17 Temmuz 2016 03:48

Pek çok kentte hakim ve savcılara gözaltı

15 Temmuz Askeri Darbe Girişimi'nin ardından 2 bin 745 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı alındı.

Paylaş

15 Temmuz Askeri Darbe Girişimi'nin ardından 2 bin 745 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı alındı.

KONYA'DA 44 GÖZALTI KARARI

Cumhuriyet Başsavcılığı, askeri darbe girişimine yönelik eylemlerin ardından 'Yasama Organını Engellemeye Teşebbüs, Anayasayı İhlal, Hükümete Karşı İsyan ve Türkiye Cumhuriyetine Silahlı İsyan' suçundan soruşturma başlattı. Soruşturma kapsamında FETÖ/PDY üyesi olduğu iddia edilen Konya adliyesinde görevli 44 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı alındı. Gözaltına alınan hakim ve savcılar, Meram Eğitim Uygulama ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şubesi'ne götürüldü. Şüphelilerin adreslerinde halen arama çalışmaların devam ettiği belirtildi.

ZONGULDAK'TA 6 SAVCI 7 HAKİM

Gece saatlerinde İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri tarafından gözaltına alınan 6 savcı ve 7 hakim, Zonguldak Atatürk Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildi. Hakim Kemal Karanfil, hastane girişinde görüntü alan gazetecilere dönerek "Allah var gam yok. Zalimler için yaşasın cehhenem" dedi. Gözaltına alınanlar, ardından emniyete götürüldü.

ÇORUM'DA 7 SAVCI 6 HAKİM

Çorum'da 13 hakim ve savcı gözaltına alındı. Haklarında gözaltı kararı çıkarılan hakim ve savcıların yakalanması için Çorum İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri akşam saatlerinde gözaltına alma çalışması başlattı. İl genelinde gözaltına alınan 7 savcı ve 6 hakim, Hitit Üniversitesi Çorum Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İl Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü. Polis tarafından başlatılan soruşturmanın devam ettiği belirtildi.

ÇANAKKALE'DE 13 GÖZALTI

Haklarında gözaltı kararı çıkarılan hakim ve savcıların yakalanması için Çanakkale İl Emniyet Müdürlüğü Terörle Mücadele Şubesi ekipleri akşam saatlerinde çalışma başlattı. İl genelinde 7 hakim ve 6 savcı gözaltına alındı, 2 savcı ve hakimin ise arandığı bildirildi.

ADANA'DA 20'NİN ÜZERİNDE GÖZALTI

Adana'da TEM şube ekipleri, emniyetin farklı birimlerinin de desteği ile akşam saatlerinde isimleri belirlenen hakim ve savcıların evlerine operasyon düzenledi. Gözaltına alınan 20'nin üzerindeki hakim ve savcı, sağlık kontrolünün ardından Emniyet Müdürlüğü'ne götürüldü.

UŞAK'TA 6 SAVCI VE 6 HAKİM

Uşak Cumhuriyet Başsavcılığı'nda görevli Cumhuriyet savcıları Aydın Çevik, Akif Özgün, Kemalettin Erel, İlker Çetin, Mustafa Özmen ve Mehmet Karademir ile hakimler Mutlu Aygün, Sezgin Güverçin, Ömer Diken, Serap Aygün, Halil İbrahim Kayı ve Nebahat Baysal Gül için gözaltı süreci başlatıldı.

İNEGÖL'DE 1 HAKİM VE 2 SAVCI GÖZALTINA ALINDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı, paralel yapı soruşturması kapsamında, İnegöl’de görevli Hakim Eda G. ile Savcılar Muhammet Salih G. ve Serkan A. gözaltına alındı. Gözaltına alınan hakim ve savcılar İnegöl Devlet Hastanesinde sağlık kontrolünden geçirildikten sonra İnegöl Adliyesine getirildiler.

