20 Haziran 2007 00:00

Diyarbakır adayları ‘çözüm biziz’ dedi

Diyarbakır’da Bin Umut Bağımsız Milletvekili adayları gazetecilerle bir araya geldi. Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğine vurgu yapılan toplantıda, sistem partilerinden farklı olarak, halkın adayları oldukları vurgusu yapıldı.

Paylaş

Diyarbakır’da Bin Umut Bağımsız Milletvekili adayları gazetecilerle bir araya geldi. Türkiye’nin önemli bir süreçten geçtiğine vurgu yapılan toplantıda, sistem partilerinden farklı olarak, halkın adayları oldukları vurgusu yapıldı. Kürt sorunun barışçıl demokratik çözümü, eğitim, sağlık, işçisizlik ve kadın sorunlarının çözümü için mücadele vereceklerini söyleyen adaylar, bu ülkede savaşın durması konusunda samimi olduklarını, asker annelerinden de oy istediklerini söylediler.
İlk kademe belediye başkanlarının da katıldığı toplantıda konuşan Bin Umut Bağımsız Milletvekili İkinci Bölge Adayı Akın Birdal “20 yıl aradan sonra Diyarbakır’da olmak heyecan verici. Sol-sosyalist adaylar ve Kürt siyasal temsilcileri ile bir araya geldik yine bu seçimde. Dil din, cinsiyet, ulus, etnik köken, sınıfsal ve kimlik ayrımı yapılmadığı bir siyaset için adayım. Bugün adaylar Ankara’dan değil Kürt halkı Türk aydını, solundan olan beni aday gösterdi. Bu benim için önemli. Kürt halkının kardeşleşme, bir arada yaşam isteğinin göstergesi bu. Benim için bir mesaj. Önce Ankara’nın sonra Türkiye’nin bu mesajı alması gerekiyor.”
Bin Umut Bağımsız Milletvekili Birinci Bölge adayı Aysel Tuğluk ise Diyarbakır’da aday olmanın onur ve heyecan verdiğini söyleyerek şöyle konuştu: “Bu halka layık olmalı, sesi olmalıyız. Cumhurbaşkanlığı seçimleri sonrası ülkede kutuplaşmalar yaratılmaya çalışılıyor. Toplum içinde kargaşa yaratılıyor. Böyle bir süreçte seçime gidiyoruz. Kürt sorunun barışçıl demokratik çözümü başta olmak üzere tüm sorunların çözüm mücadelesini vereceğiz“ Bin Umut Bağımsız Milletvekili Üçüncü Bölge Adayı Gülten Kışanak, basın mensuplarına seslenerek, karanlığa karşı umudun mücadelesini vereceklerini söyledi. 4 Bölge Bağımsız Milletvekili Adayı Selahattin Demirtaş ise, “Biz sadece ÖSS kaldırılsın, mazot 1 YTL olsun demiyoruz. Biz asker annelerinin ve askere gidecek olanların annelerinin de oylarını istiyoruz. Çünkü bu kanı durduracak olan o niyeti taşıyanlar bizleriz” diye konuştu.
Tunceli
Bin Umut Tunceli Bağımsız Milletvekili Adayı Şerafettin Halis, gittiği Pertek İlçesi’nde halkın büyük ilgisiyle karşılandı. Halis seçim çalışması çerçevesinde Pertek İlçesi’nde halkı ve esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Pertek Belediye Başkanı Kenan Çetin’i de ziyaret eden Halis, parlamentoya girmeleri halinde yapacakları çalışmalara ilişkin açıklamalarda bulundu. Öte yandan DTP Merkez ilçe binasında seçim çalışmalarına ilişkin planlama toplantısı da düzenlendi. Toplantı sonucunda mahallelerde seçim çalışması yapacak komisyonlar belirlendi.
Iğdır
Bin Umut Iğdır Bağımsız Milletvekili adayı Pervin Buldan, Fevzi Çakmak Caddesi’nde seçim bürosu açtı. Açılışa DTP İl Örgütü üyeleri ile çok sayıda vatandaş katıldı. Açılışta konuşan Buldan, Iğdır halkı ile birlikte seçimlerde başarılı çıkacaklarına inandığını söyledi. Vatandaşların kendisi ile dayanışma halinde olmasına sevindiğini belirten Buldan, “Seçim heyecanı gün geçtikçe artıyor. Mahalle ve köy toplantıları aksatılmadan sürdürülüyor. Seçimi başarıyla kazanacağımıza inanıyorum” dedi. Açılışa katılan ve Iğdır’da bağımsız aday olan Av. Haydar Mızrak da, Pervin Buldan lehine adaylığını geri çektiğini açıkladı. Mızrak, seçimlerde Buldan’ı destekleyeceğini söyledi. Yapılan konuşmaların ardından seçim bürosu alkışlar eşliğinde açıldı. (HABER MERKEZİ)
ÖNCEKİ HABER

‘Kart kurt’ iddianamesi

SONRAKİ HABER

Bölgeden seçime bakış 6

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa