29 Haziran 2015 14:49

Fox ve National Geographic’ten ‘Malala’ belgeseli işbirliği

Paylaş

Fox Searchlight Pictures, National Geographic Channel ile Oscar ödüllü yönetmen Davis Guggengeim’in yönettiği ‘He Named Me Malala’ belgesel filmi için işbirliği yaptığını açıkladı. Malala, Taliban tarafından hedef gösterilen ve Pakistan’ın Swat Vadisi’nde okuldan eve dönerken ağır bir şekilde yaralanan Nobel Barış Ödülü adayı Malala Yousafzai’nin hikayesini konu alıyor.  ‘He Named Me Malala’, Ekim’deki global sinema prömiyerinin yanı sıra, 2016’da 171 ülkede ve 45 dilde National Geographic Channels kanallarında yayınlanacak. National Geographic Society, National Geographic Channels’ın yanı sıra National Geographic dergisi, eğitim programları, National Geographic Kids ve çok daha fazla kaynak aracılığıyla belgeselin sinemadaki prömiyerine destek olacak. 

‘ÇOK KİŞİYE ULAŞTIRMAYA ÇALIŞIYORUZ’

National Geographic Channels CEO’su Courteney Monroe “Bu filmi izlediğinizde sadece fazlasıyla ilham almayacaksınız, aynı zamanda gerçekten fark yaratmak isteği uyandıracak. Küresel boyutta önem taşıyan hikayeleri olabildiğince çok kişiye ulaştırmaya çalıştığımız için bu projede yer almanın sadece bir onur değil, aynı zamanda görevimiz olduğunu düşünüyorum.” şeklinde konuştu. “Bu sebeple He Named Me Malala’nın global prömiyerine verebileceğimiz her türlü kanaldan destek vererek, Malala’nın kızların eğitimi için çıktığı bu önemli yolculuğunu dünya çapında milyonlarca insana ulaştırmayı amaçlıyoruz.” 

MALALA’NIN HAYATI ANLATILIYOR

Belgesel, Malala’nın hayatını saldırı öncesi ve sonrası olmak üzere incelemeye alıyor. Olayın olduğu sırada 15 yaşında olan Malala, kızların eğitim alması için babasıyla beraber tek başına çalışıyordu. Malala’nın vurulması dünya çapında bir tepki çığlığı doğurdu. Malala mucizevi bir şekilde hayatta kalmayı başardı ve şimdi Malala Fund isimli derneğin kurucusu olarak tüm dünya çapında kız çocuklarının eğitimi için yapılan çalışmaları yönetiyor.  “Uygunsuz Gerçek”, “Süpermeni Beklerken” filmleriyle bilinen Oscar ödüllü yönetmen Davis Guggenheim bu belgeselde Malala, babası Zia ve ailesinin kız çocuklarının eğitimi için dünya çapında ne kadar büyük bir savaş verdiklerini ve kendilerini bu uğurda nasıl adadıklarını araştırıyor. Film bu olağanüstü genç kızın hayatına bir kapı aralıyor, Malala’nın onun eğitimi bu kadar sevmesini sağlayan babasıyla olan yakın ilişkisini, Birleşmiş Milletler’de yaptığı tutkulu konuşmaları ve evde ailesiyle olan ilişkisini gözler önüne serecek.  He Named Me Malala’nın prömiyer gelirleri aynı zamanda Malala Fund ortaklığında genç kızların eğitimlerine devam etmelerine katkıda bulunmak amacıyla düzenlenecek kampanyada kullanılacak. (MEDYA SERVİSİ)

ÖNCEKİ HABER

Gazetecilerden Star'ın Figen Yüksekdağ'ı hedef göstermesine tepki

SONRAKİ HABER

İHD: Kenan Evren Bulvarı’nın adı değişsin

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...