06 Ocak 2016 16:45

OKULUMUZ KONTEYNIRDAN EĞİTİM SİSTEMİZ PARADAN İNŞA EDİLMİŞ

Paylaş

Feyyaz KARAMAN
Mehmet Akif Ersoy Anadolu Lisesi
Van

AKP, eğitimde çağ atladık diyor ama bir yandan sorunlar devam ediyor. Van halkı olarak 2011 yılında acı bir deprem yaşadık. Hükümet kendi deyimiyle  ‘Yeni bir Van’ inşa etti. Koskoca bir kenti yeniden inşa eden devlet, Mehmet Akif Ersoy Lisesi’ni 3 yılda bitiremedi.  Biz de kışın  soğukta buz kesen, sobasız ve tahtasız konteynırlarda eğitim gördük. Ama içimiz rahattı. Ne de olsa ‘eğitimde çağ atlamıştık’.
Okul binası sorunu bitti; artık kaliteli bir eğitim göreceğiz derken bu sefer de okul idaresinin bizden sürekli para isteme alışkanlığı çıktı ortaya. Sınav haftaları yaklaşınca fotokopi parası diye bizden para toplamaya başladılar. Para vermeyen arkadaşları sınava sokmama ve devamsızlıktan bırakma ile tehdit edildi. Yani anlayacağınız ‘paran kadar okursun’ anlayışı.
Türkiye Cumhuriyeti, anayasada sosyal bir devlet olarak geçiyor. Bizler, Mehmet Akif Ersoy Lisesi’nde okuyan öğrenciler olarak, fotokopi paralarını ödemek istemiyoruz. Bizim vergilerimizin bize nitelikli bir eğitim olarak dönmesini istiyoruz. Laik, bilimsel, anadilde ve parasız bir eğitim istiyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Keman çalmamıza bile izin vermeyen eğitim sistemi

SONRAKİ HABER

Eğitim sisteminde iki şey eksik; eğitim ve sistem!

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...