05 Haziran 2015 15:39

Yüksekdağ: Ala itiraf etti tüm ülkemizi ve seçimi dinamitliyorlar

Paylaş

HDP'nin Merzan Mahallesi'nde düzenlediği miting alanını dolduran Hakkarililere seslenen HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ, Türkiye'ye demokrasiyi çok görenlerin karanlık, darbe güçlerini ve kontrayı devreye koyduğunu belirterek, "Öğe arkadaşımız karanlık bekçilerinin kurşunları ile katledildi. 'Onlar konuşur AKP yapar' diyorlar. Biz konuşuruz ama AKP diri diri yakar katleder. Tüm ülke gördü. Bunların gözünün nasıl karardığını tüm Türkiye gördü. Ülkeyi cayır ayır yakmaya çalışıyor. Yarın tüm ülkeyi yakacak kadar gözleri dönmüş bunların. Ala, itiraf etti tüm ülkemizi ve seçimi dinamitliyorlar. Vurdunuz kırdınız, katlettiniz, yaktınız, bombaladınız ama yine de başkan olamayacaksınız. Yine de biz kazanacağız" dedi. 

HDP'nin final mitinglerinden birinin gerçekleştirildiği Hakkari'de on binler, Merzan Toprak Sahası'nda alanı hıncahınç doldurdu. "Bizler Meclis'e Bizler HDP" sloganı ve seçim şarkıları eşliğinde coşkuyla başlayan miting, HDP İl Eşbaşkanı Zeynep Besi Dara'nın açılış konuşmasından sonra HDP Hakkari milletvekili adaylarının tek tek sahneye davet edilmesi ile sürdü. Aday ve aday adayları sahnede on binleri selamlayıp hep beraber barış güvercinleri uçurdu. HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın alana girmesiyle coşku doruğa çıkarken, on binler hep bir ağızdan "Bizler HDP, Bizler Meclis'e" sloganları ile Yüksekdağ'ı karşıladı.

'ŞEHİTLERİMİZE HALKIMIZ BAŞARDI DİYE HAYKIRACAĞIZ'

Ardından konuşan Hakkari Milletvekilli Adil Zozani, Hakkari halkının rekor bir oyla zafer müjdesi vereceğini söyledi. 

Daha sonra DTK Eşbaşkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Adayı Selma Irmak, konuşmasına kadınlar ve gençleri selamlayarak başladı. Alandaki coşkuyu 8 Haziran'da alanlarda zafer kutlaması yaparak sürdüreceklerini kaydeden Irmak, "Önder Apo'ya selam göndereceğiz. Dağlar ve zindanlardaki yoldaşlara selam göndereceğiz. Şehitlerimize halkımız başardı diye haykıracağız. 8 Haziran'da yeni bir güne yeni bir yaşama uyanacağız. Sizin bu görkemli duruşunuza layık olacağız" dedi. 

Irmak'ın ardından Bingöl'deki pusuda katledilen Hamdullah Öğe'yi anarak konuşmasına başlayan adaylardan Abdullah Zeydan, "Bu görkemli duruşunuzla bu ittifakınızla bizlere onur verdiniz" diyerek seçim kampanyasında çalışan tüm halka teşekkür etti. Vekil Adayı Nihat Akdoğan ise, Hakkari halkının insanlığın tarihine damga vurduğunu belirterek, Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan'a, "Hakkari halkı senin ayakkabılarını çoktan boyadı" diye seslendi.

HDP Eş Genel Başkanı Figen Yüksekdağ'ın sahne almasıyla deyim yerindeyse yer yerinden oynadı. Yüksekdağ, halkı Kürtçe selamlayarak başladığı konuşmasındaki satır başları şöyle:

'ARKADAŞIMIZ ÖĞE KARANLIK BEKÇİLERİN KURŞUNLARI İLE KATLEDİLDİ'

Biz her yerde özgürlük meydanlarını dolduran halkımızla gurur duyuyoruz. Zaferin kıyısına gelenlerle gurur duyuyoruz. Direnerek zaferin eşiğine geldik, bugün halkların bayramının eşiğindeyiz. Bize zulmü dayatanlar 7 Haziran'dan sonra karalar bağlayacak. Daha bugünden siz yiğit halkımız bu tarihsel zaferi kutluyorsunuz. Sizler sevincin mutluluğun en büyüğüne layıksınız. Sizler geleceğin en güzeline layıksınız. İşte layık olduğunuz o güzel geleceği hep birlikte elde edeceğiz. Bizim coşkumuzu hazmedemeyenler de var. Analarımızın yüzü gülsün istemiyorlar. Çocuklarımızın geleceği aydınlansın istemiyorlar. Onlar karanlığın bekçileri, bizler aydınlığın nöbetçileriyiz. Onlar büyük insanlığın ayağa kalkışı karşısında insanlığımıza saldırıyorlar. İnsanlıklarını karanlıklara gömenler bizlere saldırıyor. Öğe arkadaşımız karanlık bekçilerinin kurşunları ile katledildi. Türkiye'ye demokrasiyi çok görenler karanlık güçleri darbe güçlerini kontrayı JİTEM'i hareketi geçirdiler. Ülkemizi eski katliamlı Türkiye'ye geri götürmek istiyorlar. Erdoğan iktidarını kaptırmamak için her türlü insanlık dışı saldırıyı halkımıza reva görüyor. Bizler bunu insanlık olmadığını biliyoruz. Şiddetle tehditle zorla siyaset olmaz. Bunlar önce aynaya bakıp kendilerini görmeliler. 

