20 Temmuz 2015 14:00

Suruç Katliamında can verenlerin sayısı 30'a yükseldi

Kobanê'ye geçmek üzere geldikleri Urfa Suruç'ta canlı bomba saldırısına maruz kalan SGDF üyesi gençlerden aralarında kimliği henüz tespit edilemeyen canlı bombanın da olduğu 10'u kadın 30 kişi hayatını kaybetti.

Paylaş

Kobanê'nin yeniden inşası için Suruç'ta toplanan Sosyalist Gençlik Dernekleri Federasyonu (SGDF) üyelerinin basın açıklaması sırasında meydana gelen patlamada aralarında canlı bombanın da olduğu sanılan 10'u kadın, 20'si erkek 30 kişi yaşamını yitirdi.

Katliamda 23 kişinin olay yerinde, 6 kişinin Suruç Devlet Hastanesi'nde, 1 kişinin de Urfa Devlet Hastanesi'nde yaşamını yitirdiği öğrenildi.

Yaşamını yitirenlerden 12'sinin isimleri şu şekilde: Koray Çapoğlu, Cebrail Günebakan, Uğur Özkan, Nurten Kılıç, Veysel Özdemir, Yunus Emre Şen, Nazegül Boyraz, Kasım Dedrem, Alper Sapan, Olcan Pirinç, Ferdane Kılıç, Hatice Ezgi Saadet.

Saldırıda yaralananların sayısının ise 76 olduğu öğrenildi. Bunlardan 34'ü ayakta tedavi görüp taburcu edilirken, 22 yaralının Suruç Devlet Hastanesi'ndeki tedavisi ise devam ediyor.

Hayati tehlikesi bulunan 20 yaralının ise Urfa ve çevre illerdeki hastanelerde tedavisi devam ediyor.

Meydana gelen bombalı saldırı sonrası Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) tarafından, olay yeri inceleme, araştırma, kimlik tespiti ve soruşturmanın daha etkin yürütülmesi için Suruç ilçesindeki savcılara ilave olarak 2 Cumhuriyet Savcısı daha görevlendirildi.

Adalet Bakanlığı'ndan yapılan konuyla ilgili yapılan basın açıklaması şöyle: "Şanlıurfa'nın Suruç ilçesinde bombalı bir terör saldırısı sonucunda çok sayıda vatandaşımız hayatını kaybederken, yine çok sayıda yaralı bulunmaktadır. Bu hain terör saldırısını kınıyoruz. Saldırıda hayatını kaybedenlere rahmet, ailelerine sabır diliyoruz. Konuyla ilgili olarak; Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu tarafından, olay yeri inceleme, araştırma, kimlik tespiti ve soruşturmanın daha etkin yürütülmesi için Suruç ilçesindeki savcılara ilave olarak Şanlıurfa'dan 2 Cumhuriyet savcısı daha görevlendirilmiştir. Cenazelere otopsi yapılması ve gerektiğinde muhafazası için imkanları Şanlıurfa Adli Tıp Kurumundan daha iyi olan Gaziantep Adli Tıp Kurumuna cenazelerin sevki ve otopsi işlemlerinin en kısa sürede yapılması sağlanacaktır. İstanbul Adli Tıp Kurumundan 3 uzman ve 2 teknisyen, Şanlıurfa'dan bir uzman, Adıyaman'dan bir uzman mevcut uzman ve personele ek olarak Gaziantep Adli Tıp Kurumumuza görevlendirilmiştir. Kamuoyuna saygıyla duyurulur." (DİHA)

Suruç Katliamına dair tüm haberler için tıklayın...

 

ÖNCEKİ HABER

AKP'li yorumcular Suruç katliamını da AKP'nin kaybetmesine bağladı!

SONRAKİ HABER

ÇGD: Şanlıurfa Valisi'ne soruyoruz: Kentte IŞİD'çiler var mı, yok mu?

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...