06 Temmuz 2016 13:35

41 gündür aynı soru: Hurşit Külter nerede?

Gözaltına alındıktan sonra kendisinden haber alınamayan Hurşit Külter için 41 gündür aynı soru soruluyor: “Hurşit Külter nerede?”

Paylaş

Yazar Ahmet Hakan, Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz ve Ankaralı yurttaşlar da  bayramın ilk gününde Hurşit Külter’in nerede olduğunu sordu. 

Kendisinden 41 gündür haber alınamayan Demokratik Bölgeler Partisi (DBP) Şırnak İl Yöneticisi Hurşit Külter için bayramın ilk günü Mülkiyeliler Birliği tarafından Konur Sokak’ta her bir harfi ayrı bir dövize yazılmış, “Hurşit Külter nerede” pankartı açıldı. Ayrıca organizasyonu yapan gençler, duruma ilişkin sessizliği de hemen pankartın yanı başında, “Herkes evine çekildi, sokaklar yine boşaldı, Hurşit Külter Nerede” sorusuyla gündeme getirdi. 

EMEL KORKMAZ: BAŞKA ANALAR AĞLAMASIN

Öte yandan Gezi direnişi sırasında Eskişehir’de darbedilerek katledilen üniversite öğrencisi Ali İsmail Korkmaz’ın annesi Emel Korkmaz da twitter hesabında, “Ben Gezi’de polislerin döverek öldürdüğü #AliİsmailKorkmaz’ın annesiyim. Başka analar ağlamasın diye soruyorum. #HurşitKulterNerede?” paylaşımında bulundu. 

Hürriyet Gazetesi Yazarı Ahmet Hakan da bayramın ikinci günü köşesinin bir bölümünü Hurşit Külter’e ayırdı. Külter’in nerede olduğunu soran Hakan şunları kaleme aldı: 

“Hurşit Külter Nerede?
HURŞİT Külter. 
Demokratik Bölgeler Partisi Şırnak İl Yöneticisi. 27 Mayıs’tan beri kendisinden haber alınamıyor. 
Bazı tanıklar, Külter’in gözaltına alındığını iddia ediyor. Adli makamlar ise gözaltında böyle bir ismin olmadığını söylüyor. 

Şu aziz mübarek günün yüzü suyu hürmetine buradan yetkililere sesleniyorum. Hurşit Külter Nerede?” (Ankara/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

‘Yanan alan açıklanan rakamdan çok daha fazla’

SONRAKİ HABER

6 ayda 2 bin 920 mülteci yaşamını yitirdi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...