26.07.2016 00:33

Adana'da 2 gazeteci tutuklandı

Adana'da yürütülen darbe girişimi soruşturması kapsamında gözaltına alınan 7 gazeteciden 2'si tutuklandı.

Adana'da 2 gazeteci tutuklandı

Adana Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücedele Şube Müdürlüğü ekipleri tarafından gözaltına alınıp adliyeye götürülen Yüksel Evsen, Aytekin Gezici, Taner Talaş, Hakan Bülent Yardımcı, Abdullah Özyurt ve Rıfat Söylemez ile Ali Pekmezci ilk olarak savcılıkta sorgulandı.

Savcılık aşamasında Hakan Bülent Yardımcı ve Rıfat Söylemez yurtdışına çıkış yasağı getirilerek serbest bırakılırken, Taner Talaş elektronik kelepçeyle ev hapsi, Ali Pekmezci ise adli kontrol şartı ile salıverildi. Tutuklanma istemiyle nöbetçi mahkemeye sevk edilen Yüksel Evsen adli kontrol ile serbest bırakıldı. Gazetecilerden Aytekin Gezici ile Abdullah Özyurt ise tutuklandı.

Ayrıca soruşturma kapsamında eski Cihan Haber Ajansı Adana Temsilcisi Bilal Öğütçü aranıyor. (DHA)

05.02.2026 21:17

PFDK kararlarını açıkladı: Milan Skriniar ve Kristjan Asllani'ye ceza

PFDK Kocaelispor - Fenerbahçe maçında, rakip takım taraftarlarına yönelik hareketi nedeniyle Milan Skriniar’a 2 maç ve 80 bin TL; Beşiktaşlı Kristjan Asllani’ye ise rakip takım sporcusuna yönelik ciddi faulü nedeniyle 2 maç ceza verdi.

PFDK kararlarını açıkladı: Milan Skriniar ve Kristjan Asllani'ye ceza

Fotoğraf: AA

05.02.2026 16:30

İnegöl Belediyesinde doğum izninde olan kadın mimar işten çıkarıldı

İnegöl Belediyesinde mimar olarak çalışan bir kadın, doğum iznini tamamlayıp raporlu olduğu sırada işten çıkarıldı. Mimarlar Odası Bursa Şubesi, karara “annelik hakkına açık ihlal” diyerek tepki gösterdi.

İnegöl Belediyesinde doğum izninde olan kadın mimar işten çıkarıldı Fotoğraf: İnegöl Belediyesi
06.02.2026 00:19

MESEM’de fahiş staj dosyası ücretine karşı ortak dilekçe: Alamadığımız eğitim için ücret istiyorlar

Yuva Mesleki Eğitim Merkezinde öğrenciler, staj dosyasının ücretsiz verilmesi ve daha önce ödeme yapan öğrencilerin paralarının iade edilmesi talebiyle iki gün içinde 60’ın üzerinde imza topladı.

MESEM’de fahiş staj dosyası ücretine karşı ortak dilekçe: Alamadığımız eğitim için ücret istiyorlar

Fotoğraf: DHA

05.02.2026 22:46

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Migros depo işçilerinin onurlu direnişi kazanacak

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri, Migros depo işçilerinin direnişine destek verdi. Açıklamada, düşük ücretler ve güvencesizliğe karşı yürütülen mücadelenin kazanacağı vurgulandı.

Antalya Emek ve Demokrasi Güçleri: Migros depo işçilerinin onurlu direnişi kazanacak

Fotoğraf: Evrensel 

06.02.2026 00:15

Konteyner, kent sınırında yaşam ve işten atılma tehdidi

Pandemi, deprem, ekonomik kriz gibi her felaketi sermaye, işçilerin haklarını gasbetmek için kullandı. 6 Şubat 2023 depremleri sonrası da böyle oldu. Deprem bize sadece haklarımız için değil yaşamlarımız için de mücadele etmemiz gerektiğini gösterdi.

Konteyner, kent sınırında yaşam ve işten atılma tehdidi

Malatya'da deprem sonrası işten atılan işçiler

Evrensel'i Takip Et

Bildirimleri aç

Bildirimler

Önemli haberlerden ve gelişmelerden haberdar olmak ister misiniz?

✓ Bildirimler başarıyla açıldı!