14 Nisan 2016 12:55

Antalya'da BES Üyesi Güven Türkay'ın yaptığı paylaşım nedeniyle işten atılması protesto edildi

Paylaş

Mahir DOĞAN 
Antalya

Antalya BES yönetim kurul üyesi Güven Türkay sosyal paylaşım sitesinde yaptığı paylaşım gerekçe gösterilerek işten atıldı. Konu ile ilgili bu gün KESK ve bağlı sendikalar ile sendika, siyasi parti ve meslek odaları temsilcilerinin katıldığı bir basın açıklaması yapıldı. 

KESK Antalya şubelerinin çağrısı ile bir araya gelen Emek ve Demokrasi bileşenleri Saat 13.00’te TUİK önünde bir basın açıklaması yaptı. Grup adına ilk konuşmayı yapan KESK Dönem Sözcüsü ve BES Şube Başkanı Mustafa Uyar ‘’TÜİK Antalya Bölge Müdürlüğünde 4/C’li olarak çalışan Antalya BES Şube Yönetim Kurulu Üyesi Güven Türkay, 10 Ekim’de Ankara’da yaşanan Cumhuriyet tarihinin en büyük katliamı nedeniyle sosyal medya hesabında yaptığı paylaşım gerekçe gösterilerek hakkında sözlü talimatla idari soruşturma açılmış ve yürütülen soruşturma sonucunda, paylaşımın yapıldığı tarihten (12.10.2015) 4 ay sonra yayımlanan (17.02.2016) Başbakanlık Genelgesine dayandırılarak işten çıkarılmıştır. Tamamen hukuksuz ve Anayasaya aykırı olduğu bilinen bu genelge ile kamuda kendileri gibi düşünmeyen, tüm kamu çalışanlarının sindirilmesi, susturulması ve tasfiyesi amaçlanmaktadır. TÜİK Antalya Bölge Müdürlüğünün sözlü talimatla yürüttüğü soruşturma ve işten atma tamamen hukuksuzdur’’ dedi.

‘YA İSTİKRAR YA KAOS DAYATILDI’

Grup adına basın açıklamasını BES Genel Başkanı Fikret Aslan okudu. Aslan ‘’Ülkede ve bölgede yaşanan çatışma ve savaş, giderek tüm coğrafyaya yayılmakta, büyük şehirlerde patlayan bombalar ve olası eylemler, mülteci sorunu ve yükselen şovenizm adım adım ülkeyi bir iç savaşa doğru sürüklemektedir. 7 haziran- 1 kasım seçimleri arasındaki dönemde toplumun karşısına ‘ya istikrar ya kaos’ dayatması ile çıkan AKP, kutuplaşma siyasetinin yanı sıra iki seçim arasında yaşanan Suruç ve 10 Ekim Ankara katliamı ile tek başına iktidarının önünü açmıştır. 10 Ekim katliamı sonrasında bizzat Başbakan Davutoğlu tarafından, AKP’nin oylarının arttığına dair ifadeler ile ulaşan istihbaratlara rağmen gerekli önlemlerin alınmamış olması AKP’nin ülke tarihinin en büyük katliamı üzerinden iktidar hesapları yaptığını da açıkça ortaya koymaktadır’’ dedi.

‘SAVAŞA KARŞI BARIŞ, ŞOVENİZME KARŞI KARDEŞLİK’

Aslan açıklamasının devamında ‘’Ülkemizde tüm bunlar yaşanırken savaşa karşı barış, şovenizme karşı kardeşlik, faşizme karşı özgürlük, yoksulluğa karşı insanca bir yaşam mücadelesini ilke edinmiş olan sendikamız üzerindeki baskılar da her geçen gün artmaktadır. Bu uğurda yaptığımız eylem ve etkinlik nedeni ile baskı, soruşturma, sürgün ve işten çıkarmalara maruz kalmaktayız. Ülkemizde yaşanan katliamları engellenemeyen-engellemeyenler işi gücü bırakmış, insanların sosyal medya hesapları üzerinden suç-suçlu aranmakta, binlerce yurttaşımız Cumhurbaşkanına hakaret davaları ile karşı karşıya bırakılmaktadır’’ dedi.

Antalya BES Şube Yöneticisi Güven Türkay’ın sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşım gerekçe gösterilerek işine son verildiğini bildiren Aslan ‘’TÜİK’te güvencesiz, kuralsız ve kölece çalışma koşullarında, iş güvencesi ve insanca bir yaşam mücadelesinde öz verili çalışmaları ve mücadeleciği öne çıkan yöneticimizin işten atılma gerekçesinin sosyal paylaşımı değil, TÜİK yöneticilerinin bu alandaki mücadelemizden duyduğu rahatsızlık olduğu açıktır. Bugün burada başlattığımız eylemimizi önümüzdeki hafta tüm Türkiye’ye yayacağız. Yaşanan bu hukuksuz sürece karşı fiili ve meşru zeminde mücadelemizi yükselteceğiz ve her düzeyde arkadaşımızla dayanışma ilişkilerimizi sürdürmeye devam edeceğiz’’ dedi. 

 

ÖNCEKİ HABER

‘Mor perde’ Mardin’de açılıyor

SONRAKİ HABER

Darbe... Kars ve kömür: Kar Korsanları Cuma günü vizyona giriyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...