'SEN BU HALKIN EVLATLARINA HER GÜN KEFEN GİYDİRDİN'

Erdoğan önce kendine baksın. Sen değil misin Roboski'de katliam yapan. Sen değil misin Bingöl'e gidip bir cenazenin çıkmasına sebep olan. Her gün Kobanê'den Şengal'den şehit cenazesi geliyor. Bu ölümlere sebep olan sen değil misin? Sadece bir ayda Rojava'dan Hakkari'ye 14 cenaze geldi. Siz bu çeteleri TIR TIR silahlarla beslediniz. Yalan iftira ve kara çalma ile bu iktidarda kalamazsınız. Utanmadan sıkılmadan 'Kefen giydik' diyorlar. Bombalanan yakılan biziz ama onlar mağdur siyaseti oynuyor. Sen bu halkın evlatlarına her gün kefen giydirdin. Bugün güç sarhoşluğu içerisinde iktidarın tadını çıkarmaya çalışıyorsun ama halkımız evlatlarımızı her gün toprağa veriyorlar. O yüzden bu ölüm ve savaş iktidarını hep beraber göndereceğiz. Hamdullah arkadaş bizimle beraber zafere yürüyecek. Onun hesabını onlardan soracağız. Ama seçim sürecinde katliamı dayatanlar tüm ülkeye hesap verecekler. Bu halk öldüre öldüre bitmedi. Bir öldürdünüz, bin bin doğdu geldi. Milyonlarla gelip sizden hesap soracağız. 

'BİZ KONUŞURUZ AKP DİRİ DİRİ YAKAR KATLEDER'

Dün Erzurum'da bir kardeşimizi diri diri yaktılar. 'Onlar konuşur AKP yapar' diyorlar. Biz konuşuruz ama AKP diri diri yakar katleder. Tüm ülke gördü. Bunların gözünün nasıl karardığını tüm Türkiye gördü. Ülkeyi cayır ayır yakmaya çalışıyor. Yarın tüm ülkeyi yakacak kadar gözleri dönmüş ama bizler halklarımız yanmasın diye mücadele ediyoruz. Halkımızın yakılmasını istemiyoruz. Bu yıkıcı zihniyeti taşıyan siyasete 7 Haziran'da son vereceğiz. 

'TÜM ÜLKEMİZİ VE SEÇİMİ DİNAMİTLİYORLAR'

Tüm hükümet erkanı saldırıları durdurmağı gibi bir de tetikliyorlar. Efkan Ala orda yaktırdığı yıktırdığı yetmezmiş gibi, '7 Haziran akşamı bu işi kökten çözmek lazım' diyor. O akşam hepimize saldırı amaçlıyorlar. Ala, itiraf etti. Tüm ülkemizi ve seçimi dinamitliyorlar. Bunların gözü kararmış. Gözaltı ve saldırıları son sürat devam ediyor. Son günlerde 150 arkadaşımız alındı. AKP ve devlet terör estiriyor. Hakkari'den Şırnak'a birçok ilde tutuklama ve gözaltı furyası devam ediyor. Erzurum çetecileri suçlarını itiraf ettiler, suçları da belli ama bir tanesi bile gözaltına alınmadı. 

ERZURUM'DA TOPLU BİR KATLİAM GİRİŞİMİ VARDI'

Ne siyasi iktidar ne cumhurbaşkanı tek bir söz etmedi. Bizlere saldırı düzenleyenleri koruyorlar. Arkanızda biz varız saldırın diyorlar. Gözü dönmüş çetelerin yanında polis vardı. O faşistler o kadar yüreksiz ki bize saldırmaya cesaret edemiyorlar. Organize bir katliam girişimi vardı. Toplu bir katliam girişimi vardı. Bizim saldırılara cevabımız açıktır. Olgunluk ve demokratik duruşumuzla onların tuzaklarına düşmeyeceğiz. Son dakikaya kadar direneceğiz, bizi saldırı ve 'terörle' yıldıramazlar. 

