez kasten öldürmeye teşebbüs", "Terör örgütü yöneticiliği", "Genel güvenliğin tehlikeye sokulması", "Tehlikeli madde bulundurmak" suçlarından da çeşitli oranlarda hapis cezası talep edildi. Şüpheliler Mehmet Mustafa Ç. ve İbrahim G. hakkında ise "Terör örgütü üyeliği" suçundan 7,5 yıldan 15'er yıla kadar hapis cezası talep edildi.

19 MART 2016' DA TURİSTLERİ HEDEF ALMIŞTI

Taksim İstiklal Caddesi'nde 19 Mart 2016 tarihinde düzenlenen canlı bomba saldırısında İsrail vatandaşları Simha Simon Demri, Yonathan Suher, Avraham Godman ve İran vatandaşı Ali Rıza Khalman'ın hayatını kaybetmiş, 44 kişi ise yaralanmıştı. Yapılan incelemeler sonucu kendini patlatan canlı bombanın IŞİD üyeliğinden aranan Mehmet Öztürk olduğu belirtilmişti. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

Ümit Özdağ MHP’den ihraç edildi 

SONRAKİ HABER

Diyarbakır E tipi Cezaevi'nden firar

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...