20 Eylül 2016 14:57

EFJ ve IFJ’den Evrensel ve Hayatın Sesi’ne ziyaret

Avrupa Gazeteciler Federasyonu ve Uluslararası Gazeteciler Federasyonu temsilcileri Evrensel ve Hayatın Sesi Televizyonu'na destek ziyaretinde bulundu

Paylaş

Avrupa Gazeteciler Federasyonu (EFJ) ve Uluslararası Gazeteciler Federasyonu (IFJ) adına Barry White ve Mehmet Köksal, gazetemiz Evrensel’i ve Hayatın Sesi Televizyonunu ziyaret ederek, basın kuruluşları üzerindeki baskılarla ilgili bilgi aldı ve dayanışma mesajı verdi.

Özellikle son dönemde muhalif basın kuruluşları üzerinde artan baskıların Evrensel’e ve Hayatın Sesi Televizyonuna yansımalarının konuşulduğu ziyarette, gazetemizle ilgili bilgiyi Genel Yayın Yönetmenimiz Fatih Polat verdi. 

Polat, “Türkiye basın özgürlüğü açısından en sıkıntılı dönemleri yaşıyor. Özgür Gündem kapatıldı. Yayın yönetmeni Zana (Bilir) Kaya ve Sorumlu Yazı İşleri Müdürü İnan Kızılkaya ile gazetenin yayın danışma kurulu üyeleri Yazar Aslı Erdoğan ve dilbilimci Necmiye Alpay tutuklandı” dedi.

Cumhuriyet gazetesinin eski Yayın Yönetmeni Can Dündar ile Ankara Temsilcisi Erdem Gül’ün davalarının devam ettiğini hatırlatan Polat, 15 Temmuz’dan sonra 100’den fazla gazeteci ve yazarın da tutuklandığını söyledi.

Evrensel’in ‘PKK sözcüsü Evrensel kapatılıyor’ başlıklı, “kaynaksız ve dayanaksız” bir haber ile Akit gazetesi tarafından hedef gösterildiğini belirten Polat, Star Gazetesi yazarlarından Ersoy Dede’nin de köşesinde Evrensel’in kapatılması gerektiğini savunduğunu aktardı.

Polat, Hayatın Sesi Televizyonu’nun da, birçok cezaya çarptırıldığını ve kapatılma tehdidi altında bulunduğunu söyledi. 

‘GAZETECİLER BİRLİK İÇİNDE ÇALIŞMALI’

Barry White, “Darbe girişimi çılgın bir askeri teşebbüstü. Hükümet artık bunu kendi avantajına çevirmeyi başardı, herkese karşı, bütün muhalifleri bir şekilde susturmayı hedefliyorlar” dedi. İktidarın gazetecilere saldırarak demokrasiyi hedef aldığını dile getiren White, “Gazeteleri kapatarak, televizyon kanallarına saldırarak demokrasiyi hedef alıyorsunuz. Ve bunun net bir amacı olduğunu görüyoruz. Milletin haber almak hakkına müdahale” dedi.

White, “Tüm gazetecilerin bir birlik altında çalışmaları gerek. Çünkü kendi çıkarları içinde bu hakları savunmaları çok önemli. Sadece yan yana durarak bir şans elde edebilirler. Sansüre karşı mücadele, devletin baskısı ve kontrolünden sadece beraber olarak kurtulabilecek” diye konuştu.

Bugün Özgür Gündem’in nöbetçi yayın yönetmenlerinin Çağlayan Adliyesi’ndeki duruşmalarını izleyen  Barry White ve Mehmet Köksal yarın da Erdem Gül’ün duruşmasını izleyecek. (İstanbul/EVRENSEL)
 

ÖNCEKİ HABER

Dersim’de işe iade edilmeyen 85 öğretmen için oturma eylemi

SONRAKİ HABER

İdil Belediye Eş başkanları görevden uzaklaştırıldı 

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...