15 Haziran 2015 05:32

'İbrahim Aras cinayeti de faili meçhul bırakılmak isteniyor'

Paylaş

Hamdullah KESEN

Seyhan'da, Lice protestoları sırasında İbrahim Aras'ın (14) polisin attığı bir cismin kafasına isabet etmesi sonucu yaşamını yitirmesinin üzerinden bir yıl geçmesine rağmen failler halen bulunamadı. Aras'ın katil zanlısı olduğu iddiasıyla 13 yaşındaki bir çocuğun, sadece gizli tanık ifadeleri sonucu tutuklandığını belirten Aras ailesinin avukatı Tugay Bek, savcılık makamının her zaman olduğu gibi kolluk kuvvetlerini aklamaya çalıştığını söyledi. 

Adana'nın Seyhan ilçesi Hürriyet Mahallesi'nde, 15 Haziran 2014 tarihinde gerçekleştirilen Lice protestoları sırasında İbrahim Aras'ın (14) polisin attığı bir cismin kafasına isabet etmesi sonucu yaşamını yitirdiği olayın üzerinden bir yıl geçmesine rağmen hallen failler bulunmuş değil. Aradan geçen zamana rağmen faillerin bulunmadığını, gizli tanık ifadeleri sonucu 13 yaşındaki S.A. isimli bir çocuğun tutuklandığı belirten Aras ailesi, gerçek failin bulunup yargılanmasını istedi. 

'OĞLUMUN KATİLLERİNİN BULUNUP YARGILANMASINI İSTİYORUM'

İbrahim Aras'ı katledenlerin halen elini kolunu sallayarak dolaştığını söyleyen Aras'ın annesi Servet Aras, gerçek suçlular yerine suçun bir çocuğun üzerine atıldığını söyledi. Açılan soruşturmada 3 polise hakkında takipsizlik kararı verildiğini hatırlatan anne Aras, "Birini bulduk o yaptı deyip hapse attıklarını söylüyorlar, ben buna inanıyorum gerçek katili bulmalarını istiyorum bunun içinde mücadele etmeye devam edeceğim" dedi. 

'DEVLET İSTERSE KATİLLERİ 24 SAAT İÇİNDE BULUR'

Davada bir gelişmenin yaşanmadığını dile getiren baba Baki Aras ise, oğlunun katilinin kim olduğu konusunda bir netliğin olmadığını kaydetti. Baba Aras, katil olarak 13 yaşındaki çocuğun suçlu olduğuna inanmadıklarını söyledi. 

ARAS'IN DAVASI DA FAİLİ MEÇHULLEŞTİRİLİYOR

İHD Adana Şube Başkanı İlhan Öngör, olayın üzerinde bir yıl geçmesine rağmen olayın faillerinin tespit edilmediğini belirtti. Türkiye hukuk sisteminde cezasızlık hukukunun meşrulaştırıldığını dile getiren Öngör, Aras dosyasında olayın üzerinde 8 ay geçtikten sonra polislerin ifadesine başvurulduğuna dikkat çekti. Öngör, olayın üstünün kapatılmak istendiğini belirterek, "Olaya hangi ciddiyetle, yaklaştıklarını insan yaşamına ne kadar değer verdiklerinin göstergesidir" diye konuştu. 

Aras ailesinin avukatı Tugay Bek de, "Alanya" ismiyle bir gizli tanığın ifadeleri üzerine 13 yaşındaki S.A.'nın katil zanlısı olarak tutuklanıp yargılandığını hatırlattı. A.S.'nin Aras'ın katili olduğu konusunda somut bir delil olmadığını; sadece gizli tanık ifadelerinin bulunduğunu belirten Bek, savcılık makamının her zaman olduğu gibi kolluk kuvvetlerini aklamaya çalıştığını söyledi. Bek, Aras davasının da faili meçhul bırakılmak istendiğini vurguladı. (Adana/DİHA)

ÖNCEKİ HABER

TÜSİAD ve MÜSİAD’ın ittifak kurması şaşırtıcı olmaz

SONRAKİ HABER

YPG Til Ebyad’a girdi, sınır kapısına 1 km kaldı

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa