12 Ağustos 2016 09:07

Sanatçılardan Sıla’ya destek

Yenikapı'ya gitmeyeceğini söyleyen Sıla'nın konserlerinin iptal edilmesi sanatçıların da tepkisini çekti.

Paylaş

'Kesinlikle darbe karşıtıyım ama böyle bir şovun içinde bulunmayı tercih etmiyorum' diyerek Yenikapı'ya gitmeyeceğini duyuran Sıla'nın konserlerinin iptal edilmesi sanatçılardan tepki gördü. Sosyal medyadan #SılaYalnızDeğildir etiketi açan sanatçılar ve müzikseverler Sıla’ya destek verdi.

Mor ve Ötesi grubunun kurucularından Harun Tekin, “linç kültürünü yok etmemiz ve yanlış ezberleri bırakmamız şart. sanatçı rol model değil, eleştiri de düşmanlık değil.” diyerek Sıla’ya desteğini açıkladı. Sanatçı Altay Öktem paylaştığı mesajında, “yalnız olmamamak yetmez artık bir arada olmak gerek” diyerek lince karşı dayanışmanın önemine değindi.

“Kumar borcunu kapatmak için demokrasi nöbetinde görünenler prim yapıyorsa vay o demokrasinin haline” diyen Ali Murat İrat da Sıla’ya destek çıktı.

Genç müzisyenlerden Gaye Su Akyol, “Türkiye'ye demokrasi ne zaman gelir? Fikrini söyledi diye insanlar işinden olmadığı zaman.. Faşizminiz batsın” diyerek meslektaşı için dayanışma mesajı paylaştı. Umay Umay ise Sıla’nın fikrini özgürce söyleyebilmiş olmasından dolayı “Sıla kendini iptal etmedi helal sana Sıla” yazarak düşüncelerini paylaştı.

Müzisyen Melis Danişmend lince yönelik tepki gösterdiği mesajında, “Yalnız bu "Bizden değilsen öl" öfkesi tehlikeli ve umut kırıcı olmaya başladı. Biraz sevgi, biraz sakinlik. Zor değil” dedi.

Müzik grubu Redd ise resmi twitter adresinden Sıla için şunları yazdı; “Sıla'ya yapılmakta olan bu korkunç saldırıyı, Sıla üzerinden sanatçılara verilmeye çalışan ayar kabul edilemez, Sıla arkadaşımızdır. Siyasetçiler  de toplum da sanatı ve sanatçıyı "kendin pişir kendin ye" piknik yeri görmeyi, sanatçı da kendini öyle göstermeyi bırakmalıdır. Sanat, toplumun her kesimine, her meslek grubuna ve kimliklerine "ya bendensin ya da yoksun" gözüyle bakan iktidarlara mesafeli olmalıdır.”

Sanatçı Aylin Aslım Sıla ile dayanışma mesajında Yenikapı’ya giden sanatçılara şu çağrıda bulundu; “Pazar günü mitinge katılan sanatçı arkadaşlar buna ses çıkarır umarım. Demokrasi için gitmiştiniz ya, o sebepten.”

Müzisyen Güneş Duru ise müzik meslek birliklerine “müzik meslek birlikleri Sıla için ses çıkarmayacaksa neden varlar? Aynını Gezi'de de yapmışlardı” diyerek tepki gösterdi.

Müzik Yazarı Murat Meriç twitterdaki paylaşımında  “Mitinge gitmeyeceğini açıklayan bir şarkıcının konserlerinin iptal edildiği bir ülkede, kimse demokrasiden söz edemez” dedi.

Müzik Yazarı Naim Dilmener ise paylaşımında “İnsan olmanın bütün vasıflarına sahip Sıla kim, siz kimsiniz. Ezilenin acısını kalbinizde hissedebilmeniz için Sıla'yı örnek almalısınız.” İfadelerine yer verdi.

MİLLETVEKİLLERİ LİNCİ ELEŞTİRDİ

HDP’li Milletvekili Meral Danış Beştaş da Sıla için “Ressmi görüş dışında söz söylemek linç sebebi. Maskeler düştükçe hezeyan da büyüyor.” diyerek oluşturulan lince tepki gösterdi. CHP’Lİ Milletvekili Zeynep Altıok Akatlı  ise tepkisini “Demokrasinin olmazsa olmazlarından biri de düşünce ve ifade hürriyetidir. Demokrasi savunucularına duyurulur.” Sözleriyle dile getirdi. CHP’li olan Sezgin Tanrıkulu Sıla’ya yönelik linci “Eleştiriye, farklı tutuma yine kitlesel linç. Değişen bir şey yok; Darbeye karşı mutabakattan anladıkları mutlak itaat” şeklinde eleştirdi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Diyarbakır'da 4 gazetecinin gözaltı süresi 24 saat uzatıldı

SONRAKİ HABER

Mumcu: MİT cinayeti engellemek için hiçbir şey yapmadı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...