01 Mayıs 2015 13:17

1 Mayıs böyle kutlandı...

Paylaş

İşçiler, sanayi havzalarında, il ve ilçe merkezlerinde 1 Mayıs kutlayarak taleplerini ve mücadelelerini alanlara taşıdı. İstanbul’da 1 Mayıs yasağı, ilçelerde yapılan yürüyüşlerle delindi.

SANAYİ BÖLGELERİNDE...
1 Mayıs, il merkezlerinin yanı sıra, işçi semtlerinde ve sanayi bölgelerinde de kutlandı. Yaptıkları yürüyüşler ve etkinlikle ağır çalışma koşullarına karşı insanca yaşanacak ücret ve çalışma koşulları talep eden işçiler, sendikal hakların kullanılmasının önündeki engellerin kaldırılmasını istedi. AKP Hükümeti’nin baskıcı ve yasakçı tutumuna karşı barış ve demokrasi talepleri öne çıktı.

ORTAK MÜCADELE ÇAĞRISI
Mitinglere özellikle hakları için mücadele veren işçiler kitlesel katıldı. Tekstil ve nakış işçileri ücretlerinin artırılması ve sigortalarının yapılması, taşeron işçiler kadro, cam ve metal işçileri grev yasağının kaldırılması, Somalı madenciler 301 işçinin can verdiği katliamın sorumluların cezalandırılmasını istedi. Alanlarda yan yana gelen işçiler, ortak talepleri için birlikte mücadele çağrısı yaptı.

HER YER TAKSİM...
Taksim’in işçi ve emekçilere yasaklandığı İstanbul 1 Mayıs’a OHAL görüntüleriyle uyandı. Polis yolları kapattı, vapur, metro, tramvay ve metrobüs seferleri durduruldu. Taksim’e ancak pasaportu olanlar girdi. Beşiktaş’ta toplanmak isteyen emekçilere plastik mermi ve gaz bombalarıyla saldırdı, yüzlerce kişiyi gözaltına alındı. Yasağa karşı ilçelerde yapılan yürüyüşlerle “Her yer Taksim her yer 1 Mayıs” dendi.

FOTO GALERİ: 127 karede 1 Mayıs 2015

8 saat çalışma, 8 saat dinlenme 8 saat canımız ne isterse!

Fatih Polat'ın İstanbul izlenimi: Polis terörü altında 1 Mayıs

Satı Burunucu Çalı'nın Ankara izlenimi: İşçiler 1 Mayıs’ta önseçim yaptı; Mayıs 1 sermaye 0

Zeki Gül'ün İzmir izlenimi: Newroz’la Gezi bir olup geliyor: Bîji 1 Mayıs

Nedim Köroğlu'nun izlenimi: İşçi kenti Gebze
 

1977'den 2014'e 1 Mayıs fotoğrafları için tıklayın...


Not: Canlı Blog, Android uygulamamızda görüntülenemiyor. Mobil tarayıcıları kullanmanızı öneriyoruz

ÖNCEKİ HABER

Nepal'de hükümete öfke büyüyor

SONRAKİ HABER

İzmir’de yerel 1 Mayıs kutlamaları

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...