07 Mart 2011 10:12

Gazeteci Çetin Emeç anıldı

Gazeteci Çetin Emeç, öldürülüşünün 21. yıldönümünde mezarı başında anıldı. 7 Mart 1990 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucunda yaşamını yitiren Gazeteci Çetin Emeç’in, Zincirlikuyu Mezarlığı`ndaki mezarı başında yapılan anma törenine Emeç ailesi, yakınları ve meslektaşları

Gazeteci Çetin Emeç anıldı
Paylaş

Gazeteci Çetin Emeç, öldürülüşünün 21. yıldönümünde mezarı başında anıldı. 7 Mart 1990 tarihinde uğradığı silahlı saldırı sonucunda yaşamını yitiren Gazeteci Çetin Emeç’in, Zincirlikuyu Mezarlığı`ndaki mezarı başında yapılan anma törenine Emeç ailesi, yakınları ve meslektaşları katıldı.

Anma törene katılan Star Haber Grup Başkanı Uğur Dündar, NTV canlı yayınına katılarak Can Ertuna’nın Ergenekon soruşturmasında tutuklanan aralarında Nedim Şener ve Ahmet Şık’ın da bulunduğu gazetecilerle ilgili sorularını yanıtladı. “Gazeteciler mesleklerini yaparken güç odaklarının istemediği bir takım gerçekleri toplumu bilgilendirmek için sunuyorlarsa bambaşka tehlikelerle de karşılaşıyorlar, örneğin günümüzde olduğu gibi” diyen Dündar, Çetin Emeç basın meslek ilkelerine ne kadar bağlıysa Nedim Şener’in de o kadar bağlı olduğunu belirtti. İçişleri Bakanı Atalay’a mesaj gönderen Dündar, “Türkiye’deki basın özgürlüğü ABD’den daha ileridir” sözünün gelecek kuşaklar için çok önemli bir ironi olacağını dile getidi. Dündar, “İçişleri Bakanı’ndan haksızlıklara karşı kendi alanında müdahale etmesini ve sadece gazetecilik yapan insanların onur ve haysiyetleriyle oynanmasının önüne geçmesini diliyorum” dedi.

7 Mart 1990’da işine gitmek üzere İstanbul Suadiye’deki evinden çıktığı sırada şoförü Sinan Ercan’la birlikte uğradıkları silahlı saldırıda hayatını kaybeden 38 yıllık gazeteci Emeç, Hürriyet Gazetesi yönetim kurulu üyesi ve yazarıydı. Çetin Emeç aynı zamanda Gazeteciler Cemiyeti, Uluslararası Basın Enstitüsü ile Uluslararası Gazetecilik Basın Enstitüleri Federasyonu üyesiydi. (MEDYA SERVİSİ)


KUŞAKTAN KUŞAĞA YAŞAYACAK

21 yıl önce uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Çetin Emeç ile ilgili açıklama yapan Türkiye Gazeteciler Federasyonu ve İzmir Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Atilla Sertel, yaşamı boyunca Türkiye basınına hizmet eden, yön veren, objektif ve ilkeli haberciliği savunan Çetin Emeç’i saygı ve özlemle andıklarını belirterek, bedenen olmasa da öğretileriyle kuşaktan kuşağa yaşayacağını belirtti.

Sertel tarafından yapılan yazılı açıklamada, gazetecilerin zor bir süreçten geçtiğini ifade etti. Bir tarafta ileri demokrasi söylemleri, diğer tarafta söylediklerinden, yazdıklarından dolayı tutuklanan, gözaltına alınan, tehdit edilen gazetecilerin bulunduğunu ifade eden Sertel, “Cezaevindeki gazeteci sayısının 63’e çıkmasını endişeyle izliyor, basın özgürlüğünün önündeki engellerin kaldırılması için var gücümüzle mücadele ediyoruz” dedi.

BÜYÜK BİR ‘AYIP’

Basın Konseyi de Gazeteci Çetin Emeç için bir açıklama yayınladı. Açıklamada, “Gerek gazetecilikteki barısıyla gerekse de meslek örgütlerindeki çalışmalarıyla gazetecilik mesleğini onurlandıran Çetin Emeç’in hain bir saldırıya uğrayarak şehit edilmesinin üzerinden yirmi bir yıl geçmiş olsa da, iletişim (ifade, basın) özgürlüğünün istenen standartlara yükseltilememiş olmasını büyük bir ayıp olarak görüyoruz” ifadelerine yer verildi. 

ÖNCEKİ HABER

Ne güzel adalet: Boykota 57 yıl hapis

SONRAKİ HABER

Köşe yazarları protestolarını sürdüyor

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...