SAKARYA'DA 23 GÖZALTI KARARI

Sakarya Cumhuriyet Bassavcılığı, HSYK'nın talebi doğrultusunda dün Sakarya  İl Emniyet Müdürlüğü'ne adli ve idari yargıda görev yapan 23 hakim ve savcı için gözaltı kararı çıkarttı. Bunun üzerine polis ekipleri hakim ve savcıların kaldığı lojmanlarda arama yapıp ve aralarında 3 cumhuriyet savcısı 12 hakim 15 yargı mensubu için gözaltı işlemi yaparken, gözaltına alınanlar arasında ilçe adliyelerinde görev yapan hakim ve savcıların da bulunduğu belirtildi. Gözaltına alınan hakim ve savcılar sağlık kontrolünden geçirilirken, haklarında gözaltı kararı bulunan ancak adreslerinde bulunamayan 8 hakim ve savcı için ise yakalama kararı çıkartıldı.

ORDU'DA 7 HAKİM VE SAVCI ALINDI

Ordu Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen soruşturmada Ordu'da görev yapan 7 hakim ve savcı gözaltına alındı. 8 hakim ve savcı için ise yakalama kararı çıkarıldığı belirtildi. Gözaltına alınan hakim ve savcıların İl Emniyet Müdürlüğü'nde işlemlerinin sürdüğü belirtildi.

VAN'DA 15 GÖZALTI

Van'da darbe girişimiyle ilgili yürütülen soruşturma kapsamında 29'u adli, 16'sı idari ve 8'i ilçelerde görevli 53 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı çıkarıldı. Başsavcılığın talimatı doğrultusunda Van İl Emniyet Müdürlüğü ekiplerince iş yerleri ve evlerinde arama yapılan 15 hakim ve savcı gözaltına alındı. Gözaltılar ifadelerinin alınması için Van Emniyet Müdürlüğüne götürülürken, operasyonlar devam ediyor.

SİİRT'TE 10 HAKİM VE SAVCI GÖZALTINA ALINDI

10 hakim ve savcı gözaltına alındı. Savcı ve hakimlerin 7'si Siirt'te görev yaptığı, 3'ünün de tayin oldukları şehirlerde gözaltına alındığı belirtildi. Siirt Devlet Hastanesi'nde sağlık kontrolünden geçirilen 7 hakim ve savcı, adli makamlara sevk edildi.

MANİSA'DA 2 HAKİM VE 4 SAVCI AÇIĞA ALINDI

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın 2 bin 745 hakim ve savcının gözaltına alınması kararının ardından HSYK 2. Dairesi Manisa Adliyesi'nde görev yapan 2. Sulh hukuk Hakimi Yavuz Aydın, hakim Hasan Mazıbaş ile Cumhuriyet Savcılarından Akın Çakın, Metin Etil, Celal Ertürk ve Mehmet Kaya'yı açığa aldı.

Soruşturma kapsamında ayrıca Turgutlu İlçesi'ndeki adliyede görev yapan Asliye Ceza hakimleri İbrahim Kılıç ile Halil Ünlü'nünde açığa alındığı öğrenildi. Açığa alınan hakimlerin adliyedeki odalarında ve evlerinde arama yapıldı.

AYDIN'DA 60 İŞADAMINA GÖZALTI, 27 HAKİM VE SAVCI AÇIĞA ALINDI

Aydın İl Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ekiplerince akşam saatlerinde 60 işadamının gözaltına alındığı öğrenildi. Bu arada HSYK 2. Dairesi, darbe girişiminin ardından olağanüstü toplanarak, "FETÖ üyesi" olduğu iddia edilen hakim ve savcılar hakkındaki müfettiş raporunu görüştü. Aydın'da açığa alınan 9 savcı ve 18 hakim açığa alındı. (DHA)

ÖNCEKİ HABER

İstanbul'da 140 hakim ve savcı hakkında gözaltı kararı

SONRAKİ HABER

Pokemon çılgınlığı: Konumumuzun sanal dünya ile birleşmesi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...