26 Temmuz 2015 09:00

Havuz medyasından savaş çığırtkanlığı!

Paylaş

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın topyekün savaş konseptinin devreye girmesiyle birlikte Erdoğan ve AKP'nin havuz medyası da manşetten verdikleri F-16 fotoğrafları ve "Savaş sürecek", "Sonuna kadar vuracağız" başlıklarıyla, topluma savaşı dayatan haberlerle yeni süreçteki savaş medyası görevini üstlenmeye koyuldu. AKP'nin havuz medyası bugün çıkan manşetlerde HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve Eğitim-Sen'i hedef aldı.

Savaş konseptinin mimarı Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla içine girilen çatışmalı dönemde AKP'nin havuz medyası da kendine verilen görevi yerine getiriyor. Aylardır çatışma ve gerilim dilini sürdürerek toplumu Erdoğan'ın planladığı savaş sürecine sokmaya çalışan ve 30 yıllık çatışmalı dönemin sonuçlarını anlamayan havuz medyası bugün attığı manşetlerle savaş çığırtkanlığı yaptı. Daha önce HDK Eşsözcüsü Sebahat Tuncel ve "şirret" ifadesiyle HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ı açık bir şekilde hedef gösteren AKP basınının bugünkü hedefinde ise, "kuryeci" olarak suçladıkları HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız ve dün polis tarafından yapılan baskında hukuksuz bir şekilde arama yapılan Eğitim Sen var. 

F-16 VE TANK FOTOĞRAFLARIYLA SAVAŞ ÇIĞIRTKANLIĞI

AKP'nin silahşör gazetelerinden Star gazetesi, yaşanan savaşı "Şimdi onlar düşünsün" başlığı ve bir F 16 savaş uçağı fotoğrafıyla manşete çıkardı. "Ankara kan akmaması için son ana kadar direndi" iddiasını veren gazete, PKK'ye başlatılan hava operasyonlarının "çözüm süreci"nin sabote edilmemesi için yapıldığını öne sürdü. 

F-16 ve tank fotoğrafıyla çıkan bir başka AKP gazetisi Vahdet ise, "Milli şuur yoksa terör var" tehdiyle güne başladı. Gazete, Doç. Dr Ali Rıza Gökbunar'ın ağzından "Türkiye'de milli duygular eksik olduğu için terör eylemlerinin yapıldığı" kurgusu üzerinden operasyonların gerekçesini yaratmaya çalıştı. 

Havuz medyasının başında gelen Yeni Şafak, savaş hayranlığını "Sonuna kadar gidilecek" başlığı ile gösterirken, Yeni Akit ise, "Mesaj anladıkları dilden veriliyor" manşeti attı. 

SAVAŞ VE SPOR İÇ İÇE

Demirtaş ve Kürt düşmanlığı manşetlerine ara vermeyen Takvim gazetesi ise "400 hedefe 450 füze" başlığı ve F-16 fotoğrafıyla savaşı manşetten gördü. Gazete, PKK'ye yönelik operasyona ilişkin "Örgüt yıkıldı", "Dünya operasyonu kıskandı" "PKK'lılar şoka uğradı" gibi başlıklarla verdi. Tavkim, operasyonlara eleştirel yaklaşan Hurriyet ve Cumhuriyet ile zaman zaman aynı dili kullandıkları Sözcü ve Zaman için "ihanet medyası" başlığını attı. Manşetten Türkiye halklarına savaşı güzelleyen Takvim, şürmanşetten ise iç savaş süreçlerinin "afyonu" olarak bilinen spor/transfer haberlerine yer verdi.

'IŞİD VE PKK AYNI' POLİTİKASINI SÜRDÜRÜYORLAR

AKP'nin yardım ve desteklerine rağmen IŞİD’e karşı verdiği savaşta Ortadoğu'da büyük zaferler kazanan PKK ile IŞİD’i aynı kefeye koyan AKP'nin manipülasyon politikasını sürdüren havuz medyası, son 3 gündür IŞİD’e göstermelik, Kürtlere ve demokrasi güçlerine kapsamlı bir şekilde sürdürülen operasyonları "IŞİD-PKK operasyonu" başlıklarıyla servis etmeye devam etti.

SARIYILDIZ'I AÇIK HEDEF GÖSTERİYORLAR

Kürt düşmanlığı yapmaya devam eden Akşam gazetesi, "HDP'li vekilin bomba sevkiyatı" başlığı ile manşetinde HDP Şırnak Milletvekili Faysal Sarıyıldız'ı hedef gösterdi. Gazete, kaynak gösterilmeyen bilgilerle Sarıyıldız'ın, PKK için silah taşıdığını iddia etti. Gazetenin servis ettiği ve Sarıyıldız'ın göründüğü fotoğraflarda herhangi bir silah ibaresi görünmezken, onlarca silah ve merminin fotoğrafını servis eden gazete, fotoğraflardaki silahların Sarıyıldız tarafından taşındığını öne sürdü. 

EĞİTİM SEN DE HEDEFTE 

Dün terörle mücadele polislerinin baskın yaptığı ve yaralı Rojavalılar'ın gözaltına alındığı Eğitim Sen Genel Merkezi de AKP basını tarafından hedef alındı. Star, Yeni Şafak ve Akit gazeteleri, Eğitim Sen'i "terör yuvası" şekilnde hedef gösterdi. Söz konusu gazeteler Ankara'nın çeşitli hastanelerinde tedavileri devam eden ve Eğitim Sen'in misafirhanesinde konaklayan yaralı Rojavalıları "örgüt üyesi" olarak gösterdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Alevilerden Yeni Akit'e tepki

SONRAKİ HABER

Kılıçdaroğlu: Kaçak Saray'da oturan kişi, Türkiye'nin geleceğiyle ilgili kumar oynuyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...