27 Haziran 2015 00:51

Bundesliga 2015 Golcüleri

Bundesliga ligi takımlarının forvet oyuncuları 2015’i nasıl geçirdi? Bayern, Lewandowski transferinden umduğunu bulabildi mi? Frankurt’lu sürpriz gol kralı Meier takımdan ayrılacak mı? Martin Harnik ve Bas Dost gelecek sezon performanslarını sürdürebilecek mi?

Paylaş

Kerem SÜMER* 

 

Bundesliga’da bu sezon yer alan 18 takımdaki futbolcular içerisinde gol krallığı yarışını E. Frankfurt’lu A. Meier attığı 19 golle sürpriz bir şekilde önde bitirdi. Biz de sizlere takımlardaki en golcü isimlerin gösterdikleri performans ve istatistikleri hakkında bir değerlendirme yaptık.

ROBERT LEWANDOWSKI

Polonyalı, Ligde 31 maçta sahada yer aldı 17 gol attı. Lewandowski bu yıl attığı 17 golle beklendiği gibi takımının en golcü isimlerinden biri olmayı başardı ancak bu performansına rağmen gol krallığında E. Frankfurt’lu A. Meier’in gerisinde kalmaktan kurtulamadı. Lewandowski ile aynı gol sayısına ulaşan takım arkadaşı Robben ise sezon içinde yaşadığı sakatlıklar sebebiyle sadece 21 maçta sahada yer almasına rağmen attığı 17 golle Lewandowski ile aynı gol sayısına ulaşmayı başardı. Buradan şu sonuca varılabilir eğer sakatlığı olmasaydı belki de gol krallığında ilk sıradaki isim Robben olacaktı.

ALEXANDER MEIER

Alman, Ligde 26 maçta sahada yer aldı 19 gol attı. 2005’ten beri E. Frankfurt kadrosunda yer alan 32 yaşındaki 1.96’lık Alman forvet A. Meier sürpriz bir şekilde attığı 19 golle bir çok yıldız ismin önünde Bundesliga’nın bu yıl ki gol kralı olmayı başararak kariyerinin en başarılı sezonunu geçirdi. A. Meier özellikle ligin ilk yarısındaki performansıyla takımının bu yıl rahat bir sezon geçirmesinde baş aktör olmayı başardı. Bu başarısıyla sezon sonunda birçok kulüple ismi geçmesine rağmen A. Meier şimdilik 2005’ten beri kadrosunda yer aldığı kulübü E. Frankfurt’ta kalmayı tercih etti. 

MARTIN HARNIK

Avusturyalı, Ligde 28 maçta sahada yer aldı 9 gol attı. Stuttgart son yılların en kötü sezonunu geçirdi ve son haftalarda mucize şekilde kazanılan puanlar olmasa neredeyse ligden düşüyorlardı. Takımın Avusturyalı golcüsü Harnik ise bu zor dönemde attığı 9 golle mucize puanların kazanılmasındaki baş aktörlerden biri olmayı başardı. Kötü bir sezon geçiren takımına rağmen Harnik, başarılı bir sezon geçirdi diyebiliriz. 

RAÚL BOBADILLA

Paraguaylı, Ligde 32 maçta sahada yer aldı 10 gol attı. Augsburg bu yıl mütevazı kadrosuyla beklentilerin çok üzerinde bir başarı yakalayarak sürpriz bir şekilde UEFA Avrupa Ligi vizesi alırken, Arjantin asıllı Paraguay’lı golcüsü Bobadilla attığı 10 golle bu başarıdaki en önemli pay sahiplerinden biri olmayı başardı. 

PIERRE-MICHEL LASOGGA

Alman, Ligde 26 maçta sahada yer aldı 4 gol attı. Hamburg son yıllarda alışıldığı üzere yine kötü bir sezon geçirerek ancak play-out maçları sonucu ligde kalmayı başarırken, takımın deneyimli ismi Van der Vaart ve golcü Lasogga sadece 4 gol atmalarına rağmen takımın en golcü isimleri oldular. Buradan Hamburg’un bu kötü sezonda özellikle hücumda ne kadar kötü bir performans gösterdiğini anlayabiliyoruz. Van der Vaart da sezon sonunda takımdan ayrılarak La Liga’nın yeni takımlarından Real Betis’e transfer oldu. 

EMERICK AUBAMEYANG

Gabonlu, Ligde 33 maçta sahada yer aldı 16 gol attı. B.Dortmund bu yıl beklentileri karşılayamayarak gösterdiği performansla hayal kırıklığı yaratırken, Gabon’lu golcüsü Aubemeyang attığı 16 golle takımının tersine oldukça başarılı bir sezon geçirdi ve bir ara düşme potasına kadar inen takımının hücumdaki en önemli ismi olmayı başararak, attığı gollerle takımının ligi biraz olsun rahat bir yerde bitirmesinde başroldeki isimlerden biri olmayı başardı. 

BAS DOST

Hollandalı, Ligde 21 maçta sahada yer aldı 16 gol attı. Wolfsburg’a geldiğinden beri en başarılı sezonunu geçiren ve takımının en golcü ismi olmayı başaran 1.92’lik Hollandalı golcü, özellikle ligin ilk yarısında üst üste attığı gollerle tüm dikkatleri üzerine çekip, kariyerinde ilk kez Hollanda Milli Takımı’na çağrılmayı da başardı. 

KARIM BELLARABI

Alman, Ligde 33 maçta sahada yer aldı 11 gol attı. Leverkusen ligi 4. sırada bitirirken daha çok hücum futbolu ağırlıklı maçlar oynadı ve Bellarabi’de attığı 11 golle hücum futbolunu seven takımının en golcü ismi olmayı başararak, kariyerinin en başarılı sezonlarından birini geçirdi ve bu başarısıyla kariyerinde ilk kez Alman Milli Takımı’na da çağrılmayı başardı.

*FutbolAkademi Yazarı

ÖNCEKİ HABER

Stres çocuk odasında başlıyor

SONRAKİ HABER

İstanbul’da caz mevsimi

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...