06 Ocak 2016 16:30

Kim barış istemez ki?

Ben bu turnuvaya Ankara'da katledilen insanlar için bir şeyler yapmak, insanlardaki barış algısını değiştirmek, barış istemenin teröristlik olmadığını göstermek için katıldım. Çevremdeki insanlar ilk başta turnuvaya ve barışa karşı ön yargılıydı.

Paylaş

Ayten İPTEŞ
Deniz TÜREOĞLU
Çiğli/İzmir

Çiğli'de barışın sesini yükseltmek ve savaş çığırtkanlığına dur demek adına turnuva düzenlemeye karar veren gençler "Birinci olmak için değil, birlik olmak için sahaya iniyoruz." şiarıyla 8 haftadır sahalardalar. Turnuvaya başlamadan önce Ankara'da 102 insanı kaybettiğimiz katliam gerçekleşmişti. Bu katliamda kaybettiğimiz insanları anmak adına ve bu eli kanlı zihniyeti lanetlemek için turnuvaya bir yürüyüşle başladılar. Daha sonra Ankara'da yaralananlarla dayanışmak için bir etkinlik düzenleyerek Ankara'da yaşanan katliamı ve dönem zihniyetini gözler önüne serdiler. Bu süreçte Çiğli'de oturan gençler okullarında, mahallelerinde ve işyerlerinde barışa ses katan ve ekleyen konuma geldiler. Biz de bu arkadaşlarımızdan ikisiyle, Baran Edis ve Mertcan Gül ile konuştuk.Baran ve Mertcan'a barış turnuvasını ve katılma sebeplerini sorduğumuzda çok kısa olarak "Suruç'ta, Ankara'da, Cizre'de olanlar karşısında kim barış istemez ki?" dediler.
TARAFIMIZ BİRLİK
TAKIMIMIZ KARDEŞLİK

Ata Organize Sanayisi'nde çıraklık eğitimi alan Baran Edis turnuvaya katılma sebebini mahalledeki arkadaşlarıyla birlikte Çiğli'de barış havası estirmek olarak açıklarken bazı şeyleri başardığını düşünüyor. "Ben bu turnuvaya Ankara'da katledilen insanlar için bir şeyler yapmak, insanlardaki barış algısını değiştirmek, barış istemenin teröristlik olmadığını göstermek için katıldım. Çevremdeki insanlar ilk başta turnuvaya ve barışa karşı ön yargılıydı. Özellikle okuldaki arkadaşlarım barış isteyen insanlara barış için uğraşanlara terörist gözüyle bakıyordu. Ama turnuvadan sonra bu insanlar en azından çevremdeki bu insanlar barış istemenin kötü bir şey olmadığını anlamaya başladı. Bu benim turnuvanın başında istediğim şeydi ve bunu başardığımızı düşünüyorum." Diyor. Bir hedef olarak okulundaki arkadaşlarını da barışın taraftarı yapmak isteyen Baran, son olarak "Bizden taraf olmamızı isteyenlere karşı tarafımızı sahadan birliğimizle ayrılarak vereceğiz" dedi.
BARIŞA SES VER
75. Yıl Meslek Lisesi öğrencisi Mertcan Gül "Biz turnuvayı Çiğli'de barışın sesini duyurmak barış için bir şeyler yapmak adına düzenledik. Turnuvaya başlarken turnuvayı planlarken son günlerde yaşanan bu olaylar olmamıştı." dedi. Turnuvadaki gençlerin Cizre'ye, Nusaybin'e de ses verdiğini ekleyen Mertcan "Turnuva başladıktan sonra yaşanan Ankara katliamı, Cizre'de yaşanan kıyım bize daha büyük bir sorumluluk yükledi. Bizlerin barışı daha güçlü haykırmamız gerektiğini düşünmemize neden oldu. Biz de turnuvamızı bir yürüyüşle başlattık. Bu yürüyüş ve turnuva sayesinde çevremizdeki insanlar barışı konuşmaya başladı." diyor. Sohbetin sonuna doğru gelirken, bizlerde Çiğli'de barış ve kardeşlik isteyen gençler olarak, turnuva bittikten sonra da barış için birlikte sahaya ve alanlara inmeye devam edeceğimizi söylemek istiyoruz.

ÖNCEKİ HABER

Molliere tiyatrosu

SONRAKİ HABER

Varsayalım ki öğrenciler bir iktisat kongresi yapıyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...