25 Ekim 2013 06:00

Ankara'da çiçekçiler bile polis mağduru

Ankara’daki Gezi eylemlerinden sonra polis ablukası altına alınan, Milli Eğitim Bakanlığının yanındaki çiçekçiler çarşısı esnafı mağdur. Abluka yüzünden müşterilerin gelmediğini söyleyen esnaf, aylardır zararla dükkan kapattıklarına dikkat çekiyor. Esnaf bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesini ve işlerinin eski günlerine dönmesini istiyor.

Ankara\'da çiçekçiler bile polis mağduru
Paylaş

Ekrem Ünal / Tamer Arda Erşin

Ankara’daki Gezi eylemlerinden sonra polis ablukası altına alınan, Milli Eğitim Bakanlığının yanındaki çiçekçiler çarşısı esnafı mağdur. Abluka yüzünden müşterilerin gelmediğini söyleyen esnaf, aylardır zararla dükkan kapattıklarına dikkat çekiyor. Esnaf bir an önce mağduriyetlerinin giderilmesini ve işlerinin eski günlerine dönmesini istiyor.

Eskiden işlekliğiyle bilinen çarşıda, polisler nöbet tutmaya başladıktan sonra kimse gelmemeye başlamış. Güvenpark’ın yukarısında bulunan çarşıda esnaf çevrelerinde eylemlerin olduğunu ancak bundan etkilenmediklerini söylüyor. Polislerin çarşı etrafını ablukaya alıp, nöbet tutmaya başladıktan sonra işlerinin kesildiğine dikkat çeken esnaf, yetkililerden yardım istiyor. Çiçekçiler çarşısı esnaflarından Samet Erdoğan “Sanki burada derebeylik yaşanıyor. Aşağıda eylem yapılıyordu ama burası açıktı, müşterilerimiz buradan geçiyordu. 3 aydır buradan geçişi, demirlerle barikat kurarak kestiler. Esnafı bile içeriye almamaya başladılar” diyor.

POLİSİ GÖREN GELMİYOR

Çarşıda 31 dükkan bulunduğunu ve birçok kişinin buradan ekmek yediğini belirten Erdoğan, “Kiramızı, elektriğimizi suyumuzu ödeyemedik. Borçlandık ve 1.5 yıl çalışsak ödeyemeyeceğimiz borçlarımız oldu. Halen polis duruyor ve müşteri polisin olduğu yere gelmiyor” diyerek tepki gösterdi. Çarşılarını kaldırmak için Ankara Büyükşehir Belediyesinin birçok kez dava açtığını ve kaybettiğini ekleyen Erdoğan yapılanları manidar bularak, “Dükkanları kaldırmak için yine mahkemeye verdiler. Bizi buradan kaldırıp kendi adamlarına vermeye çalışıyorlar” dedi.

‘OLAY VAR’ DEDİLER

Ankara’da Gezi olaylarının sadece ilk hafta kendilerini etkilediğini ifade eden Aydın Bayraktar, polisin “Olaylar var” diyerek, 90 gün çarşı giriş ve çıkışını kapattığını söyledi. Esnafın çarşıya girebilmesi için polis amirlerine kendilerini kanıtlamak zorunda kaldığına dikkat çeken Bayraktar, “Artık vatandaş da gelmiyor. Güvenpark’ın bu bölümü kapandıktan sonra vatandaş polisi gördüğü için korktu, gelmiyor” diyerek aylardır, iş yapamadıklarını ekliyor. Çankaya Belediye Başkanı Bülent Tanık’ın 45 günlük kira almayacağına dair söz verdiğini aktaran Bayraktar, “Ellerimizdeki çiçekler hep öldü ve zarar ettik. Ancak sadece kirayla olmuyor biz borçlandık ve mağdur olduk, bu zararı kapatamayız” diye yetkililere seslendi.

YANIT VEREN OLMADI

Sermayelerinden zarar ederek ayakta kalabildiklerini söyleyen İsmail Şahinoğlu ise kapalı kaldığı süre içerisinde siftahsız dükkan kapattıklarını çiçekçinin bir gün bile kapalı kalmasının zarar anlamına geldiğini kaydetti. Yetkililere çarşıdaki polis ablukasını kaldırmaları için başvurduklarını ancak günlerce yanıt alamadıklarını vurgulayan Şahinoğlu, “Polise bir şey diyemiyoruz. Onlar da hükümetin emrinde ve görevlerini yapıyorlar. İçişleri Bakanlığına ve Emniyet Genel Müdürlüğüne başvurduk, ancak bir şey olmadı. Buradaki polisler bile bizim halimize üzülüyorlar” diye konuştu.  (Ankara/EVRENSEL)

ÖNCEKİ HABER

Zuma\'nın sözleri büyük tepki çekti

SONRAKİ HABER

İSDEMİR’de postabaşılar, vardiya amiri ve ustabaşı oldu

Sefer Selvi Karikatürleri
Evrensel Gazetesi Birinci Sayfa
Evrensel Ege Sayfaları
EVRENSEL EGE

Ege'den daha fazla haber, röportaj, mektup, analiz ve köşe yazısı...