04 Eylül 2001 21:00

Yener Yermez yakalandı

Arapsaçına dönen Üzeyir Garih cinayeti soruşturmasında, katil zanlısı olarak günlerdir bütün Türkiye'de aranan Yener Yermez memleketi Kayseri'ye giderken gözaltına alındı.

Paylaş
Yener Yermez yakalandı İşadamı Üzeyir Garih'in katil zanlısı olarak aranan firari er Yener Yermez bulundu. Yermez'in memleketi Kayseri'nin Boğazköprü girişinde yapılan aramalarda yakalandığı açıklandı.Garih'in öldürülmesi olayına ilişkin aranan firari er Yener Yermez, dün saat 11.00'da Kayseri'nin Boğazköprü girişindeki bir yolcu otobüsünde yapılan aramada bulundu. Polis dün Yermez'in, nüfusta kayıtlı olduğu köyde polis tarafından arama yapmıştı. Yermez'in, İstanbul'dan önce Eskişehir'e, oradan Ankara'ya, daha sonra da Kayseri'ye geldiği bildirildi. Kayseri Emniyet Müdürü Bekir Tanrıkulu, Yermez'in İstanbulda cinayeti işledikten sonra önce Eskişehir'e oradan da Ankara'ya geldiğini, dün gece de İstanbul'dan Kayseri'ye gelmekte olan bir yolcu otobüsüne Ankara'dan bindiğini belirledik. Yermez'in İstanbul'dan gelen bir polis ekibine teslim edildiği öğrenildi.

İtiraf ettiği söyleniyorYener Yermez'in Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde verdiği ilk ifadesinde, Üzeyir Garih'i para için öldürdüğünü itiraf ettiği ve bu sırada yanında herhangi bir hayat kadınının bulunmadığını söylediği iddia edildi.Kayseri Emniyet Müdürlüğü'nde ifadesi alınan er Yener Yermez'in, olay gününü anlatırken, Eyüp Mezarlığı'nda Üzeyir Garih'le karşılaştığını Garih'ten para istediğini söylediği kaydedildi. Garih'in de kendisine para vermediği ve aralarında çıkan tantışmada sinirlenen Yermez'in, Garih'i bıçakladığını itiraf ettiği savunuldu. Yermez'in cinayeti işledikten sonra Garih'in üzerinden 200 milyon lirasını aldığını da söylediği belirtildi.

Cevap bekleyen sorular Öte yandan Yermez yakalanmadan önce, Başbakan Ecevit'in yanıtlaması istemiyle TBMM Başkanlığı'na soru önergesi sunan SP Rize Milletvekili Mehmet Bekaroğlu, "Yermez korunuyor mu?" sorusunun cevaplanmasını istedi.Soru önergesinde, Garih cinayeti sonrasında trajikomik olaylar yaşandığını söyleyen Bekaroğlu, "Olay yerinde niçin gerektiği gibi inceleme yapılmadı? Birileri delilleri örtmeyi amaçlıyor muydu? Yeteri kadar delil yokken F.N.'yi kimler hangi amaçla katil ilan etmiştir? Gerçek katillere kaçmak ve delilleri yok etmek için zaman tanıyan ve 13 yaşında bir çocuğun hayatını karartan bu açıklamayı yapan İçişleri Bakanı ve diğer yetkililer hakkında bir işlem yapmayı düşünüyor musunuz? Zanlı Yener Yermez'in Hasdal Kışlası'ndan kaçışında ya da kaçırılışında kimlerin ihmali ya da kastı vardır? Üzeyir Garih cinayetinin ardında meydana gelen trajikomik gelişmeler, güvenlik güçlerini eğitimi ve profesyonelliği konusunda ciddi kuşkular ortaya koymuştur. Ülkenin en yetkili siyasi sorumlusu olarak, bu kuşkuları ortadan kaldırmak için ne yapmayı düşünüyorsunuz?" sorularının cevaplarını istedi.

Kan uymadıÖte yandan, İstanbul Emniyet Müdürlüğü, işadamı Üzeyir Garih'in öldürüldüğü yerde tespit edilen kan ile şüphe üzerine gözaltına alınan 5 kadının kanlarının uyuşmadığını açıklandı. Yapılan açıklamada, bunun üzerine 5 kadının serbest bırakıldığı belirtildi.Bu arada, İHD İstanbul Şubesi tarafından dün yapılan yazılı açıklamada ise, Garih cinayeti ile ilgili olarak gözaltına alınan dört kadın ve 13 yaşındaki F.N.'nin CMUK'a aykırı biçimde sorgulandıkları ifade edilerek, Adalet Bakanı Hikmet Sami Türk'ün yaşananlar karşısındaki sessizliği eleştirildi.
ÖNCEKİ HABER

Kutsal ortaklık

SONRAKİ HABER

Mahmut Ceylan gözaltında

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...