19 Eylül 2015 00:52

Kardeşliğe hizmet eder mi?

Paylaş

Orhan KARAKAYA
SES Kayseri Şube Başkanı

Terörü lanetlemek, şehitlere sahip çıkmak adına sokağa çıkıp bir partinin işaretini yapmak kardeşliğe hizmet eder mi?
Yıllardır beraber, yan yana yaşadığın Kürt komşunu linç etmek, işyerini yakmak teröre zarar verir mi? Kardeşliğe hizmet eder mi?

Kürt bir vatandaşa dayakla Atatürk büstünü öptürmek, Türk bayrağını dövdüğün birinin eline zorla tutuşturmak, bayrağımızı daha fazla mı sevdirir, yoksa bayrağımızdan nefret mi ettirir?

Siz ne görürseniz görün, nasıl nitelerseniz niteleyin yasalarımıza göre kurulmuş ve faaliyet yürüten 7 Haziran seçimlerinde 6.5 milyon oy almış bir partinin genel merkezini ve il binalarını yakmak, tabelalarını indirmek, buralara Türk bayrağı asmak kendi siyasal emellerinize hizmet etmek dışında, yurttaşlarımızın kardeşliğine hizmet eder mi? Türk ile Kürt’ün daha mı yakınlaşmasına, yoksa ayrışmasına, birbirine kin-nefret duymasına mı hizmet eder?   

Bu tutum ve davranışlar, şehitlerin, ölen gençlerin anısına da, ailesine de saygısızlıktır. Hiçbir şehit ailesinin, kendi çocuklarının ölüsü üzerinden bu davranışlarınızı olumlamadığına eminim.  Önemli olan, hiçbir askerin, polisin ve gençlerimizin ölmemesi için bir şeyler yapmak. Öldükten, öldürüldükten sonra onların cenazesi üzerinden sömürü yapmak, işyeri yakmak doğru değildir.

Bir sözüm de, zamanında AKP’nin çözüm sürecinde yer alıp, terörün barışçıl yollardan çözülmesi için akil insanlar grubu içerisinde yer alan TOBB-Memur Sen-Türk İş-Hak İş gibi kurumların başkanlarının bugün teröre lanet okuması çok samimi gelmemektedir.  Bu kurumların başını çektiği sivil örgütlerin 17 Eylül’de “Teröre Hayır, Kardeşliğe Evet”, “Bayrağını da Al Gel” isimli, sloganlı eylemi de, barıştan çok bu ülke insanının ortak değeri olan bayrağın suistimalidir. Bu kurumlar, ülkemizin bugün bu hale gelmemesi için üzerlerine düşeni yapmamışlardır. Bu kurumlardan bir kısmı zaten AKP ve Saray destekçisidir. Varlıklarını, büyümelerini AKP ve Saraya borçlu kurumlardır. TOBB ise, 7 Haziran seçimleri sonrası sadece AKP-CHP koalisyonunun (geniş tabanlı) kurulması için ortaya çıkan, sonrasında Saraydan fırça yemiş olmalı ki hükümet kurulması gereken 45 günlük sürede hiç gözükmeyen, hükümet kurulması gerektiğine dair, belirsizliğin, hükümet boşluğunun giderilmesi gerektiğine dair bir kelime edememiştir. Ülkemizde 80-90 gündür gençlerimiz ölüyor, öldürülüyor, kendisine üye esnafın işyerleri yakılıyor, yıkılıyor, bu birliktelik hiçbir sağduyu açıklaması yapmıyor. Ülkenin en büyük basın kuruluşlarına iki kez AKP milletvekilli baskın yapıyor, medya basılıyor, bu kurumlardan çıt yok.

Biz ülkemize gerçek bir barışın gelmesi için gerçekçi olmalıyız. Hamasetle, lanet okumalarla, Kürtlerin evlerini, işyerlerini yakmakla, doğudan gelen otobüsleri taşlamakla ülkemizde kardeşlik de olmaz, barış da gelmez. Ülkemizde bir Türk’e neyi hak ve layık görüyorsak, ülkemizde yaşayan tüm halklara aynı şeyleri hak görmeliyiz.

ÖNCEKİ HABER

Halkların gönül kapılarını şarkılarıyla aralıyorlar

SONRAKİ HABER

‘Barış olmazsa işçilerin birliği de zor olur’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa