KCK bir cemaat kumpasıdır görev alanlar yargılansın
KCK Ana Davası’nda 62’nci duruşma Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam etti. Dava 26 Ekim’e ertelendi.

KCK Ana Davası’nda 62’nci duruşma Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülmeye devam etti. Savcı ve hakim heyetinin FETÖ kapsamında tutuklu olduğu dava da yeni bir heyet ile duruşmaya başlandı.
Duruşmada yargılanan Kürt siyasetçilerin avukatları, maddeler halinde hazırladıkları savunma ile davanın bir cemaat kumpası olduğunu ve dava öncesi görev almış tüm kolluk görevlileri, savcı ve yargıçların FETÖ üyesi olabileceği ve bunun tespiti edilmesini talep ederken, yargılanan kişiler hakkında da beraat kararı verilmesini istedi.
Aralarında DTK Eş Başkanı Hatip Dicle, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi Eş Başkanı Fırat Anlı, DBP Eş genel Başkanı Kamuran Yüksek gibi isimlerin bulunduğu ve çok sayıda siyasetçi, avukat, yazar, gazeteciden oluşan 161 kişi yargılandığı davanın 62. duruşma Diyarbakır 2. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görüldü. Yargılanan kişilerin ailelerinin de katıldığı duruşmayı DTK Eş Başkanı Leyla Güven, HDP Diyarbakır Milletvekili Feleknas Uca ile çok sayıda avukat izledi.
‘İŞKENCE ALTINDA SAVUNMA YAPTIK’
Davanın yeni bir heyetle devam ettiğini ve gelinen aşamayı özetleyen hakimler sanık konumunda yargılanan Kürt siyasetçilere söz verdi. Yargılanan DBP eski PM üyesi Turan Genç, “Biz yıllarca mahkemede işkence altında savunma yaptık. ‘Ne kadar savunma yaparsanız yapın boşuna, sonuç değişmeyecek’ deniyordu bize. Bu yargılamayı yapanların çoğu cemaat üyesiydi. O nedenle bu mahkemede kendi kişisel savunmamızı yapamadık” dedi.
“FETÖ/PDY” eliyle hazırlanan “çatı iddianamesi”nin yargı ile ilgili yapılan tespit ve değerlendirmelerinden sonra “KCK Ana Davası”nın eskisi gibi ele alınamayacağına dikkat çeken Turan, “FETÖ’nün usulsüz dinlemeleri ve dosyaların bu davanın gidişatını etkileyecek sahte delil oluşturma durumları Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından ortaya konulmuştur” dedi.
BERAAT TALEBİ
Avukatlar adına ortak savunmada bulunan Cihan Aydın ise yargılamaya ilişkin detaylı bir savunma yaptı. FETÖ iddianamesinden örnekler sunan Aydın, yasa dışı delil toplandığını ve özel hayatın gizliliğinin de ihlal edildiğini sürecin skandallarla dolu olduğunu söyledi. Aydın, sonuç olarak, “Dosya kapsamındaki iletişim tespiti, arama el koyma, bilgisayarlarda yapılan arama ve el koyma, gizli tanıkların dinlenme usulleri gibi dosyanın temeli oluşturulan bütün delillerinin yasaya ve hukuku aykırı yol ve yöntemlerle toplanması, soruşturma ve kovuşturma aşamasında görev alan kolluk görevlileri ile savcı ve yargıçların FETÖ iddianamesindeki tespitler ve HSYK’nin meslekten ihraç kararlarının gerekçeleri dikkate alındığında; tüm müvekkiller hakkında derhal beraat kararı verilmesine talep etmekteyiz. Şayet mahkeme aksi kanaateyse soruşturma ve kovuşturma aşamasında görev alan kolluk görevlilerinin ivedilikle tespit edilerek kolluk görevlileri savcılar ve yargıçlar hakkında açılacak ceza davasının sonucunun bu dava açısından bekletici mesele yapılmasını talep ederiz” dedi. Dava 26 Ekim’e ertelendi. (Diyarbakır/EVRENSEL)
Evrensel'i Takip Et