06 Eylül 2009 00:00

Aksi Yazılar

Birbirini izleyen “açılımların” medyada daha fazla yer edinmesinden midir nedir, bu yılki ramazan ayı medya açısından biraz sönük geçiyor gibi geldi bana! Zira hiç kimse kalkıp da “Bilmeden içilen su orucu bozar mı?”

Paylaş

Kafası bozulanın orucu bozulur mu?
Birbirini izleyen “açılımların” medyada daha fazla yer edinmesinden midir nedir, bu yılki ramazan ayı medya açısından biraz sönük geçiyor gibi geldi bana! Zira hiç kimse kalkıp da “Bilmeden içilen su orucu bozar mı?”, “İçilen su miktarı bir yudumdan fazla ise oruç bozulur, bir yudumdan az ise oruç bozulmaz”, “Su ile gargara yapmak orucu bozmaz ama gargara anında gırtlaktan bir damla su bile geçse oruç bozulur” türünden şeyleri tartışmaya açmıyor! Doğrusu bu ya, ben en çok Zekeriya Beyaz hocamızdan ümitliydim bu sene de! Ya gazeteciler bir yerde yakalayıp soramadılar kendisine; “Hocam, yeni bir şeyler var mı” diye, ya da hocamız kendini Kurban Bayramı’na saklıyor:
- Vejetaryenler isterlerse koyun yerine ağaç kesebilirler!
Her neyse, o zaman biz de “sınırsız-sorunlu gazetecilik” örneği göstererek, kendimiz soralım böylesi bir soruyu memleketin ileri gelenlerine! Ve bakalım onlar ne diyebilirlermiş böylesi bir soruya! Sorumuz şöyle olsun:
- Oruçlu haldeyken kafası bozulanın orucu bozulur mu?
SÜLEYMAN DEMİREL: Binaenaleyh bozulmaz!.. Bana “Müslümanlar orucunu bozdu” dedirtemezsiniz!.. Ne demişler “Ali yapar Veli bozar”… Binaenaleyh Ali yapıp Veli bozduysa oruç neden bozulsun?..
NECMETTİN ERBAKAN: Af buyırrrrr!..
MEHMET ALİ ŞAHİN: Meclis’e henüz bu konuda bir önerge gelmedi!.. Gelince incelemeye alırız!..
YUSUF ZİYA ÖZCAN: Ben bu tartışmada YÖK’üm arkadaş! Bu konuda bir fikrim YÖK!..
ABBAS GÜÇLÜ: Bana sorarsanız bozulmaz!.. Bir de konuklara soralım!.. Aaaaa, parmak kaldırmadan konuşmak yok ama!.. Mikrofon!.. Uzatır mısınız arkadaşınıza!..
MEHMET ALİ BİRAND: Eeeeee bu konudaki fikrimi söylemeden önce Zaho’ya bağlanalım derim!.. Eeeee şu anda Zaho’da insanlar sokakta!.. Bakalım sokaktaki Zaho bu konuda ne diyor!.. Zaho sendeyiz!..
TANSU ÇİLLER: Devlet için kafası bozulan da orucu bozulan da şereflidir!.. Ne demiş atalarımız: “Ak akça ayağını ona göre uzat ki, işleyen demir yosun tutmasın!” Özerrrr neydi yav bu sözün eğrisi?!..
FATİH ÜREK: Bu konuda bir şey söyleyecek ürek yok bende!..
ERMAN TOROĞLU: Bana göre son adam bozmuş!.. Oynat Uğurcuğum, bak bak… Gördün mü?.. Son adam bozmuş!
RECEP TAYYİP ERDOĞAN: Ulemaya sormalı, ne derlerse o olur!..
HÜSAMETTİN CİNDORUK: Birleşme bozulur oruç bozulmaz!..
HAYDAR DÜMEN: Bozulur… Yine de hekime gitmek gerekir!..
MEHMET ŞİMŞEK: Oruç bozulmaz ama muhtemel dengeler bozulabilir!.. Parası olmayanın kafası bozulur kafası bozulanın ise her şeyi bozulur!.. Piyasalardaki iniş çıkış…dalgalanma… Soru neydi?..
MUSTAFA TOPALOĞLU: Kafam bozuk bu sıralar/ Canım sıkkın bu sıralar/ Elim kolum bağlı kalmış/ Daralmışım bu sıralar/ Kararmışım bu sıralar/ Yola çıksam yollar yaman/ Dağa çıksam dağlar duman/ Değmen bana aman aman/ Kafam bozuk bu sıralar/ Canım sıkkın bu sıralar…
YAŞAR NURİ ÖZTÜRK: Bununla ilgili sayfalarca kitap yazdım!.. Alın okuyun!.. Onu da mı ben söyleyeceğim?!.. Ne demişim orada, “Halkın yükselişi önlenemez” demişim!.. Peki İbni Haldun ne demiş?.. Siz Şimir’in sözüne ne bakıyorsunuz?.. Mauya bunlar mauya… Hurafeler ile bu işler yürümez… Bozulur ya da bozulmaz, sen kim oluyorsun da Allah’a şirk koşuyorsun?!..
CEM UZAN: Mazot 1 TL olacak!..
FATİH TERİM: İlk 11 bozulur oruç bozulmaz!.. Evvel Allah gideceğiz dünya kupalarına!.. Yoksa Avrupa kupaları mıydı?!.. Her neyse, birinden birine gideceğiz işte!..
HAŞİM KILIÇ: Bozar ama...gerekçeli kararda nedenini açıklamak suretiyle ihtar verirsin olur biter!..
MUSTAFA SARIGÜL: Deniz Baykal hariç kimseninki bozulmaz!..
BÜLENT ERSOY: Fevkaladenin fevkinin fevkinde bir soru!.. Çok istisnai bir durum… Na mütemadiyen bozulabilir de!.. Ama ne demişler: “İstisnalar kaideyi bozmaz!..”
İBRAHİM TATLISES: Si evladım siiiii!..
CÜNEYT ARKIN: Kim demiş uleeennn bozulmaz diye?!..
ARİF VERİMLİ: Orucu bilmem ama kişilerde psikolojik bozukluk yaratabilir!..
AHMET HAKAN: Umredeydim! Meseleyi kaçırdım!..
ERTUĞRUL ÖZKÖK: Ben de Umredeydim, ben de kaçırdım!..
CÜBBELİ AHMET HOCA: Ben hep kaçırıyorum!..
Veli Bayrak
ÖNCEKİ HABER

Şiddeti aklamamak mümkünmüş!

SONRAKİ HABER

Benim de sesim var

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...