22 Kasım 2015 14:51

İsmail Kahraman kimdir?

TBMM'nin 27. dönem başkanı AKP'li İsmail Kahraman kimdir?

Paylaş

TBMM'nin 27. dönem başkanı, Erdoğan'ın işaretiyle aday gösterildiği belirtilen AKP'li İsmail Kahraman oldu.

Milli Türk Talebe Birliği (MTTB) Eski Başkanı İsmail Kahraman, Refah-Yol hükümeti sırasında Kültür Bakanlığı yapmıştı. Kahraman, Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyeti Başkanı.

AKP'nin isim babası olarak bilinen Kahraman, 1 Kasım seçimlerinde İstanbul'dan milletvekili oldu.

1940 Rize doğumlu. İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. Talebe Cemiyeti Başkanlığı, Milli Türk Talebe Birliği Genel Başkanlığı, Birlik Vakfı, Türkiye Gönüllü Teşekküller Vakfı (TGTV) Kuruculuğu ve Mütevelli Heyeti Başkanlıkları, Özel Sektörde İdare Meclisi Başkanlıkları, Çalışma Bakanlığı Müşavirliği, 20.ve 21. Dönem İstanbul Milletvekilliği ile Kültür Bakanlığı yaptı. Recep Tayyip Erdoğan Üniversitesi Geliştirme Vakfı Kurucular Kurulu Üyesi ve Mütevelli Heyeti Başkanı. Evli ve dört çocuk babası.

'ALLAH LAFZI ANAYASA'DA YER ALMADI'

İsmail Kahraman, "Yeni Anayasa" tartışmalarına ilişkin yaptığı “Allah lafzının Anayasa’da yer alması” çıkışıyla tanınıyor. Kahraman'ın bu önerisi kurucusu olduğu Birlik Vakfı’nın kendisinin başkanlığında hazırladığı anayasa teklifinde de yer almıştı.

Çağdaş Ses'in haberine göre Kahraman, katıldığı televizyon programında yeni bir hukuk sistemi gerekliliğini şu sözlerle ifade etmişti: “Kulağına ezan okunarak İslam hukukuna göre doğuyorsun, büyüyorsun; İsviçre Medeni Kanunu’na göre muamele görüyorsun, suç işliyorsun; İtalyan kanunlarına göre ceza alıyorsun; ticareti Alman ticaret kanununa göre yapıyorsun; Fransız idare sistemine göre idare ediliyorsun ve ölüyorsun; yine İslam hukukuna göre musalla taşına konup, defnediliyorsun. Sadece doğum ve ölüm esnasında kendimize ait bir hukuk var. Adil bir Türkiye için hukuk sisteminin baştan dizayn ederek, kendimize ait, genlerimize uygun bir anayasanın yapılması gerekiyor.”

ERDOĞAN'A 'BAŞKAN' DİYEREK SİKKE HEDİYE ETTİ

Kahraman, Türk Talebe Birliği ve Birlik Vakfı’nın düzenlediği kompozisyon yarışması ödül töreninde o dönem başbakan olan Erdoğan’a üzerinde resmi bulunan 22 ayar altın sikke hediye etmişti. Sikkeyi “Devlet başkanımıza takdim ediyorum. Lütfen kabul buyursunlar” diye sunan Kahraman, “Dilinin sürçmediğini” belirterek, Erdoğan’a “İnşallah 10 Ağustos’tan itibaren de Türkiye Cumhuriyeti’nin devlet başkanı olacaksınız” demişti.

'MODAYA UYMAYIN'

Kahraman, memleketi Rize’de Kız Teknik ve Meslek Lisesi’nde düzenlenen bir törende genç kızlardan modaya uymayarak inançlı olmalarını isteyerek şöyle seslenmişti: “İyi bir anne olmak lazım. İnançlı olmak lazım. Modaya uymayacağız. Moda geçicidir, gündelik bir hadisedir.” (HABER MERKEZİ)

ÖNCEKİ HABER

Trabzonspor, son dakikada güldü

SONRAKİ HABER

‘Kadın cinayetinde indirim olmaz'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...