'VURDUNUZ, KIRDINIZ, KATLETTİNİZ, YAKTINIZ AMA YİNEDE BAŞKAN OLAMAYACAKSINIZ'

Vurdunuz kırdınız, katlettiniz, yaktınız, bombaladınız ama yine de başkan olamayacaksınız. Yine de biz kazanacağız. Halklarımız tarihi zaferini ilan edecek. Tüm bölge halklarının 'yeni yaşamı'nı ve zaferini ilan edeceğiz. Hakkari hiçbir zaman zalim, hırsı ve düzenbazlara pabuç bırakmadı. Hep direndi. Yerel seçimlerde nasıl kazandıysak, nasıl tarihi bir rekora imza attıysak 7 Haziran'da bir rekor kıracak. Hakkari onu başkan yaptırmayacak. Sarayda oturup halkın sırtına saltanat kuranları başkan yaptırmayacağız. Hakkari dediğini yapar. Ne dediyse o olacak. Kürtlerin tarihsel bütünlüğü ve ittifakını hep beraber kurdunuz. Yoldaşca kucaklaşan tüm halkımızı saygıyla sevgiyle selamlıyoruz. Yüzünü özüne dönen kendi evine dönenleri selamlıyoruz. 7 Haziran'da Kürtleri bölmeye çalışanları bizleri bölmeye çalışanlara karşı en güzel cevabı siz verdiniz. Bizleri güçten düşürmeye çalışanlara en hakiki cevabı vereceğiz.

'İÇERDE VE DIŞARIDA SAVAŞ KOZUNU DEVREYE KOYUYORLAR'

Erdoğan diyor 'Kürtler HDP'de ne buluyor' Özgürlüğünü buluyor, barışı, halkların kardeşliğini buluyor. Kürtler HDP de birliğini buluyor. Siz böldünüz parçaladınız ama Kürtler birliği HDP ile kuruyor. Ortadoğu ve Mezopotamya'nın özgürlük gücünü şahlandıracak. İşte Kürtler HDP'de şahlanan geleceği görüyor. Siz de sandıklarda kendi sonunuzu bulacaksınız. Sonu yaklaşan sonunu gören kendi belasını ararmış ya AKP de kendi belasını arıyor yaratıyor. Halka tepeden bakarak, şiddeti baskıyı zulmü dayatarak kendi sonunu hazırlıyor. Firavunlara, muaviyelere, zalimlere geçit vermedik vermeyeceğiz. Onların bu zulmü karşısında, yalan ve haksızlığı karşısında halkımızın birliğini savunan tüm halkımızı selamlıyoruz. Halkımız gücüne ve geleceğine sahip oldu. Bunun öncüsü halkımızı ve gençliğimizi selamlıyoruz. Her yerde özgürlük seferberliğini zaferle buluşturmak için halkımız var gücüyle çalıştı. Gençliğimize sandıkları emanet ediyoruz. Bizden kopardıkları her hakkımızı söke söke alacağız. Bu toprakların bereketini yeniden yaratacağız. Son ana dek var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz. Onlar hırsızlık için çalışıyor. Demokratik yönden kazanamayacağını anlayınca tehdit ve saldırılara başvurdular. İçerde ve dışarıda savaş kozunu devreye koyuyorlar. 

Hükümet savaş hükümetine dönüştü ve her gün savaş suçları ortaya çıkıyor. İnkar ve pişkinlikle suçlarını örtmeyi düşünüyorlar ama 7 Haziran'dan sonra hepsinin hesabını soracağız. Katliam çetelerine giden silahların hesabını biz soracağız. IŞİD'e silah gönderdikleri ortaya çıkınca gazetecilere saldırıp yayın yasağı getiriyor ama Tüm ülkemiz ve dünya artık her şeyi gördü. 7 Haziran'dan silah tüccarlarının siyasetine son vereceğiz. Bizim barajı aşmamızı istemiyorlar, çükü kanla besleniyor. Bizler mecliste bu savaş siyasetine son vereceğiz. Tüm halkların barış mücadelesinin sözcüleri ve öncüleri olarak o barajı yıkıp atacağız. Uğursuz kehanetleri boşa çıkacağız. 'Yeni yaşamı' inşa etmeye başlayacağız ama sandıklarımızın başında durmaya devam edeceğiz. 

Hırsızlık tehlikesi ortadan kalkana dek nöbet tutacağız. Kesin zaferi ilan ettikten sonra her gün zaferimizi coşkuyla yapacağız. Zafer halayını birlikte kuracağız. Zaferimizi özgürlük mücadelesinin değerlerine adayacağız. Şehitlerimiz ve değer analarımıza adayacağız ve hep beraber zafer halayına duracağız.

On binler ıslık, slogan ve zılgıtlarıyla Yüksekdağ'a selam durdu.
Mîtind konuşmaların ardından çekilen halaylar ile sona erdi. (DİHA)

ÖNCEKİ HABER

Demirtaş halka seslendi: Biz kazanacağız, barış kazanacak

SONRAKİ HABER

Enerji Bakanı Yıldız: Patlama trafo kaynaklı değil

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...