04 Ağustos 2015 08:43

HDP'ye oy verenlere 'şerefsiz' diyen Bahçeli hakkında suç duyurusu yapıldı

Özgürlükçü Hukukçular Derneği'ne (ÖHD) bağlı avukatlar, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında 'hakaret', 'Halkı kin ve düşmanlığa tahrik veya aşağılama' iddiasıyla suç duyurusunda bulundu. (Fotoğraf: DHA)

Paylaş

Özgürlükçü Hukukçular Derneği (ÖHD), MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli hakkında, HDP seçmenine yönelik sarf ettiği "Türkiye'nin kaymağını yiyenler, boğazda yalılarda viskisini yudumlayıp oyunu HDP'ye veren şerefsizler…" şeklindeki sözlerinden dolayı Çağlayan'da bulunan İstanbul Adliyesi'nde suç duyurusunda bulundu. Suç duyurusu öncesi adliye önünde açıklama yapmak isteyen ÖHD'li avukatlar, polisler tarafından adliye önünde açıklama yapmanın yasak olduğu gerekçesiyle engellendi. Bunun üzerine avukatlar adliye binasının karşısındaki meydanda basın açıklaması yaptı.

HDP SEÇMENLERİNE BAHÇELİ HAKKINDA SUÇ DUYURUSUNDA BULUNMA ÇAĞRISI
Açıklamada konuşan ÖHD İstanbul Şube Eş Başkanı Av. Sinan Zincir, hem AKP hem de MHP yetkililerinin HDP ve değerlerine her gün ve her dakika hakaret ettiğini belirterek, hakaretlerin artık HDP'ye oy veren 6 milyon yurttaşa "şerefsiz" denilebilecek kadar ağırlaştığını söyledi. Zincir, "Bu ülkede halka 'şerefsiz' diyen bir parti genel başkanı var. Halkı karşı karşıya getiriyor, halkı kin ve düşmanlığa sevk ediyor. Halkın bir bölümünü alenen aşağılıyor. MHP'nin ve Bahçeli'nin kişiliği, kimliği olmayan ideolojisi budur" dedi.

'VİCDANLI VE ŞEREFLİ OLDUĞUMUZ İÇİN HDP'YE OY VERDİK'
İnsan hakları savunucusu avukat Eren Keskin de, ÖHD'nin HDP'ye oy verdiği için kendisine "şerefsiz" denilen herkes adına suç duyurusunda bulunduğunu kaydetti. Keskin, şöyle devam etti: "Aslında yaşamda en kutsal olan duygu vicdandır. Faşist hareket ise yani MHP ve ülkücüler bu coğrafyanın en vicdansız hareketidir. O nedenle kendilerine çok yakıştı bu söylem. Bence şeref gibi bir kavram, vicdan gibi bir kavramı Bahçeli ve ülkücülerin ağzına almaması gerekir. Biz HDP'ye oy vererek vicdanlı ve şerefli davrandık. Bu davranışımıza devam edeceğiz."

ÖHD Genel Merkez yöneticisi Avukat Ferhat Boğatekin ise, bu tür bir hakarette bulunan kişinin cezasız kalmaması gerektiğini ifade ederek, tüm HDP seçmenlerini Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulunmaya çağırdı. Yapılan açıklamanın ardından avukatlar, suç duyurusunda bulunmak üzere adliyeye geçti.

Dilekçede, Bahçeli'nin sözlerinden kaynaklı 6 milyon seçmene açıkça hakaret ettiği, halkı kin ve düşmanlığa sevk ettiği, halkın bir kesiminin aşağılamak suçunu işlediği ve HDP'ye oy veren milyonlarca insana "şerefsiz" hakaretinde bulunduğuna yer verilerek, Bahçeli hakkında belirtilen suçlamalarla ilgili soruşturma başlatılması ve yapılan soruşturma ile birlikte hakkında dokunulmazlığının kaldırılması talepli fezleke hazırlanarak, TBMM'ye gönderilmesi ile hakkında kamu davası açılması talep ediliyor. (DİHA)

VİDEO: Bahçeli'nin danışmanı Metin Özkan: Çantamda 3 bin kişilik 'şerefsiz' listesi var

Demirtaş'tan Bahçeli'ye yanıt: 'Hırsızdan hesap sorarız' deyip hırsızın sarayında sefa sürenler mi şerefli?

HDP'ye oy verenler Bahçeli hakkında suç duyurusunda bulunacak

ÖNCEKİ HABER

Bahçeli'nin danışmanı Metin Özkan: Çantamda 3 bin kişilik 'şerefsiz' listesi var

SONRAKİ HABER

HDP-HDK bileşenleri, 'çift taraflı ateşkes' ve 'saldırılara karşı kenetlenme' çağrısı yaptı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...