07 Ağustos 2015 08:04

17 yaşındaki genç hastane kapısında katledilmiş

Paylaş

Polislerin saldırısı sonucu 3 kişinin hayatını kaybettiği Silopi'deki olaylar büyüyor. Polis tarafından ateşe verilen evini söndürmeye giderken keskin nişancıların kurşunuyla yaralanan 17 yaşındaki Mehmet Hıdır Tanboğa isimli gencin getirildiği Silopi Devlet Hastanesi önünde içinde bulunduğu aracın taranması sonucu hayatını kaybetttiği bildirildi.  Onlarca kişinin yaralandığı olaylarda, yaralıların tedavi için ilçede yeterli doktor bulunmaması nedeniyle gönüllü doktor çağrısında bulunuldu. 

HASTANE KAPISINDA İÇİNDE BULUNDUĞU ARAÇ TARANMIŞ
Dicle Haber Ajansı yakılan evini söndürmeye giderken keskin nişancı polislerin kurşunuyla yaralanan Mehmet Hıdır Tandoğan isimli gencin, çevredeki yurttaşlar tarafından araçla hastaneye kaldırıldığı, Tandoğan'ın içinde bulunduğu araçın, geldiği hastanenin önünde polislerce tarandığını bildirdi. Doktorların müdahale edilmesi engellendiği söylenen Tandoğan, hastane kapısında hayatını kaybetmiş.
Yaralıların götürüldüğü Silopi Devlet Hastanesi’ne acil hastalar dışında gelen hastalar kabul edilmediği bildiriliyor. 

GÖNÜLLÜ DOKTORLARA ÇAĞRI
Şu an için hastanede 5 yaralının olduğunu bilgisini veren DBP Şırnak İl Eşbaşkanı Salih Gülenç, ancak hastanede yeterli sayıda doktor bulunmadığı için yaralılara müdahale edilemediğini söyledi. Güvenç, bu yüzden bir an önce ilçeye gelmeleri için gönüllü doktorlara çağrıda bulundu. 

Güvenç, hastaneye ulaştırılan bu yaralıların yanı sıra çok sayıda yaralının ise halen olayların devam ettiği Zap Mahallesi'nde bulunduğunu aktardı. Polislerin devam eden saldırıları nedeniyle mahalleye girilip, yaralıların hastanelere kaldırılamadığını belirten Güvenç, yaralıların hastaneye getirilmesi için Şırnak Valisi ile görüştüklerini ancak, valinin kendilerine 'Yaralıların bulunduğu adresleri verin biz onları alalım' dediğini aktardı.

Olayların devam ettiği mahalleye İlçe Jandarma Komutanlığı’na ait birlikler de zırhlı araçlarla getirildi. İlçede helikopter hareketliliği de yaşanıyor.

Silopi Emniyet Müdürlüğü ve Trafik Şube Müdürlüğü binalarına ise keskin nişancılar yerleştirildi. Binalara konumlanan keskin nişancıların mahalleden dışarı çıkmak isteyen yurttaşları hedef aldığı belirtiliyor. Mahalleden kimsenin çıkmasına izin vermeyen polisler, kapıları kırarak ev baskınlarına başladı

Mahallede bunlar yaşanırken, ilçenin diğer mahallelerinde yaşayan yurttaşlar da toplanıp, çatışmanın yaşandığı Zap Mahallesi'ne doğru yürüyüşe geçti. Aralarında Şırnak HDP milletvekilleri Faysal Sarıyıldız, Leyla Birlik ve Aycan İrmez'in de bulunduğu binlerce kişi, çatışmaların yoğunlaştığı mahalleye girdi. 

SARIYILDIZ: ABLUKA KALKMALI, ŞİDDET DURMALI 
Şuan halkın tarandığı mahallede bulunan Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız, şunları kaydetti: "Mahalle polis kuşatmasındadır. Polis ablukası kaldırılmalıdır. Halk sokaklarda, biz de yanlarındayız. Sivil katliam göze alınarak yapılıyor. Valilikle görüştük. Sivil insanların yaşamını yitirdiğini ve yaralıların olduğunu söyledik. Yaralıların alınması için polis şiddetinin ve ablukasının kaldırılması gerekiyor. Şuan mahallenin bir sokağındayız. Tüm sokaklarına gidilemiyor. Başka yaralıların da olduğu ve polis ablukasından kaynaklı kendilerine ulaşılmadığı haberlerini alıyoruz. Yaralanları halk kendi imkanlarıyla hastaneye kaldırıyor. Hastanede bile polis şiddeti durmuyor. Yaralıları taşıyan araçlar da polis tarafından taranıyor. Şuan olanlar yeni bir konseptin parçasıdır. 90'lıları aşan konseptır. Halka yönelik bir vahşettir." (SİLOPİ)

 

ÖNCEKİ HABER

Fatsa direniş çadırında 280. buluşma: Siyanürlü altına karşı yürüyüş

SONRAKİ HABER

Canlı kalkan eylemi ikinci gününde

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...