18 Haziran 2015 14:48

6. Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri’nde adaylar açıklandı

Paylaş

Beyaz perdenin unutulmazlarından olan Sadri Alışık anısına 20 yıldır İstanbul’da gerçekleşen Sadri Alışık Ödülleri’nin yanı sıra bu yıl 6. kez düzenlenen  “2014-2015 Sezonu Sadri Alışık Anadolu Tiyatro Oyuncu Ödülleri’nin adayları açıklandı.

Anadolu’nun dört bir köşesinden Ankara’ya gelerek perde açan tiyatro topluluklarında emek veren sanatçıları yüreklendirmeyi amaçlayan Gülşen Karakadıoğlu başkanlığında Mehmet Ege, Deniz Bozer, Prof. Dr. Filiz Elmas: Doç. Dr. Akif Yeşilkaya, Mehmet Atay ve Basri Albayrak’dan oluşan seçici kurul, bu yıl “Onur Ödülü”ne Gülgün Kutlu’yu değer gördü.

Ödüllere adaylıkta Ankara’da bulunan sahnelerin ağırlığı hissedilirken, Ankara Devlet Tiyatrosu’ndan çok sayıda aday yer alıyor. 

ÖDÜLLERLE İSTANBUL TEKELİ KIRILMAK İSTENİYOR

Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu Adayları arasında Tiyatro 1112 Garaj’ın oyunu Şümürz – İmparatorluk Kuranlar ile Aylin Saraç, Ankara DT’nin Cymbeline oyunu ile Eda Aydınlı ve Tatbikat Sahnesi’nin Mezarsız Ölüler oyunu ile Elvin Beşikçioğlu var.

Yılın En Başarılı Erkek Oyuncusu Adayları arasında da Tatbikat Sahnesi’nin Marquis de Sade-Quills oyunu ile Durukan Ordu, Ankara DT’nin Satıcının Ölümü ile Erdal Küçükkömürcü ve Tiyatro 1112’nin Şümürz - İmparatorluk Kuranlar’ı ile Hakan Salınmış aday oldu. Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın ve Erkek Oyuncu, Komedi ya da Müzikal Dalında Yılın En Başarılı Kadın ve Erkek Oyuncu ödüllerinin de verileceği ödüllerle, 6 yıldır Anadolu’daki tiyatrolar değerlendiriliyorlar.  

Geçtiğimiz aylarda 20.si düzenlenen Sadri Alışık Tiyatro Oyuncu Ödülleri’nin İstanbul jürisinin başkanı olan ve ödüllerin Ankara ayağıyla eşgüdümü sağlayan Üstün Akmen, seçici kurulun “Onur Ödülü”nü belirledi. Akmen, Gülgün Kutlu’nun gerek unutulmaz rolleriyle hatırlanan oyunculuğunu, gerekse öğrencilerine oyunculuk sanatını öğreterek tiyatro sanatına katkı sağlamasını gerekçe olarak gösterdi. ‘Sahnelenen oyunları görmek konusunda eksilmeyen ilgisi, titizliği ve sorumlu bir kıdemli oyuncu tavrıyla örnek olması onur ödülü için zaten yeterli nedendi” diyen Üstün Akmen: “Bu ödüllerle, Anadolu tiyatrolarını da ödüllendirmek, dolayısıyla ödül mekanizmasını İstanbul’un tekelinden kurtarmak adına Türkiye’de bir ilk, altıncı kez gerçekleşiyor” dedi. 

Üstün Akmen, “Çolpan İlhan Sanata Değer Katan Kadınlar Ödülü”nün Çolpan İlhan anısına bu yıl ikinci kez verildiğini açıklarken, Seçici Kurul Başkanı Gülşen Karakadıoğlu bu ödülün Sevgi Türkay’a sunulacağını söyledi. Karakadıoğlu, Türkay’ın kostüm tasarımı konusundaki yaratıcılığıyla tiyatroya sanatsal katkısı yanında öğretmenliğinin, yapıcı ve ilkeli tavrıyla tiyatro sanatımıza değer katışının ödül gerekçesine kaynak teşkil ettiğini de sözlerine ekledi.    

TÖREN YIL SONUNDA         

Jüri Özel Ödülü’nün Kulis Sanat Tiyatrosu’na verildiği açıklanırken, Gülşen Karakadıoğlu özel tiyatroların zor koşullarla sürdürdükleri yaşam süreçlerine karşın, kişisel çabalarıyla kurdukları tiyatrolarında sergiledikleri nitelikli oyunları ve başarılı oyunculukları seçici kurul olarak göz ardı etmediklerinin de altını çizdi.  Seçici Kurulun “Komedi ya da Müzikal Dalında Yardımcı Rolde Yılın En Başarılı Kadın Oyuncusu” dalında üçüncü bir aday bulamadığını ifade eden Gülşen Karakadıoğlu, kazananlara ödüllerinin yıl sonunda törenle verileceğini söyledi. (KÜLTÜR SERVİSİ)

 

ÖNCEKİ HABER

İZENERJİ işçileri grev öncesi belediyeyi uyardı

SONRAKİ HABER

‘Yönetici Atama Yönetmeliği kaldırılsın’

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...