18 Mayıs 2015 09:52

‘Güçlerimizi birleştirerek kazanacağız’

Paylaş

Fatma KESKİNTİMUR
Antep

Halkların Demokratik Partisi (HDP) Antep milletvekili adayları, mahallelerde işçilerle bir araya geliyor. Emek Partisi (EMEP) Antep İl Örgütünün Çıksorut Mahallesi’nde örgütlediği işçi toplantısında Milletvekili Adayları Mecit Bozkurt ve Mahmut Toğrul ile birlikte EMEP MYK Üyesi Mehmet Türkmen birer konuşma yaptılar. 

Ardından işçilerin söz almasıyla süren toplantıda, direnişteki Renault işçileriyle birlikte, Antep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde alacakları için fabrika önünde bekleyen CMS işçilerine de selam gönderildi.
Çıksorut’ta işçilerin yoğun katılımıyla gerçekleşen kahve toplantısında ilk olarak söz alan Mahmut Toğrul, sözlerine HDP’nin Yeni Yaşam çağrısının ne anlama geldiğini anlatarak başladı. Toğrul, “Yıllarca toplumu bölen, ayrıştıran, kendinden olmayanı ötekileştiren egemen anlayışla yönetildik. Artık değiştirmenin vaktidir. AKP iktidarının ülkeyi getirdiği nokta da, tüm hak arama yollarının terörize edildiği ve toplumda hak arayan herkesin ‘düşman’ ilan edildiği bir durumdur” dedi. Konuşmasında yoksulluğa da değinen Toğrul, artık değişmesi gerekenin “Bu yoksulluğu yaşayan işçilerin, emekçilerin patronlarla aynı partiye oy vermemesi” olduğunu belirtti. “7 Haziran’da işçilerin el ele vermesi ve bu birliğe güç vermesi önemlidir” diyen Toğrul, “Ancak güçlerimizi birleştirdiğimizde kazanabiliriz” dedi.

DİRENİŞTEKİ İŞÇİLERE SELAM

Bursa’da direnişteki metal işçilerine ve Antep’te alacakları için fabrika önünde bekleyişlerini sürdüren CMS Tekstil işçilerine selam göndererek konuşmasına başlayan Mecit Bozkurt’un sözlerine işçiler de alkışlarıyla destek verdi. EMEP İl Başkanı iken HDP’den milletvekili adayı olan ve kendisi de Ünaldı Direnişi’ne öncülük etmiş eski bir dokuma işçisi olan Bozkurt, “Bütün engellemelere rağmen işçilerin hak alma mücadeleleri durdurulamamıştır. Ünaldı’dan Başpınar’a,  Antep işçisinin örgütlenerek mücadele ettiğinde kazandığını gördüğü onlarca deneyim vardır” dedi ve Ünaldı, Başpınar Grevi, Çemen Direnişi gibi örnekleri hatırlattı. İşçilerden gelen, “Renault işçilerinin grevinin Antep açısından önemi nedir?” sorusuna da yanıt veren Bozkurt sınıf dayanışmasının önemini de yine Antep’te yaşanan işçi direnişleri üzerinden anlattı. Bozkurt, seçimlerde de işçilerin birlik içinde, kendi çıkarlarını savunacak adaylar ve partiler etrafında olmaları gerektiğine değindi. Bozkurt, yalnızca oy kullanarak değil, çeşitli biçimlerde görev ve sorumluluk alarak da bu sürece dahil olunması gerektiğini belirterek destek istedi.

‘İKTİDAR PATRONLARLA AYNI DİLİ KONUŞUYOR’ 

Mehmet Türkmen “Patronların ve iktidarın aynı dili konuştuğuna” dikkat çekti Seçimlerin “her şey” demek olmadığını, asıl olanın mücadele olduğunun altını çizen Türkmen, hükümetin her fırsatta patronlardan yana, onları koruyan politikalarına iş cinayetleriyle örnek verdi. Seçimlerin de her ne kadar başka partiler de görünür olsa da AKP ve HDP arasında olduğunu belirten Türkmen, “Bir tarafta memlekette savaş çıkarmayı bile göze alan, gözü dönmüş bir AKP, diğer tarafta da işçilerin, emekçilerin, Kürtlerin, Alevilerin, ezilen tüm kesimlerin birleşerek AKP’yi durdurabilecek tek güç olarak duran HDP vardır. Bu yüzdendir rahatsızlıkları” diye konuştu. HDP’nin asgari ücreti 1800 TL yapacağını açıkladığını hatırlatan Türkmen, “Bir taraf diyor ki, ‘Ben vereceğim, ben yapacağım, beni seçin, bana oy verin, beni kral yapın, ben de size daha iyi bakayım’ diyor. Biz de diyoruz ki ‘Yeter artık, kimseden bir şey istemeyelim. Biz örgütlenelim, biz mücadele edelim, neye ihtiyacımız varsa biz birlikte kazanalım. İşte aradaki fark bu!” dedi. 
Toplantıya katılan işçiler de söz aldı. İşçiler, “Bize gelince kaynak yok diyorlar, oysa kendi saltanatlarını büyütüyorlar. İşçilere de yaşadıkları durumda patronları düşünmesi gerektiği öğütleniyor” dedi. 

ÖNCEKİ HABER

Cumhurbaşkanlığı sözcüsü: Bu saldırıları en şiddetli şekilde kınıyoruz

SONRAKİ HABER

'Şans eseri toplantı erken bitti, faciadan kıl payı kurtulduk'

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...