04 Ağustos 2004 21:00

Tarım Orman-İş
    eylülde yetki isteyecek

Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, orman işkolunda yürüttükleri örgütlenme faaliyeti sonucunda Tarım Orman-İş'in üye sayısının 18 bin 30'a ulaştığını ve 3 Eylül'de yetki başvurusunda bulunacaklarını bildirdi.

Paylaş
Hak-İş Genel Başkanı Salim Uslu, orman işkolunda yürüttükleri örgütlenme faaliyeti sonucunda Tarım Orman-İş'in üye sayısının 18 bin 30'a ulaştığını ve 3 Eylül'de yetki başvurusunda bulunacaklarını bildirdi. Türk-İş'e bağlı Orman-İş üyelerini baskıyla Tarım Orman-İş'e geçirildiği yönündeki iddiaları bir kez daha reddeden Uslu, "İşçileri ikna ettiklerini" öne sürdü. Hak-İş Genel Merkezi'nde dün basın toplantısı düzenleyen Salim Uslu, "yetki tespitinde esas alınacak" 2 Ağustos 2004 tarihi itibariyle, 24 bin 800 işçinin bulunduğu orman işkolunda Tarım Orman-İş'e 18 bin 30 üye yaptıklarını kaydetti. Orman-İş üyesi 55 işyeri temsilcisinin de istifa ederek, Tarım Orman-İş'e katıldığını söyleyen Uslu, "İşyerlerini gezdiklerini, kafalarındaki sorulara verdikleri yanıtlarla orman işçilerini ikna ettiklerini" belirtti.

'Kılıç özür dilesin' Örgütlenme çalışmalarında yalnız Tarım Orman-İş yöneticilerinin değil Hak-İş'e bağlı tüm sendikaların yöneticilerinin aktif çalıştığını ifade eden Uslu, yetki tespitinin ardından sözleşme taslağı hazırlayacaklarını belirterek, "İlk defa orman işçisi bu taslağı kendisi hazırlayacak" dedi. Türk-İş Genel Başkanı Salih Kılıç'ın "sıfır zammı kabul ettikleri" yönündeki iddialarının doğru olmadığını kaydeden Uslu, "Kılıç, bu iddiayı ya kanıtlamak ya da benden özür dilemek zorunda" diye konuştu. Konfederasyonları kişisel çatışmalarla karşı karşıya getirmek isteyenlere alet olmayacaklarını belirten Uslu, "Türk-İş, DİSK ve memur sendikaları bizim kardeş konfederasyonlarımızdır" dedi.

Çorum şikâyeti Hafta sonu Çorum'daki toprak sanayi işçilerini ziyaret ettiğini belirten Uslu, "İşçilerin siyasi ya da ideolojik rant sağlamak isteyen bazı kimselerin öncülüğünde yanlışlara götürüldüğünü tespit ettiğini", sendikalaşma mücadelesine öncülük eden işçilerin de "işçi önderi" olmadığını kaydetti. Çorum'da orman kanunlarının hakim olduğunu belirten Uslu, Ankara'ya döndüğünde Çalışma Bakanı'nı ziyaret ederek olaya "her açıdan" müdahale edilmesini istediğini bildirdi.


Sorulara sinirlendi Basın toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Salim Uslu, "Bundan sonra da örgütlü işyerlerinde örgütlenmeye devam edecek misiniz?" şeklindeki soruya, "Bir yerde Hak-İş'e talep varsa, oraya sırtımızı dönemeyiz" yanıtını verdi. Ulusal Kanal muhabiri Levent Ak'ın "23 Temmuz 2004'te Antalya'nın Serik ilçesinde bir yangından yaklaşık 20 dakika önce işcilerin Tarım Orman-İş yöneticileri tarafından notere götürüldüğünü" gösteren fotoğraflar ve belgelerle ilgili sorusunu yanıtlamayı ise reddetti. Uslu, "tarafsız yayın yapmadıklarını" söylediği gazeteciye, "Ne emperyalizmle ne CIA'yla ilgimi bıraktınız. Hepsi yalan. Tamamen provakasyon yaparak işçi hareketini bizimle karşı karşıya getirmeye çalışıyorsunuz. Ama işçi hareketi Aydınlık'ın değil, kendi aydınlık geleceğinin peşindedir" dedi.

ÖNCEKİ HABER

Miting ertelendi

SONRAKİ HABER

Hak-İş'ten vetoya tepki

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...